North Face Ultra Fastpack II GTX hiking shoes
gesponsord,  we12test

Getest: de North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen

Op zoek naar een wandelschoen die er eigenlijk niet uit ziet als een wandelschoen? En die ook nog eens scherp geprijsd is? Je voeten droog houdt en comfortabel zit? Dan heb ik de perfecte schoen voor je gevonden. Lees verder en maak kennis met de North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen.
 
Let op: deze wandelschoenen zijn niet meer leverbaar, bekijk hier de alternatieven van The North Face
 
Ik schreef al eens eerder dat ik vind dat veel wandelschoenen er vrij lomp uit zien. Donkerbruin, groot, zwaar. Het zijn veel gehoorde opmerkingen over wandelschoenen. Gelukkig zien steeds meer fabrikanten in dat de wandelaar van tegenwoordig, althans de dames, niet meer zitten te wachten op een lompe, zware wandelschoen. Een hippe kleur mag en dan het liefst ook nog een lichtgewicht en waterdicht. Ik testte het afgelopen jaar al meerdere wandelschoenen en kwam er zodoende achter dat je tegenwoordig echt niet meer alleen bruin en groot in de aanbieding hebt. Vorig jaar testte ik voor het eerste een lage wandelschoen toen ik op vakantie was in La Palma, namelijk de Meindl X-SO 30 GTX Surround wandelschoenen, die heel goed bevielen, tot ze na een jaar kapot gingen. Inmiddels zijn de North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen mijn favoriete lage wandelschoenen. Waarom ga ik je vertellen in deze product review.
 

Ze zijn lichtgewicht

Ik merkte in een andere review eens op dat Nederlanders goed herkenbaar zijn als zodanig omdat zij als enige volk ter wereld met de wandelschoenen aan in het vliegtuig zitten. De meeste Nederlanders die ik hier naar gevraagd heb, geven aan dat ze dit uit praktische overwegingen doen, omdat het anders zo zwaar is in de koffer. Ik was er daar ook één van, tot ik leerde lopen op lage wandelschoenen en me nu per reis steeds bedenk of die hoge wandelschoenen wel écht nodig zijn. In de meeste gevallen kan ik prima af met lage wandelschoenen en dus gaan de North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen tegenwoordig regelmatig mee op reis. Zo wandelden ze de laatste paar maanden al door IJsland (op de makkelijke tochten), Oostenrijk en Duitsland. Volgende week vertrek ik naar Patagonië en daar ga ik er ongetwijfeld ook veel plezier van hebben. In het vliegtuig draag ik eigenlijk altijd All Stars, dat is nu extra makkelijk omdat de North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen enorm lichtgewicht zijn waardoor ik ze prima in mijn koffer kan opbergen.
 
North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen North Face Ultra Fastpack II GTX hiking shoes
 

Ze zijn waterdicht

Ik draag geen schoenen die niet waterdicht zijn. Ooit ben ik zo dom geweest om een paar dure wandelschoenen te kopen die niet Goretex waren en daar heb ik eeuwig spijt van gehad. Nooit meer dus. De North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen heb ik getest onder diverse watervallen op IJsland en ik kan je beloven: waterdicht zijn ze. Als ze het IJslandse weer doorstaan, doorstaan ze alles!
 

 

Ze zien er tof uit

Daar ben ik weer met mijn opmerking over er leuk uit te willen zien tijdens het wandelen. Mijn eerdere artikel over de verschrikkelijke pasvorm van outdoor kleding bracht de conversatie flink op gang en vooral in diverse wandelgroepen op Facebook waar ik lid van ben, werd er flink op los gediscussieerd. Alhoewel comfort voorop staat, ben én blijf ik van mening dat je er best een beetje leuk uit mag zien als je op pad gaat. De North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen zijn zwart met feloranje veters en zool. Niet te opvallend maar wel lekker trendy. Overigens draag ik ze ook regelmatig naar mijn werk, ik kleed me daar altijd redelijk sportief en dus kunnen ze best onder een spijkerbroek en t-shirt. Daar kreeg ik trouwens met regelmaat te horen ‘hey Anto, wat een hippe shoes’ … dus dat zegt wat!
 

Ze zijn comfortabel

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat ze goed zitten en dat is bij deze schoen zeker het geval. Met al die wandelschoenen die ik tegenwoordig test, is het onmogelijk om ze allemaal goed in te lopen voordat ik ze op een langere tocht aan doe. De North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen heb ik direct vanuit de verpakking meegenomen op een tien kilometer lange tocht over de Veluwe. Dat ging prima en ik heb sinds ik ze schoenen draag, nog niet een keer pijn en/of blaren gehad, zelfs niet in de warme omstandigheden in Duitsland onlangs.
 
North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen North Face Ultra Fastpack II GTX hiking shoes
 

Ze zijn relatief goedkoop

Voor een gemiddelde Goretex wandelschoen betaal je tegenwoordig al gauw zo’n 200 euro. Alhoewel ik 100% voorstander ben van investeren in goede schoenen (je doet er immers jaren mee) is het natuurlijk altijd mooi als je ergens op kunt besparen. Op internet vond ik de schoen al vanaf 150 euro, een koopje dus in vergelijking met andere lage wandelschoenen.
 

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan de North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen

Jawel hoor, geen enkel product is perfect, althans dat is mijn mening. Ik bestelde deze schoen in maat 39 omdat ik ze graag aan de grote kant heb, normaal draag ik 38. Echter bleek groot in dit geval wel echt groot. Omdat mijn linkervoet bijna een maat kleiner is dan mijn rechter (ja echt) is ie daar echt aan de grote kant. In het begin zorgde dat voor een soort van knakkend geluid in de schoen, waar ik me aan stoorde. Inmiddels is de schoen dermate ingelopen dat ik het niet meer hoor, vooral als ik enkele uren op pad ben en mijn voeten dus extra opgezwollen zijn.
 
North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen North Face Ultra Fastpack II GTX hiking shoes
 
Tot zover mijn review van de North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen.
 
De North Face Ultra Fastpack II GTX wandelschoenen zijn onderdeel van de North Face Ultra Series: ‘The Toughest, lightest mountain footwear for those who do nothing lightly.’ Deze zomer zijn wij brand ambassadors van The North Face en reviewen wij meerdere producten.
 

Enthousiast geworden?

Dat is mooi! Bestel deze geweldige North Face schoenen dan nu bij Bever. Bever biedt je 365 dagen bedenktijd, gratis verzending vanaf € 30 én gratis retourneren in één van de 44 winkels. Daarnaast ontvangen wij als We12travel een kleine commissie mocht je via onze site iets kopen, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons om We12travel in de lucht te houden en nog meer mooie verhalen te kunnen schrijven. Alvast bedankt!
 
Meer lezen over de outdoor producten die wij gereviewd hebben? Check dan deze blogs:
De Ecco Biom Delta sandalen
De Deuter AC Lite rugzak
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

16 Comments

 • Carolien | Dream the World

  Altijd fijn om alternatieven te hebben voor de grote lompe wandelschoenen. Overigens heb ik dit keer eens goed op de vliegvelden rondgekeken en het viel me op dat vooral Amerikanen en Duitsers grote lompe wandelschoenen aanhadden én niet de Nederlanders, dus dat beeld is inmiddels achterhaald, dat geldt ook voor afritsbroeken. In Costa Rica konden we niet zonder onze hoge schoenen. We moesten door water en door grote modderpoelen en dan is hoge wandelschoen (of laarzen) echt een must. Maar voor andere bestemmingen lijken ze me wel tof.

  • anto

   Nou ik ga eens opletten de volgende keer als ik op het vliegveld ben 🙂 maar inderdaad, soms kun je gewoon niet zonder hoge schoenen, ze gaan meestal ook gewoon mee. Costa Rica lijkt me trouwens super om te gaan hiken!

 • Stéphanie

  Deze schoenen zien er inderdaad gaaf uit. Voor vlakkere paden echt ideaal. In de bergen wandel ik wel liever met hogere wandelschoenen voor extra steun. Ik heb kort geleden nog Lowa’s gekocht… Bruine haha. Ze waren afgeprijsd en zaten hééél lekker. Ik was totaal niet van plan om bruine wandelschoenen te kopen, juist niet! maar achteraf vind ik ze er best goed uitzien. Ik vind ze in ieder geval niet lomp 😉

 • Kelly | Dutchie on the Road

  Dat is idd een goed alternatief. Bruine, lompe en zware wandelschoenen in het vliegtuig? Guilty! Ik ben ook zo’n type. Grappig dat Nederlanders daardoor zo herkenbaar zijn, haha. Ik ben ook op zoek naar een paar ‘hippe’ wandelschoenen en zal deze zeker in mijn achterhoofd houden. Hoge schoenen vind ik vaak toch wel prettig voor pittige wandelingen.

 • ivonne

  Ik loop tegenwoordig ook steeds meer op lagere wandelschoenen. Waterdicht is één van de voorwaarden, maar ik heb wel moeite schoenen te vinden waar ik dan geen enorm hete voeten in krijg als ik een lange wandeling maak. Wie weet moet ik ook maar eens wat exemplaren uittesten want nu koop ik ze om er dan achter te komen dat het het toch net weer niet is. Niet echt fijn en ook best een duur grapje.

 • Stephanie

  Wat een uitkomst! Ik zit momenteel te twijfelen of ik niet een stel wandelschoenen moet aanschaffen, maar vind ze vaak zo lomp, zwaar en niet charmant. Dit is echt een goede tip om te onthouden!

 • Thijs

  Deze TNF schoen is er nu ook in een iets hoger model. Dus net effe wat meer steun, en nog beter beschermd tegen water. Pasvorm identiek aan het lage model.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *