curaçao

Gave outdoor dingen om te doen op Curaçao

5 x gave outdoor dingen om te doen op Curaçao

Je zou het wellicht niet verwachten, maar ik ben ooit voor We12travel op Curaçao geweest. Sterker nog, het was de allereerste blogtrip die ik ooit voor deze site maakte. Eigenlijk was de reis soort van in de vergetelheid geraakt want ik reisde nogal wat af de afgelopen drie jaar, maar toen ik onlangs met medeblogger Daisy van All Day Every Daisy in Kathmandu aan het eten was (want: allebei toevallig daar, zo leuk!) hadden we het over Curaçao. Toen kwam ineens het idee om er nogmaals een blog over te schrijven. Maar dan uiteraard wel the Anto way, oftewel een overzicht met gave outdoor dingen om te doen op Curaçao. Zodat je jouw zonvakantie lekker kunt combineren met actief zijn!
 

1. Snorkelen in Caracasbaai

De eerste outdoor activiteit die ik deed op Curaçao was snorkelen in Caracasbaai, gelegen in het zuidoosten van Jan Thiel, een buitenwijk van Willemstad. Met een gids van Adrenaline Tours Curaçao ging ik hier op zoek naar een gezonken schip. De baai zag er in eerste instantie niet super bijzonder uit, maar zo’n schip van dichtbij bekijken was wel echt heel vet. Mocht je willen duiken bij de boot, dan kan dat uiteraard ook. De totale tocht duurde een goede anderhalf uur, prima als activiteit voor een halve dag dus.
 

2. Hiken langs de kust van Shete Boka Nationaal Park

Alhoewel je het wellicht niet zou verwachten, heeft Curaçao twee nationale parken, waar Shete Boka er één van is. Ik bracht hier een middag door met hiken langs de kust en het bezoeken van de meest bijzondere rotsformaties. Shete Boka betekent letterlijk “Zeven Inhammen” en heeft een oppervlakte van zo’n 200 hectare. De inhammen bevinden zich aan de ruige noordkust van Curaçao en zijn onstaan door een eeuwenlang samenspel van wind en water. De Boka Pistol Trail en de Boka Wandomi Trail zijn de langste hiking trails in het park, ik had echt helaas niet genoeg tijd om deze te doen en hield het bij de eerste twee boka’s, die beiden ook prachtig waren.
 
gave outdoor dingen om te doen op curacao
 

3. Jetskiën

Iets wat je absoluut een keer gedaan moet hebben in je leven is jetskiën en een vakantie in Curaçao leent zich daar uiteraard prima voor. Ik combineerde deze activiteit met het snorkelen en vertrok dus vanuit Caracasbaai. Omdat de golven hoog waren, was het flink opletten aangezien je dan een stuk sneller omslaat met je jetski dan normaal. Het was in ieder geval toch een super gave tocht, ook omdat je het eiland vanaf het water ineens op een hele andere manier kunt bekijken. Mocht je dus op zoek zijn naar een flinke dosis adrenaline, ga dan jetskiën op Curaçao!
 
jetski-2
 

4. Beklim de Christoffelberg

Het tweede nationale park van Curaçao is het Christoffelpark waar ik een deel van mijn dag doorbracht. Alhoewel de beklimming van deze berg in eerste instantie een eitje lijkt, is het een pittige onderneming. Je mag hem dan ook alleen beklimmen als je voor 11.00 uur aan de tocht begint. Aangezien ik pas in de middag aan kwam, was ik dus te laat.
 

5. Geniet met een cocktail van de ondergaande zon

Outdoor betekent letterlijk natuurlijk gewoon buiten en dus is mijn laatste tip voor iedereen geschikt: zoek een plek waar je heerlijk kunt chillen, bestel een cocktail en geniet van de ondergaande zon. Ik deed dit bij Zanzibar Beach in Jan Thiel maar er zijn natuurlijk nog veel meer toffe plekken op het eiland.
 
outdoor dingen om te doen op Curaçao
 
En dan nog iets. Als je mijn site afspeurt naar artikelen over Curaçao, kom je ongetwijfeld het artikel tegen over zwemmen met dolfijnen bij de Dolphin Academy. Destijds was dit super tof om te doen, me niet realiserende dat dit eigenlijk gewoon not done is. Inmiddels ben ik drie en een half jaar ouder en wijzer. Het artikel blijft staan want het maakte onderdeel uit van deze reis, maar ik zal zwemmen met dolfijnen nooit meer promoten. Ik wilde het echter wel genoemd hebben, voor het geval je het je afvraagt waarom ik het hier niet noem. Daarom dus.
 
Dit waren mijn gave outdoor dingen om te doen op Curaçao. Hopelijk heb ik je hiermee geïnspireerd voor actiever beleven van je vakantie op Curaçao. Deze winter nog naar de zon? Check dan eens de site van Corendon voor mooie aanbiedingen! De reis naar Curaçao maakte ik op uitnodiging van het Curaçao Tourism Board.
 
Liever naar Aruba? Lees dan hier leuke dingen om op te doen op Aruba!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Gave outdoor dingen om te doen in Moab, Utah
Outdoor dingen om te doen in Jasper National Park, Canada
De ultieme Nieuw-Zeeland reisroute voor outdoor fans
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

6 Comments

  • Carolien

    Grappig, ik dacht net Curacao is niet echt een bestemming voor Anto, maar als je het zo leest weer wel met die outdooractiviteiten. Wij willen erg graag nog een keer naar Bonaire, schijnt net iets rustiger te zijn en meer natuur en vooral een surfmekka en dat trekt manlief erg aan. Maar de tickets naar Bonaire zijn echt schrikbarend duur in de vakanties. Overigens vind ik zwemmen met dieren op volle zee wel prima, zolang ze niet’opgejaagd’ worden. maar dit is waarschijnlijk in zwembad of afgelsoten stuk van de zee en daar word ik ook steeds kritischer op. zo bezochten we ook een aantal keer dolfinaria achtige attracties, erg leuk voor ons, maar niet voor de dieren!

    • anto

      Ja Bonaire heb ik ook goede verhalen over gehoord! Wist niet dat je man van het surfen was trouwens. En klopt, alle tickets zijn mega-duur in de vakantie en dan geldt voor Bonaire natuurlijk ook nog eens dat er niet heel veel keuze is qua luchtvaartmaatschappijen …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *