kungsleden hike
gesponsord,  we12test

Getest: de Fjällräven Abisko trekking tights

Product review: de Fjällräven Abisko trekking tights – een duurzame outdoor legging

Het nieuwe jaar staat onder meer in het teken van meer product reviews op We12travel. Ik krijg namelijk super veel vragen van mede-wandelaars en outdoorfans over de beste kleding, schoenen, rugzakken enzovoorts. Dus ik zie het als mijn taak om jullie van de allerbeste informatie te voorzien. Gedurende de afgelopen jaren verzamelde ik een kledingkast vol met mooie outdoor kleding. Soms kocht ik het zelf, soms kreeg ik het aangeboden (eerlijk is eerlijk) van de fabrikant om te testen. Afgelopen zomer gaf ik een klein fortuin uit aan een item waarvan ik direct wist dat het de investering meer dan waard zou worden: de Abisko trekking tights van Fjällräven.
 
Een aantal jaar geleden schreef ik een blog over de vormloze outdoorbroeken voor dames. Mocht je hem destijds niet gelezen hebben, dan vind je hem hier. Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en ik merk tot mijn grote enthousiasme dat steeds meer fabrikanten rekening houden met leukere outdoorkleding voor dames. Je hoeft er inmiddels niet meer als een hobbezak bij te lopen als je de natuur in gaat en vooral op het gebied van broeken is er veel veranderd. Waar vroeger de afritsbroek als outdoorfan onmisbaar is, heeft de legging binnen de branche inmiddels ook zijn intrede gemaakt. Fjällräven ontwikkelde een fantastische outdoor legging voor dames in de duurzame Abisko kledinglijn. Bij deze mijn verhaal over hoe ik verliefd werd op een legging.
 
Fjällräven legging Abisko trekking tights
 

In een outdoor winkel in Zweeds-Lapland

Afgelopen zomer was ik in Zweden, het land van Fjällräven. Ergens in Lapland liep ik door een outdoor winkel en daar zag ik de Abisko trekking tights van Fjällräven hangen. Ik was op zoek naar een lichtgewicht pan (want … vergeten oeps!) maar in de betreffende winkel viel mijn oog op een prachtige Fjällräven legging. Met kniestukken enzo! Nadat ik het prijskaartje had gezien, hing ik hem direct weer weg. In de betreffende winkel slaagde ik niet voor een pannetje en enkele honderden kilometers noordelijker, in het dorpje aan het startpunt van de legendarische Kungsleden trektocht, deed ik nogmaals een poging een pan te vinden. En daar hing ie weer, die prachtige turkooizen Abisko trekking tights. ‘Ahhh trek hem gewoon even aan joh’ zei mijn vriend en zo geschiedde. Even passen kon geen kwaad toch? Hij voelde goddelijk en comfortabel en warm en zacht tegelijk. Ik was verkocht.
 
Na even wikken en wegen besloot ik om ervoor te gaan. Omdat het vakantie was. En omdat ik eigenlijk wel een fatsoenlijke outdoorbroek kon gebruiken. Ik rekende de legging af bij de kassa (ruim 170 euro … yikes) en liep met een voldaan gevoel naar buiten. De volgende dag trok ik hem aan op de Kungsleden, om hem vervolgens een week lang niet meer uit te trekken. Wat een heerlijke hiking broek is dit zeg!
 
Osprey Atmos AG 50 review
 

Over de Abisko trekking tights

De Abisko trekking tights heeft extra versteviging op de billen en de knieën, waardoor je zonder problemen kunt gaan zitten, je tent op kunt bouwen, over de grond kunt kruipen en meer. Daarnaast is ie isolerend, niet te nauwsluitend en heeft ie een brede en hoge tailleband, waardoor je niet zo’n open rug krijgt als je moet bukken. De zakken op de pijpen bieden praktische ruimte voor opslag en de stretchstof die naar vier kanten rekbaar is zorgen voor ultieme bewegingsvrijheid. Slechts zelden heb ik me zo comfortabel gevoeld in een legging.
 
Maar oeps … het bleek dat ik een te grote maat had gekocht. Althans, ik kocht maat L omdat ik het ontzettend vervelend vind als een outdoorbroek te strak zit tijdens een tocht. De eerste dag zat ie prima, de tweede dag ook, maar daarna begon ie wat af te zakken. Gelukkig kreeg ik onlangs van Fjällräven een nieuwe Abisko legging opgestuurd, een zwarte deze keer, perfect voor de wintermaanden. Deze maat M zit me prima en is inmiddels al mee geweest naar La Palma. Hij gaat ook zeker mee in de rugzak naar IJsland komende winter en heeft tijdens het kleine beetje sneeuw dat we hadden enige weken geleden zijn eerste sneeuw ook al gezien.
 
Fjällräven Abisko trekking tights

Fjällräven Abisko trekking tights

Fjällräven Abisko trekking tights
 

Een legging tijdens het lopen, ja of nee?

Ik ben een enorme voorstander van het dragen van een legging tijdens het lopen. Het zit super comfortabel en is een stuk rekbaarder dan een stugge outdoorbroek. De Fjällräven legging zit warm in de winter en koel in de zomer, beschermt je lichaam tegen de zon en was de 170 euro die ik eraan uit gaf nu (binnen een half jaar) al meer dan waard. Daarnaast bieden leggings vaak meer mogelijkheden tot ventilatie in combinatie met een regenbroek. Ik draag dus sinds een jaar nagenoeg alleen nog maar leggings tijdens het wandelen en kan iedereen dit aanraden.
 

Conclusie van de Fjällräven Abisko trekking tights

Het was even diep in de buidel tasten, maar deze wandellegging van Fjällräven is tot nu toe elke cent waard gebleken. Het feit dat ik hem zonder problemen een dag of vijf achter elkaar kan dragen en dat ie me beschermd heeft tegen de soms zware weersomstandigheden op de Kungsleden trekking hebben me ervan overtuigd dat ik deze met een gerust hart aan jullie kan aanbevelen. Tip: koop hem wel aan de strakke kant, want hij loopt tijdens het wandelen dus nog wat uit.
 

Enthousiast geworden?

Mooi, want dat was ook precies de bedoeling. Bestel jouw Fjällräven Abisko trekking tights dan nu bij Bever. Bever biedt je 365 dagen bedenktijd, gratis verzending vanaf € 30 én gratis retourneren in één van de 44 winkels. Of check hier of er nog andere aanbiedingen zijn.
 
Er is trouwens ook een variant voor warmer weer: de Abisko Tail Tights wandellegging. Op zoek naar andere outdoor legging die niet van Fjällräven is? Check dan dit artikel! .
 
Mijn uitgebreide vergelijking tussen deze twee Fjällräven leggings lees je hier!
 
[Wij ontvangen als We12travel een kleine commissie mocht je via onze site iets kopen, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons om We12travel in de lucht te houden en nog meer mooie verhalen en reviews te kunnen schrijven. Alvast bedankt!]

10 Comments

 • Nina

  Deze lijkt me ook zo fijn! Weet alleen niet zo goed welke maat ik moet hebben, de sites verschillen daar nogal over en jij schrijft hier dat hij aan de strakke kant gekocht moet worden. Welke maat heb je normaal gesproken?

   • Nina

    Ah top, bij mij hangt het beetje van merk af maar over algemeen 38/40 dus denk dat de M wel moet lukken! Nu nog verder twijfelen over het kleurtje haha. Zwart is praktisch, maar die groene die jij hebt vind ik ook wel erg mooi!

 • E. Spakman

  Ik ben een grote fan van fjällräven en heb er diverse broeken van. Deze abisko trekking tights heeft helaas geen ‘long’ uitvoering. Weet jij wat de binnenbeenlengte is?

  • anto

   hi, wil je hem puur voor die reis gebruiken? En tot hoe hoog gaan jullie? Ik vind de trekking variant ideaal ook voor koelere klimaten (ik wandel zelf bv veel in Zweden) maar die is wel warm indien het goed weer is. Als je hem specifiek voor deze reis koopt, zou ik voor de trail variant gaan, er vanuit gaande dat het redelijk weer wordt 🙂 veel plezier vast!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *