wandelen op de alpe adria trail
gesponsord,  we12test

Getest in de Alpen: de Salewa Alp Trainer 25L rugzak

Product review: de Salewa Alp Trainer 25L rugzak

Het is de hoogste tijd voor een review van een product voor dames. Onlangs publiceerde ik al een blog met een uitgebreide review van de Osprey Atmos AG Trekkingrugzak voor heren en dus is het nu weer tijd voor een fijne damesrugzak. Deze keer review ik de Salewa Alp Trainer rugzak, een backpack van 25 liter die ik op diverse tochten in de Alpen mee nam gedurende de afgelopen maanden.
 

Over de Salewa Alp Trainer rugzak

De Salewa Alp Trainer 25L is een rugzak gemaakt voor de wat kortere alpiene wandeltochten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stevige daghikes of trektochten van maximaal 1 nacht. Het Airfit 2.0 draagsysteem van Salewa zorgt er bij deze rugzak voor dat je rug droog blijft, wat ideaal is wanneer je (alpiene) tochten loopt. Je draagt de rugzak dus niet direct op je rug, maar er zit een flinke ruimte tussen je rug en de achterkant van de rugzak. Ik moest hier even aan wennen en de instellingen zo nu en dan aanpassen, maar uiteindelijk heb ik dit als zeer prettig ervaren tijdens het hiken, vooral op de wat warmere dagen en wanneer ik flinke stukken omhoog liep.
 
De Salewa Alp Trainer 25L is een geavanceerde rugzak met dus niet alleen het Airfit 2.0 draagsysteem, maar omdat de schouderbanden gespleten zijn, wordt het lichaamscontact minder en dus vindt er een betere vochtafvoer plaats. Enkele onmisbare items voor een goede alpiene rugzak zoals een regenhoes, een plek om je wandelstokken aan vast te binden en een vak op je heupband zijn uiteraard ook voorzien.
 
De rugzak bestaat uit een groot compartiment én een bovenvak. Beiden openen zich met slechts een rits en zijn dus gemakkelijk en snel te openen. De bijgeleverde regenhoes is ruim en dus heb je je spullen binnen no-time beschermd tegen de regen wanneer het losbarst. Het design oogt zeer strak en over alles is goed nagedacht. De tas heeft geen onnodige opties die je niet nodig hebt tijdens je tocht en heeft een modern en eigentijds ontwerp.
 
 Salewa Alp Trainer 25L rugzak
 

Verbeterpunten van de Salewa rugzak

Tijdens het lopen van mijn tocht over onder meer de Alpe Adria Trail heb ik deze tas als enorm prettig ervaren. Toch zijn er twee minpunten die ik nog wil aanstippen:
– Omdat het compartiment op je heupband met knopen vast zit, kan het niet veel hebben qua pressie. Het gebeurde mij dus met enige regelmaat dat ik mijn telefoon wilde opbergen met één hand en ik hierbij het opbergvak los trok.
– Vanwege de bolle onderkant van de rugzak kun je hem niet zelfstandig neerzetten. Je moet dus altijd een plek hebben om hem tegen aan te plaatsen, wat soms lastig is als je op een trail bijvoorbeeld boven de boomgrens loopt.
 
salewa alp trainer
 

Over Salewa

Salewa is een van origine Italiaans outdoor merk en houdt zich bezig met het vormen van ‘next level of Mountaineering.’ De producten zijn technisch en worden ontworpen in het hart van de Dolomieten, speciaal voor activiteiten in de Alpen. Het is één van de wereldleiders op het gebied van alpine producten en verkoopt in meer dan 30 landen en 2.500 winkels wereldwijd.
 

Enthousiast geworden?

Dat is mooi! Bestel de Salewa Alp Trainer 25l rugzak dan nu bij Bol.com. Wij ontvangen als We12travel een kleine commissie mocht je via onze site iets kopen, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons om We12travel in de lucht te houden en nog meer mooie verhalen te kunnen schrijven. Alvast bedankt!
 
[Wij kregen dit product van Salewa / Not Just Some Wear in ruil voor een review op We12travel. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van ons zelf.]  
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Dagrugzak voor dames: de beste dagrugzakken op een rij
Getest: de Osprey Atmos AG50 trekkingrugzak
Hikers dilemma: Annapurna Base Camp of Everest Base Camp
Veilig wandelen alleen als vrouw: zo doe je dat!
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *