osprey tempest 40
Geen categorie,  gesponsord,  we12test

Getest: de Osprey Tempest 30 en 40 rugzak

Wellicht heb je hem al op social media voorbij zien komen en wie goed oplet, ziet hem ook in mijn profielfoto’s op social media: mijn turkoois gekleurde rugzak. Een tijdje geleden werd ik gevraagd door Osprey of ik een van hun nieuwe rugzakken wilde testen. Ik ben nogal kieskeurig wat rugzakken betreft maar had eerder dat jaar kennis gemaakt met een kleine dagrugzak van Osprey die alle medewerkers van Askja Reizen (waar ik werk) kregen van de baas. Hij beviel goed, ging mee naar Tasmanië en dus wilde ik graag een van hun nieuwe rugzakken testen.
 
Omdat een kleine (15-20 liter) dagrugzak vaak te klein is voor wat ik wil meenemen, koos ik de Tempest 30, een ruime rugzak waar met gemak al mijn spullen voor een hele dag in kunnen. Denk hierbij aan regenkleding, mijn spiegelreflex camera, eten en drinken en tegenwoordig neem ik zelfs nog regelmatig mijn Macbook Air mee als ik bijvoorbeeld met de trein naar een wandeling ga. Het dragen van een wat zwaardere (dag)rugzak is voor mij geen probleem omdat ik inmiddels volop aan het trainen ben voor mijn trektocht over de Pacific Crest Trail waar ik deze zomer solo een deel van ga lopen.
 
Tot mijn grote vreugde kreeg ik onlangs ook de nieuw verschenen Osprey Tempest 40 rugzak toegestuurd. Deze is net iets groter en daardoor ook prima te gebruiken voor het maken van een meerdaagse tocht, waarbij je alleen spullen voor de nacht mee hoef te dragen. Bij deze mijn review van beide rugzakken.
 
osprey tempest 30
 

Review Osprey Tempest 30 rugzak

De Osprey Tempest 30 rugzak heeft wat mij betreft het perfecte formaat voor een ruime dagrugzak. De rugzak bestaat uit een groot hoofdvak en diverse kleine vakken. Zowel in de binnen- als buitenkant van de bovenste vak kun je spullen opbergen en daarnaast zijn er op de heupband twee vakjes met ritsen gemaakt voor spullen waar je snel bij wilt kunnen, zoals je telefoon, een lippenbalsem of papieren zakdoekjes. Daarnaast is achterop de rugzak, dus als het waren aan de buitenkant van de achterkant, een speciaal compartiment voor je camelbak. Ideaal, want als ie gaat lekken, is je bagage in je rugzak in eerste instantie beschermd tegen het water. Bij een flinke lekkage vermoed ik dat het niet waterdicht zal zijn, maar als het goed is, merk je het snel genoeg als je camelbak gaat lekken. Door het airspace systeem is er meer ruimte voor lucht tussen je rug en de rugzak, dat zorgt voor een groter draagcomfort. Daarnaast is er een geïntegreerd fluitje en kun je aan de rugzak onder meer een ijsbijl en wandelstokken bevestigen. Inmiddels is ie mee geweest naar onder andere IJsland en Zweden en ik heb er al veel plezier van gehad.
 
osprey tempest 30
 

Review Osprey Tempest 40 rugzak

De Osprey Tempest 40 rugzak is nog niet zo lang in mijn bezit en pas twee keer met mij mee geweest op wandeltochten, maar ook van deze rugzak weet ik nu al dat ik er veel plezier aan ga beleven. Tot voor kort had ik een 45 liter rugzak van een ander merk, die ik standaard mee droeg op mijn rug tijdens meerdaagse trektochten waarbij ik geen kampeerspullen (alleen een slaapzak) mee hoef te nemen. Echter is deze inmiddels wel aan vervanging toe en de Osprey Tempest 40 rugzak is een perfecte vervanger. Net als de Osprey Tempest 30 is deze rugzak voorzien van diverse vakken, een fluitje en het eerder genoemde airspace systeem. Daarnaast heeft deze rugzak een extra rits onderin zodat je extra makkelijk bij je spullen onderin de rugzak kunt komen. Ik berg hier meestal mijn regenkleding op (ik ga er namelijk altijd vanuit dat ik die niet nodig heb: positive thinking noem ik dat!) en mocht het dan losbarsten, dan kun je er direct bij. Vooral bij deze rugzak is het ook erg fijn dat er bijvoorbeeld wandelstokken aan vast gemaakt kunnen worden, die gebruik ik namelijk regelmatig tijdens mijn bergtochten. Ik denk dat deze mee gaat op mijn trektocht naar Nepal die ik in november/december ga maken!
 
Lees ook: de beste dagrugzakken voor dames!
 

osprey tempest 40
 

Pluspunten van beide rugzakken

– Het gewicht! Ik gebruikte hiervoor altijd rugzakken van Deuter, die toch wel aardig wat zwaarder zijn. Ter vergelijking: een 35 liter rugzak van Deuter is 1.45 kg terwijl de Osprey Tempest 40 net iets meer dan 1 kilo weegt. Vooral als elke gram telt een groot pluspunt!

– De vele vakjes, vooral die op de heupband. Ik loop tegenwoordig vaak in een legging en dan heb ik geen zakken om mijn spullen in op te bergen. De vakken op de heupband zijn dan dus ideaal!

– De kleur. Echt, ik hou van kleur. In mijn geval dus turkoois en magenta (paars), ik heb al van meerdere mensen gehoord ‘goh wat een toffe rugzak heb je’. Helaas kleurt magenta dan weer niet zo mooi bij mijn rode regenjas, maar goed, daar is overheen te komen.

– Het draagcomfort: deze rugzakken zijn speciaal ontworpen voor vrouwen. Hij zit mij heerlijk op de rug en de heupbanden zijn redelijk breed, perfect voor mijn evenzo brede heupen.
 

Minpunt van beide rugzakken

Ik kan eigenlijk maar één minpunt bedenken en dat is dat er geen geïntegreerde regenhoes in de rugzak zit. Dit betekent in mijn geval dat ik dus de regenhoes van mijn oude rugzak gebruik en dat ik er dus steeds aan moet denken die in te pakken.
 
osprey tempest 30
 
Verder ben ik erg blij met deze kleurrijke damesrugzakken. Of ik ze aanraad? Jazeker! Medeblogger Wanda reviewde trouwens de Tempest 20 op haar blog. Meer weten over deze toffe rugzakken? Check dan de Osprey Europe website!
 

Enthousiast geworden?

Dat is mooi! Bestel de Osprey Tempest 30 rugzak of de Osprey Tempest 40 dan nu bij Bever. Bever biedt je 365 dagen bedenktijd, gratis verzending vanaf € 30 én gratis retourneren in één van de 44 winkels. Daarnaast ontvangen wij als We12travel een kleine commissie mocht je via onze site iets kopen, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons om We12travel in de lucht te houden en nog meer mooie verhalen te kunnen schrijven. Alvast bedankt!
 
Meer lezen? De volgende links vind je ook vast leuk:
Get outdoors met Kari Traa: kleurrijke outdoorkleding voor dames
Getest: het M400 Polar Sporthorloge
Review: de North Face Ultra Fastpack GTX II wandelschoenen
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

5 Comments

 • Stéphanie

  Yes, kleurrijke outdoor gear! Naast het feit dat deze tassen erg praktisch zijn (los van de niet geïntegreerde regenhoes.. beetje jammer) vind ik de kleuren erg mooi. De kleuren groen, blauw, roze en paars zijn favoriet. En die mix ik ook gewoon. Daardoor noemt mijn vriend mij geregeld “zuurstokje” haha. Een nieuwe tas heb ik nu niet nodig, maar ik wil mezelf wel op mooi kledingstuk van Kari Traa trakteren 🙂

 • Aniek

  Kan de 40 mee als handbagage? Ik ga volgende week naar Bosnië en ben gewaarschuwd dat ik er vanuit moet gaan dat mijn ruimbagage kwijtraakt 😉 Dus ik wil liefst alleen handbagage meenemen.

  • anto

   Ahh sorry zie je vraag nu pas ivm de stomme wifi in Nepal. Met welke airline? Denk dat het daarvan af hangt. Neem die van 30 vaak mee en dat is nooit een probleem, de 40 nog niet gedaan maar wel eens met een 45 liter rugzak gereisd en dat was geen probleem. Have fun! x

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *