north face cesium anorak women
gesponsord,  we12test

North Face Cesium Anorak product review

De zomer is inmiddels in volle gang en dus was het enkele weken geleden tijd om mijn outdoor uitrusting eens door te lopen. Tot mijn grote verbazing kon ik mijn regenjack voor de zomer nergens vinden. Het was een lichtgewicht jack van Patagonia dat ik ooit eens in de uitverkoop scoorde bij REI in Alaska. Ik heb hem vorige zomer uitgeleend aan een vriendin met wie ik naar IJsland ging en ook terug gekregen maar waar ik hem had gelaten… geen idee! Ik heb overal gezocht maar nergens gevonden, oftewel hij is spoorloos. Gelukkig kreeg ik juist op dat moment een aanbod om een North Face Cesium Anorak te testen, een ultra licht regenjack dat uitermate geschikt is om te dragen in de zomer tijdens het wandelen en/of hardlopen.
 
Zoals ik al eerder schreef, vind ik het altijd weer leuk als er een pakketje wordt afgeleverd met daarin nieuwe outdoor producten om te testen. Bij het openmaken van dit pakket was ik meteen enthousiast omdat het jack oranje is. Niet een kleur die ik zelf zou kiezen (ik ga meestal voor zwart of grijs … saai hè?) maar lekker contrasterend met het in de natuur zijn. Zo val je in ieder geval op in geval van nood.
 
north face cesium anorak women skogafoss iceland
 
De North Face Cesium Anorak is een minimalistische shell die je beschermt tegen de ergste hoosbuien. Door de FuseForm techniek waarmee dit jack gefabriceerd wordt, is het niet alleen lichtgewicht maar ook nog eens heel duurzaam. ‘Lighter, stronger and more durable than ever before’ is wat The North Face op hun site vermeld over de FuseForm techniek, waarbij er gestreefd wordt naar zo min mogelijk naden in een product. Duurzaam is wat ons betreft natuurlijk altijd beter en het was voor ons een eerste kennismaking met dit materiaal.
 
Ik nam het jack voor de eerste keer mee naar een wandelweekend in Duitsland. Alhoewel het inmiddels allang zomer is in Nederland, blijkt daar nog maar weinig van. De jas kwam hier dus goed van pas toen het tijdens het lopen ineens vol losbarstte. De jas kwam uit de tas en ging de rest van de middag niet meer uit. Het was even wennen want ik moest hem over mijn hoofd aantrekken maar al snel was ik de rest van de middag beschermd tegen de regenbuien die over het gebied trokken.
 
De tweede keer testte ik hem toen ik naar mijn werk fietste, over de dijk tegen de wind in. Altijd fijn zo op de vroege ochtend. De capuchon van het jack is aan de ruime kant en toen het begon te druppelen, moest ik even afstappen van mijn fiets om hem dicht te knopen. Door de wind, die ik van voren had, werd ie steeds weer af geblazen. Het was even zoeken maar toen ik de mogelijkheid om de capuchon dicht te trekken eenmaal had gevonden, ging het prima. Ik kwam gelukkig verder droog op het werk aan. En niet al te bezweet, wat ook nog wel vaak het geval is bij regenkleding.
 
De ultieme test onderging de North Face Cesium Anorak echter op IJsland, waar we onlangs op reis waren. We reisden samen per huurauto langs de zuidkust en zoals dit wel vaker het geval is op IJsland, was het weer niet bepaald aangenaam. Het jack bleek echter prima bestand tegen de hevige regenval en zelfs onder de Seljalandsfoss (de beroemde waterval waar je achterlangs kan lopen) werd ik niet nat. Nouja, dat natuurlijk wel, maar de druppels bleven mooi op de jas liggen, precies zoals het hoort. Ik geloof dat de mensen die na mij een vergelijkbare foto wilden maken, een stuk natter werden, althans aan hun gegil te horen…
 
north face cesium anorak seljalandsfoss
 
Toen we voor Midzomer in de hoofdstad Reykjavík waren, beklommen we Mount Esja voor een openluchtconcert van de IJslandse band GusGus. Het waaide, regende en was heel koud, maximaal zo’n vijf graden. Heerlijk, zo’n zomervakantie! Waar ik mijn dikke jas en muts op had, trok Martijn de Cesium Anorak aan. Muts over de pet en laat die regen maar komen. Tenslotte droeg ik hem ook nog tijdens de wandeling naar (en een klein stukje op) de Sólheimajökull gletsjer en maakte ik even gebruik van de mogelijkheid een stukje onder het ijs te kruipen. Drup, drup, drup.
 
north face cesium anorak
 
Inmiddels heeft Martijn hem meegenomen naar Alaska waar hij het jack gebruikt als regenjas over zijn andere North Face outdoor jack, dat waterafstotend maar niet waterdicht is. Hij stuurde me al een mooie foto op die is gemaakt bij de Exit Glacier op de Harding Icefield Trail:
 
the north face cesium anorak men
 

Anto over de North Face Cesium Anorak:

Een fijn regenjack dat ik makkelijk overal mee naartoe neem. Zo stop ik hem in mijn tas als ik naar het werk fiets of ga wandelen over de de dijk en krijgt ie vanaf nu een vaste plek in mijn rugzak wanneer ik op reis ga. Ik moest even wennen aan het aantrekken van de jas maar dat gaat inmiddels prima. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat er maar één zak in zit, waardoor ik altijd een beetje aan het zoeken ben waar ik mijn spullen die ik graag bij me draag tijdens het lopen stop, zoals mijn iPhone, een lippenbalsem en een papieren zakdoekje. Mijn cijfer? Een dikke negen!
 
north face cesium anorak
 

Martijn over de North Face Cesium Anorak:

Een heerlijke lichtgewicht shell die ik veel ga dragen tijdens het hardlopen met slecht weer. Op IJsland was het jack een prima aanvulling op de andere North Face shell die ik al jaren met veel plezier draag. Net als Antonette mis ik wel even de mogelijkheid wat spullen in je zak te stoppen, maar dat is een kwestie van wennen. De enige zorg die ik wel een beetje heb is of het jack ook geschikt is voor bijvoorbeeld meerdaagse tochten met de rugzak, die we vaak lopen. Ervaring zal dat moeten uitwijzen. Mijn cijfer voor de North Face Cesium Anorak? Een acht!
 
selfie-oostenrijk
 
Zoals je ziet hebben onze jacks al veel van de wereld gezien en zijn ze pas een maand in ons bezit. Dat belooft een reislustige toekomst te worden! Deze zomer zijn wij Brand Ambassadors van The Northe Face in Nederland. Je kunt dus nog meer reviews van deze toffe producten verwachten. Houd onze site zeker in de gaten voor meer nieuws en updates!
 
Interesse in zo’n jack? Check dan de website van Bever – onze favoriete outdoorzaak in Nederland! Mocht je besluiten via deze link een dames- en/of herenjack te kopen, dan verdienen wij daar een klein beetje geld mee, zodat we deze site in de lucht kunnen houden en nieuwe avonturen kunnen beleven! Op dit moment is het jack trouwens in de aanbieding!
 
Meer lezen over de outdoor producten die wij gereviewd hebben? Check dan deze blogs:
De Keen Wanderer WP Wandelschoenen
De Ecco Biom Delta sandalen
De Deuter AC Lite rugzak
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *