Osprey hikelite 26 dagrugzak voor dames
we12test

Getest: de Osprey Hikelite 26 dagrugzak voor dames

Getest in Nepal: de Osprey Hikelite 26 liter rugzak voor dames

Als een kind zo blij. Dat zijn mijn vriend en ik wanneer we nieuwe outdoor gear mogen testen. Dit voorjaar was het voor ons beiden tijd om een nieuwe Osprey rugzak in gebruik te nemen. Hij ging voor de Skarab 30, ik voor de Hikelite 26 en nam hem mee naar mijn trekking door het Langtang gebied in Nepal. Bij deze mijn review!
 
Osprey hikelite 26 dagrugzak

 

De Osprey Hikelite 26 in Nepal

Daar waar ik mijn eerdere trektochten in Nepal liep met een rugzak van minimaal 30 liter, besloot ik deze keer voor een kleiner exemplaar te gaan. De Osprey hikelite 26 rugzak leek alles te hebben wat ik van een rugzak verlang: niet al te zwaar, inclusief regenhoes, verschillende vakken en indien mogelijk een geïntegreerd fluitje. Enkele weken voor ik naar Nepal vertrek wordt ie bezorgd en de eerste blikken doen mijn vermoeden bevestigen: het is een zeer lichtgewicht dagrugzak voor dames.
 
De reden om dit keer voor een wat minder grote rugzak te gaan is simpel: hoe minder er mee kan, hoe minder zwaar ie is. Is neem op mijn wandelingen in Nepal standaard een drager/gids mee die het meeste van mijn bagage vervoert, ik draag zelf alles wat ik gedurende de dag nodig heb: snacks, water, camera, regenkleding, donsjack en waardevolle spullen.
 
Lees ook: de beste dagrugzakken voor dames
 
Osprey hikelite 26 review
 

Features van de Hikelite 26

De Hikelite 26 rugzak is officieel een unisex rugzak maar ik vond hem uitermate geschikt om als dame met brede heupen te dragen. Let wel: de tas beschikt niet over een brede heupband dus hierdoor kun je hem niet al te zwaar beladen. Deze Osprey rugzak is voorzien van een vrijstaand Airspeed Mesh rugpand waardoor je rug koel en droog blijft. Een regenhoes zit in het onderste vak en de Powermesh zakken aan de zijkant zijn er voor het opbergen van kleine spulletjes die je graag snel bij de hand wilt hebben of eventueel een drinkfles.
 
Ook zoals bijvoorbeeld bij de andere rugzakken van Osprey die ik heb, is er een geïntegreerd fluitje en een handig voorvak voor spullen zoals je zonnebri, lippenbalsem en een paar snacks voor tijdens de wandeltocht. De heupgordel is afneembaar en smal, de borstband verstelbaar voor extra stevigheid.
 
Osprey hikelite 26 review
 

Het gebruik van de Osprey Hikelite 26 in de praktijk

In de praktijk heb ik toch één aanmerking op de rugzak: de PowerMesh zakken aan de zijkant zijn niet erg diep, waardoor mijn waterfles van 1 liter er af en toe uit viel wanneer ik bijvoorbeeld moest bukken om mijn veters te strikken. Overigens gebruik ik nog maar zelden een waterfles, omdat deze dagrugzak mij werd geleverd inclusief een waterzak van Osprey. Deze blijkt vanwege de magneet waarmee je de drinkslang vast kan zetten een stuk gebruiksvriendelijker dan bijvoorbeeld een Camelback.
 
Verder is ie uitermate gebruiksvriendelijk en heb ik weinig aan te merken op deze rugzak. Of ik hem voor een trektocht opnieuw zou gebruiken weet ik niet, mede omdat ik een zak op de heupband miste, voor bijvoorbeeld mijn telefoon en lippenbalsem. Echter voor het maken van dagwandelingen is de Osprey Hikelite 26 mijn nieuwe favoriet en het leuke is: hij is er in héél veel kleurtjes!
 
Osprey hikelite 26 dagrugzak

Osprey hikelite 26 dagrugzak
 

Conclusie en disclaimer

Kortom: een zeer complete en betrouwbare lichtgewicht dagrugzak voor dames die je desgewenst ook voor een korte trektocht kunt gebruiken. Enthousiast geworden? Bestel hem dan nu bij Bever of Bol.com
 
Wij kregen deze rugzakken aangeboden van Osprey Europe in ruil voor een eerlijke review op onze website, welke we je bij deze gegeven hebben. Dit artikel bevat affiliate links. Indien je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *