fjällräven eco shell
we12test

Getest: de Fjällräven Eco Shell

Het is alweer twee jaar geleden dat ik voor het eerst een product testte voor We12travel en het was het Fjällräven Eco Trail regenjack. Ik nam hem mee naar Patagonië, schreef deze post (in het Engels omdat de site toen nog niet in het Nederlands was) en was heel blij dat ie, zonder welke SEO dan ook maar toegepast te hebben, steeds bovenaan kwam in de zoekmachine. Nog blijer was ik met de jas zelf, omdat ie na Patagonië letterlijk de hele wereld over is gereisd. Ik nam hem mee naar Alaska, Tasmanië, Canada en Nepal. In Europa heeft ie inmiddels ook heel wat landen bezocht. Echt, er was geen reis waarbij ik het jack niet in mijn tas stopte. Open mijn Instagram feed maar eens, overal vind je foto’s terug van mijn felroze jas, die ook nog eens mooi contrasteert met de kleuren van de natuur.
 
Tijd om de opvolger van de Eco Trail jacket te testen, namelijk de Abisko Eco Shell. Eco Shell is het door Fjällräven zelf ontwikkelde shell materiaal dat optimale bescherming biedt in natte en zware omstandigheden. Het materiaal voldoet aan strenge duurzaamheidseisen en is geïmpregneerd zonder het gebruik van fluorkoolstoffen.
 
fjällräven eco shell
Waar kun je een jas als deze beter testen dan op IJsland, daar waar het op één dag zowel zonnig als kletsnat en winderig kan zijn. Twee dagen voor ik naar IJsland vertrok werd de Abisko Eco Shell afgeleverd en aangezien de kleur nog een verrassing was, was ik zeer verheugd te zien dat het een rode jas was geworden. Alhoewel ik vroeger vaak voor kleuren als donkerblauw, zwart en donkergroen ging, trek ik tegenwoordig vaker felle kleuren aan. Mocht donker toch meer jouw ding zijn dan is dat geen probleem want de Abisko Eco Shell is ook leverbaar in tarmac en zwart.
 
In Nederland was het de dag van vertrek zo’n 25 graden, iets te warm dus, maar eenmaal op IJsland bleek al bij het uitstappen van het vliegtuig dat het een uitdagende week zou worden, het was slechts vijf graden en het waaide. Uit ervaring weet ik dat de Eco Shell optimaal presteert in dit soort weersomstandigheden dus droog en warm kwam ik bij het hotel aan.
 
fjällräven eco shell
De rest van de week droeg ik de jas bijna dagelijks. Soms gewoon tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden, maar meestal tijdens het maken van stevige wandelingen. Zo liep ik naar de top van Mount Hatta, beklom ik de Esja in dikke mist en ging ik op solo-avontuur in Landmannalaugar. Hier warmde ik mezelf op in de hete stroom en bij het verlaten van het water, droeg ik slechts mijn Eco Shell en handdoek over mijn bikini als bescherming tegen de kou. Het moet een fraai gezicht geweest zijn, iemand die in een rode jas en roze handdoek over het terrein rende…
 
Na een week op IJsland te zijn geweest, kan ik niet anders zeggen dan dat de Abisko Eco Shell wederom een top keuze is als het op een goed outdoor jack aan komt. Hij is niet goedkoop (op de site van Fjällräven kost ie € 400) maar het is het geld meer dan waard. Okee, ik hoefde hem dan niet zelf te betalen, maar ik zou het er zeker voor uitgeven. Je bent namelijk gegarandeerd beschermd tegen wind en regen en dat zelfs uren lang. Ik heb niet eerder zo’n fijne jas getest.
 
De Fjällräven Eco Shell heeft een prettig model, zelfs nog iets beter en vrouwelijker dan zijn voorganger. De capuchon is prima op maat te verstellen, de mouwen kun je desgewenst smaller maken en de zakken sluiten uitstekend. Het enige nadeel ten opzichte van mijn vorige jas is dat er geen ritsen meer onder de armen/oksels zitten die je open kunt zetten als het warm wordt. Als ik omhoog loop op de berg, vind ik het soms wel fijn om even ‘mijn luiken’ open te zetten voor wat extra ademing.
 
Inmiddels is ie ook mee op reis geweest naar Patagonië. Ik ging ermee wandelen in Parque Nacional Chiloé en ik leerde snowboarden op de flanken van een vulkaan in het Huilo Huilo eco reservaat. Hoe cool? Hij hield me droog en warm, beschermde me tegen de altijd aanwezige Patagonische wind en voldeed eigenlijk prima aan de verwachtingen die je van een dergelijke jas mag hebben.
 
Op zoek naar een goedkope regenjas voor dames? Check dan dit artikel!
 
snowboarding-huilo-huilo

Mijn eindoordeel over de Fjällräven Eco Shell

Wederom een heerlijke jas van Fjällräven die ik nu al met heel veel plezier gedragen heb. Het is ongetwijfeld een van de eerste items die ik voor mijn komende wereldreis ga inpakken. Hij heeft me tot nu steeds droog gehouden (zelfs toen ik in Saarland een hele dag door de regen heb gesjokt). Okee, hij is niet goedkoop maar ik kan je garanderen dat je er écht veel plezier van gaat hebben én dat ie jaren mee gaat. Hoe ik dat kan garanderen? Mijn roze Fjällräven leeft ook nog steeds en is inmiddels echt letterlijk de hele wereld over gevlogen.
 

Enthousiast geworden?

Dat is mooi! Bestel de Abisko Eco Shell voor dames dan nu bij Bever. Bever biedt je 365 dagen bedenktijd, gratis verzending vanaf € 30 én gratis retourneren in één van de 44 winkels. Daarnaast ontvangen wij als We12travel een kleine commissie mocht je via onze site iets kopen, zonder extra kosten voor jou. Dit helpt ons om We12travel in de lucht te houden en nog meer mooie verhalen te kunnen schrijven. Alvast bedankt!
 
fjallraven eco shell
Voor We12travel test ik regelmatig outdoor producten. Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
De Osprey Tempest 30 en Tempest 40 rugzak
Get outdoors met Kari Traa!
Getest: het Polar M400 sport- en outdoor horloge
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *