Daybreak Outdoor Pants review
we12test

Getest: de Daybreak Outdoor Pants van Revolution Race

Revolution Race is min of meer ‘the new kid in town’ onder de Zweedse outdoormerken. Opgericht door Pernilla en Lars Nyrensten in 2014, hebben zij als slogan:
 

We’re the hikers that got sick of bad fit and boring colors. Nature is our playground!

 

Over Revolution Race

Het concept van Revolution Race werd bedacht tijdens een trektocht naar Everest Base Camp, waarbij Pernilla en Lars in gesprek raakten met een mede avonturier. Ze had een nieuwe wandelbroek die zo duur was, dat ze hem eigenlijk niet aan durfde te trekken. Hierop werd besloten dat het tijd was voor een betaalbaar outdoormerk met toffe kleding in veel kleuren.
 
Aangezien ik altijd te porren ben voor het uitproberen van een nieuw merk, vroeg Revolution Race mij om een kledingset van hen te testen. In dit artikel review ik de Daybreak Outdoor Pants, een multifunctionele outdoorbroek voor dames.
 
Daybreak Pants review
 

Een broek die geen legging is

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik bijna altijd wandelleggings draag. Toch is het zo dat zelfs ik ook af en toe eens iets anders wil. Alhoewel de verleiding groot was een legging te bestellen, koos ik uiteindelijk voor de Daybreak Outdoor Pants. Met een strakke bovenkant zodat ie lijkt op een legging, maar iets wijd uitlopende pijpen waardoor je hem makkelijk over je hoge boots trekt indien nodig.
 

Wat opvalt aan deze broek

Wat me al direct opvalt aan deze broek zijn twee dingen. Ten eerste dat ie een hoge taille heeft, waar ik altijd erg blij van word. Niks zo vervelend als een broek die laag valt en waarbij je een blote onderrug krijgt als je moet bukken om bijvoorbeeld je schoenveter te strikken. Daarnaast is hij lekker zacht van de binnenkant. Dat belooft veel goeds!
 

De Daybreak Outdoor pants in gebruik

Ik doe deze outdoorbroek aan op mijn trektocht over het Krijtlandpad. Het belooft een koud weekend te worden inclusief sneeuw en dus besluit ik er voor de zekerheid nog een thermolegging onder aan te trekken. Dit past zonder problemen omdat de broek is gemaakt van stretch materiaal. De broek zit heerlijk en ik ben blij met mijn keuze om hem te dragen op deze tocht. Zowel op de dag dat de zon schijnt als op de dag dat het licht regent. Hij is namelijk bestand tegen motregen en dat zorgt ervoor dat je bij een lichte bui niet direct je regenbroek aan hoeft te trekken. Bovendien is de broek erg elastisch, wat eigenlijk toch wel noodzakelijk is wanneer je buiten op pad gaat. Hij is voorzien van twee steekzakken aan de zijkant en achterzak, alle drie met ritssluiting. Meer technische details vind je op de website.
 
Het Krijtlandpad wandelen
 

Pasvorm en kleur

Wat ik handig vind aan de site van Revolution Race is dat er staat welke maat het model draagt en wat haar lengte en gewicht zijn. Hierdoor kun je zelf redelijk goed inschatten hoe de broek valt. Revolution Race heeft namelijk geen fysieke winkel in Nederland dus je kunt niet even in de winkel gaan passen. Ze hebben gelukkig een ruim retourbeleid en bij de levering zit een retourabel zodat je je item eenvoudig terug kunt sturen, mocht het tocht niet bevallen.
 
Wat ik persoonlijk erg leuk vind aan Revolution Race is dat ze hun kleding in veel kleuren aanbieden. Ik heb voor de kleur ‘olive green’ gekozen, maar de Daybreak Outdoor Pants is er ook in het rood en in het zwart. Zo kun je jouw ideale kleurcombinatie samenstellen.
 
Daybreak Outdoor Pants
 

Prijs en kwaliteit

Revolution Race is qua prijs een merk dat tussen de low-budget merken en top-merken in zit. Deze broek kost € 89,- wat ik een prima prijs vind voor een outdoorbroek. Ik heb hem natuurlijk net pas dus ik kan je niet vertellen hoe lang hij mee gaat, maar volgens de website valt ie onder de normale slijtvastheid.
 

Kortingscode

In het kader van deze samenwerking mag ik 15% jullie korting bieden op gear van Revolution Race. Met de code ANTONETTE15 kun je online shoppen via de volgende links:
 
Revolution Race homepage
Shop de daybreak pants hier
 
Er gelden echter wel een paar voorwaarden:
– De code is geldig tussen 21-4 en 5-5
– Alleen voor bestellingen in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk
– Deze kortingscode is niet geldig voor producten die reeds afgeprijsd zijn en/of in combinatie met andere kortingscodes.
 
Ik kreeg deze outdoorboek aangeboden van Revolution Race om het merk meer naamsbekendheid te geven onder mijn volgers. De bovenstaande mening is slechts die van mijzelf. Ik ontvang géén commissie indien je via de bovenstaande links iets koopt.
 
 

Conclusie en disclaimer

Ik kreeg deze broek aangeboden van Revolution Race in ruil voor een eerlijke review, die ik jullie bij deze heb gegeven. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *