Sneeuwschoenwandelen Murtal
oostenrijk

Weekendbreak: Citytrip Graz en sneeuwschoenwandelen in het Murtal

Wil je er deze winter nog even tussenuit, maar hoef je niet per se een hele week op de lange latten te staan? Of wil je met een vriendin een paar dagen weg en eens iets anders dan de gebaande paden betreden? Ik heb een leuke tip voor je: ga naar Graz en het Murtal! Graz is een sfeervolle stad en ligt in de deelstaat Stiermarken. Het is na Wenen de grootste stad van Oostenrijk. Graz was in 2003 de culturele hoofdstad van Europa en heeft sinds 2011 de UNESCO titel ‘City of Design’. Vanuit Graz bereik je binnen no-time het bijzondere Murtal waar je bijvoorbeeld een dag kunt gaan winterwandelen of langlaufen. In dit artikel vertel ik je meer over Graz en het Murtal. Veel leesplezier!
 
Coverfoto: Tom Lamm
 

Het grootste middeleeuwse stadscentrum van Europa

Wist je dat Graz het grootste middeleeuwse stadscentrum van Europa heeft? Dit gecombineerd met de moderne architectuur van de stad zorgt ervoor dat je in Graz van het ene mooie gebouw naar het volgende wandelt tijdens je stadswandeling. Hoogtepunten van Graz om te bezoeken zijn het Kunsthaus en de klokkentoren Uhrturm op de Schlossberg. Je kunt deze toren beklimmen en hebt vanaf het hoogste punt een fabelachtig uitzicht over de stad. Plof aan het einde van de dag neer in een van de vele restaurants in het bruisende centrum van Graz voor je aan een volgend avontuur begint: winterwandelen, sneeuwschoenwandelen of langlaufen in het Murtal in Stiermarken.
 
Meer lezen over Graz? Bezoek dan de website Verrassend Graz voor nog meer tips!
 

Op de sneeuwschoenen door het Murtal

Het Murtal is bij het grote publiek met name bekend omdat de Red Bull Ring hier ligt, waar jaarlijks de Formule I Grand Prix wordt gehouden. In de winter is het hier echter relatief rustig en kun je de natuur op haar best te voet ontdekken. Het Murtal is op dit gebied een van de voorlopers in Oostenrijk en er zijn dan ook talloze winterwandelpaden uitgezet die je met sneeuwschoenen ontdekt. Extra bijzonder is het om met een gids op pad te gaan die je de échte geheimtipps van het Murtal laat zien, hij of zij neemt je mee naar paden die je zelf niet gevonden zou hebben en slechts met sneeuwschoenen te bewandelen zijn.
 

 

Langlaufen of skiën

Liever een andere winterse activiteit doen? Dat kan uiteraard ook in het Murtal! Er zijn diverse loipen geprepareerd om te langlaufen en daarnaast zijn er prachtige pistes om te skiën. Of je nu een beginnende skiër bent of wat meer gevorderd, voor elk level is er genoeg te beleven. Geniet aan het einde van de dag van een Zirbenschnapps en een Murtaler Steierkäsbrot en je Oostenrijk ervaring is compleet. En dat in slechts een weekend of een midweek!
 
Sneeuwschoenwandelen
 

Regel je reis naar Graz en het Murtal

Enthousiast geworden? Dan vertel ik je graag over de mogelijkheden om dit zelf te gaan ervaren. KLM vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Graz op maandag en vrijdag. Hierdoor is het dé perfecte plek voor een weekendje weg met vriendinnen of je partner. Het is slechts 1u45min vliegen en dus sta je binnen no-time in een winterse wereld vol met sneeuw. Je kunt bij KLM ook kiezen voor een volledig verzorgde pakketreis inclusief overnachtingen, waarbij je naar wens een aantal overnachtingen boekt. Wil je graag nog een andere regio in Oostenrijk bezoeken, dan laat je deze nachten gewoon open. Op deze website vind je alles wat je wilt weten en kun je je winterse break direct boeken.
 

Langlaufen Murtal
Foto: Tom Lamm
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk heb ik je met dit artikel geïnspireerd om Graz eens te overwegen voor je volgende reis. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben dan hoor ik het natuurlijk graag. Dit artikel werd geschreven in samenwerking met een externe partner. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.
 
Meer lezen over Oostenrijk? Bezoek dan mijn Oostenrijk startpagina voor nog meer (winterse) inspiratie voor je vakantie in Oostenrijk!
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *