Fenix MH65R hoofdlamp
we12test

Getest: de Fenix HM65R hoofdlamp

Alweer een paar maanden geleden ontving ik van Fenix de HM65R hoofdlamp: een zeer allround én krachtige hoofdlamp die je voor diverse zaken kunt gebruiken. Omdat we een tijdlang niet mochten kamperen met ons tentje probeerde ik hem in eerste instantie vooral rondom huis uit en onlangs ook tijdens onze eerste kampeertrip van het jaar in Duitsland. Bij deze lees je mijn review.
 

Over de Fenix HM65R hoofdlamp

Wat al direct opviel bij het openen van de verpakking is het gewicht: met slechts 97 gram perfect om mee te nemen op reis wanneer elke gram telt maar je wel een sterke hoofdlamp nodig hebthttps://www.we12travel.com/vakantie-in-duitsland-tijdens-corona-onze-ervaringen/. De HM65R is de krachtigste hoofdlamp uit de HM series van Fenix met een bereik tot wel 163 meter en verlichting tot 1400 lumen. Vanwege het grote bereik is deze lamp ideaal voor buitensporters, denk aan gebruik bij je trektocht / meerdaagse hikes, een mountainbike tour of een trailrun.
 
Deze oplaadbare hoofdlamp heeft twee verschillende lichtbundels: een brede lichtbundel en een gefocusseerde lichtbundel, te bedienen door twee verschillende schakelaars aan de bovenkant van de lamp. Elke lamp heeft verschillende standen en zijn afzonderlijk van elkaar of samen te gebruiken, oftewel je hebt voor elke gewenste situatie de perfecte lichtbundel bij de hand, of je nu bijvoorbeeld ‘s avonds aan het koken bent voor je tentje (focus) of de omgeving in het donker wilt verkennen (breed).
 
Aan- en uitzetten gaat eenvoudig door de knop van de gewenste bundel lang in te drukken. Wil je beide bundels gebruiken, dan houd je beide knoppen ingedrukt.
 
De hoofdriem van de HM65R hoofdlamp bestaat uit drie verschillende riemen voor extra versteviging, omdat er ook een band over je hoofd loopt biedt deze lamp extra versteviging bij intensieve sporten en wordt de kans om hem onderweg te verliezen verkleind. Ook zul je merken dat de lamp stevig blijft zitten en je dus geen last hebt van een lamp die steeds afzakt terwijl je onderweg bent.
 
Een sterkere hoofdlamp nodig? Lees dan hier mijn review van de Fenix HP30R hoofdlamp met externe accupack
 

Twee verschillende lichtbundels
 

Gebruiksvriendelijkheid van deze hoofdlamp

Ik heb deze lamp tijdens onze recente kampeertrip gebruikt en dit beviel prima. De knoppen zijn eenvoudig te bedienen en je kunt snel van sterkte schakelen mocht je bundel per abuis te sterk zijn. De verstelbare hoofdband is elastisch en biedt voldoende bewegingsvrijheid zonder een ‘strak’ gevoel om je hoofd te krijgen.
 
Daarnaast heeft deze hoofdlamp de functie dat je hem kunt vergrendelen. Dit doe je eenvoudig door een van de schakelaars lang ingedrukt te houden, de lamp knippert dan vier keer en zodoende weet je dat de vergrendeling is ingeschakeld. Uitschakelen werkt op dezelfde manier.
 
Bij het gebruik van de lichtere bundels gaat deze hoofdlamp ontzettend lang mee, bij de laagste stand van 8 lumen wel tot 300 uur. Je mag er dus vanuit gaan dat je deze tijdens een meerdaagse tocht niet onderweg hoeft op te laden, tenzij je je de turbo lang gebruikt. Het volledig opladen van de lamp kost slechts 2 uur.
 
Een vriend van me heeft de turbo gebruikt tijdens het sleutelen aan zijn motor en ook hier bleek de lamp uitermate geschikt voor, de gefocusseerde stand is hiervoor perfect. Met intens gebruik op de hoogste stand merk je wel dat hij snel warm wordt, dit staat ook met een symbool als waarschuwing op de lamp. Hij is voorzien van een ingebouwd waarschuwingssysteem, zodra de lamp een warmte van 65 graden bereikt, schakelt hij automatisch terug naar een lichtere stand tot hij weer is afgekoeld.
 
Tussen de schakelaars in zit een handige batterij indicator die aangeeft hoe vol te batterij nog is, zodat je je gebruik hierop desgewenst kunt aanpassen.
 
Het enige minpunt van de lamp is dat ie een USB C aansluiting heeft. Tegenwoordig hebben al mijn apparaten een USB-A aansluiting en wanneer ik deze lamp op een trektocht ga gebruiken, zal ik een aparte oplaadkabel mee moeten nemen. Of er compleet op vertrouwen dat de lamp voldoende bereik heeft voor mijn avontuur en dat de vergrendelfunctie probleemloos werkt.
 

Fenix hoofdlamp HM65R
De verschillende startknoppen
Hoofdlamp Fenix
De USC aansluiting
 

Specificaties en meer informatie

Meer informatie over deze Fenix HM65R hoofdlamp vind je op deze pagina inclusief alle uitgebreide specificaties. De belangrijkste heb ik hieronder vermeld:
 
Materiaal: magnesium, aluminium, kunststof
Werkt op: 1x 18650-accu of 2x CR123A-batterij
Batterij-indicator ja
Lichtkleur: wit
Lamp-type: LED
SOS-modus: nee
Stroboscoopstand: nee
Waterdicht ja
IP-norm IP68: Stof- en waterdicht (verblijf onder water)
Geleverd met: hoofdband, usb-kabel, reserve O-ring, gebruikershandleiding
Meegeleverde batterijen: 1x 18650-accu
Afmetingen & gewicht
Gewicht: 97 gram
Lengte: 8.05 cm
Hoogte: 5.5 cm
Breedte: 4 cm
Bundel bereik: 163 meter
Aantal lichtstanden: 7
Maximale lichtsterkte: 1400 lumen
Minimale lichtsterkte: 8 lumen
 

Conclusie en disclaimer

Een fijne en lichtgewicht oplaadbare hoofdlamp voor al je outdoor avonturen én comfortabel gebruik rondom huis. De ruime mogelijkheden in sterkte maken het voor mij een goede keuze om mij te vergezellen op mijn avonturen.
 
Ik kreeg deze hoofdlamp aangeboden in ruil voor een eerlijke review op mijn website, welke jullie hierboven konden lezen. Alle gegeven meningen zijn slechts die van mijzelf. Meer reviews van toffe outdoor producten die ik veel gebruik vind je hier.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *