dingen om te doen in moab
utah,  we12inspire

Gave outdoor dingen om te doen in Moab (Utah)

5 Gave outdoor dingen om te doen in Moab, Utah

Een dag geen avontuur is een dag niet geleefd. Althans, zo denk ik erover wanneer ik op reis ben. Het liefst ben ik de hele dag actief buiten bezig, duik ik ’s avonds mijn bed vroeg in om te slapen en sta ik de volgende ochtend weer vroeg op. Een tijdje geleden was ik met Martijn in Moab (Utah) en ik was aangenaam verrast door alles wat er hier te zien was. Het was onze eerste bestemming in Utah nadat we uit Colorado kwamen en ik keek mijn ogen uit met alle rode rotsen en bizarre rotsformaties. Vandaag vertel ik je over de gaafste outdoor dingen om te doen in Moab.
 

Wandelen in Arches National Park

Het nationale park dat wellicht het meeste indruk op mij heeft gemaakt in Utah was Arches National Park, maar wellicht is dit ook omdat dit het eerste park is dat we bezochten. Arches National Park ligt op 10 minuten rijden van Moab en ik vermoed dat we één van de eersten waren die het park binnen reden die dag. Eerst hadden we een picknick ontbijt bij Balanced Rock, waarna we naar Devil’s Garden gingen voor een wandeling van enkele uren naar Double O Arch. Je klimt over allerlei rotsen en smalle richels dus geen aanrader indien je hoogtevrees hebt. Een speeltuin voor volwassenen zeg maar. Hierna gingen we nog hiken bij The Windows, om op het heetst van de dag weer terug te keren naar Moab en even een siësta te doen. Aan het einde van de middag keerden we terug en maakten we de legendarische wandeling naar Delicate Arch en zagen we hier de zon langzaam maar zeker onder gaan. Adembenemend!
 
outdoor dingen om te doen in moab
 

Mountainbiken op de Slick Rock Trail

Eerlijk is eerlijk, ik ben geen goede mountainbiker en dus heeft Martijn deze trail in zijn eentje gedaan. Omdat het rond Moab enorm heet kan worden, had hij de dag ervoor de mountainbike al geregeld bij Poison Spider Bicycles (vóór de eerder genoemde siësta) en stond hij voor dag en douw op om de trail te doen… Ik sliep even uit en ging ontbijten met een vriend, waarbij ik me tegoed deed aan een gigantische breakfast burrito. Martijn was echter super enthousiast over de trail dus het is zeker een aanrader. Hij schreef er deze blog over.
 
slick rock trail moab
 

Hike de Negro Bill Canyon Trail

Op slechts enkele minuten rijden van Moab vandaan kun je de Negro Bill Canyon Trail lopen, een toffe en niet al te moeilijke wandeling van zo’n 4 kilometer per enkele reis. We deden hem halverwege de dag met Allen (die vriend waar ik het eerder over had), maar omdat de een deel van de wandeling door een riviertje loopt met water tot aan je enkels, is het heerlijk verkoelend en zeker niet te warm. Daarnaast is er aardig wat beschutting in de canyon en loop je dus niet permanent in de zon. Aan het einde ligt er een Arch en kun je heerlijk even chillen. We zagen hier trouwens heel veel mensen ook abseilen en canyoneeren, maar helaas hadden we daar geen tijd meer voor.
 
negro bill canyon trail
 

De zonsopkomst kijken bij Mesa Arch

Eén van de meest memorabele dingen die we deden in Utah was toch wel het zien van de zonsopkomst bij Mesa Arch in Canyonlands National Park. Okee, we moesten er om 03.00 ’s nachts onze tent voor uit, maar het was de moeite meer dan waard. Ondanks dat ze ons bij het bezoekerscentrum hadden gewaarschuwd dat het niet de moeite waard zou zijn, gingen we toch en waren we echt bijzonder verrast door het feit dat Mesa Arch gewoon oranje kleurde. Lees hier hoe je de zonsopkomst het beste kunt fotograferen en andere praktische tips voor je bezoek aan Canyonlands.
 
sunrise at mesa arch
 

Bungel met je benen in de diepte van Canyonlands

Deze is niet voor watjes maar het levert je een leuke foto op. Ik vond Canyonlands National Park qua natuur misschien nog wel indrukwekkender dan de Grand Canyon (say what?) en genoot vooral van de immense uitzichten op de Grand View Trail. Gewoon zitten, je benen naar beneden laten bungelen en lekker de verte én de diepte in staren. Op deze plek voelde ik me dus echt gewoon maar een nietig wezen. Je vindt deze trail trouwens in het ‘Island in the Sky’ deel van Canyonlands National Park, het enige deel dat je als toerist zonder een speciale 4×4 auto kunt bezoeken.
 
things to do in moab
Dit waren mijn favoriete outdoor dingen om te doen in Moab. Het stadje zelf is trouwens ook echt geweldig, beetje hippie-stijl, ik vond het heerlijk om er een paar dagen te zijn. Omdat de campings in de nationale parken al volgeboekt waren, overnachtten we uiteindelijk bij Up the Creek Campground midden in het dorp. Hier mogen alleen tentjes staan en is dus perfect qua loopafstand van alle winkels, restaurantjes etc. vandaan.
 
Meer lezen? De volgende blogs vindt je ook vast leuk:
Wandeling naar Angel’s Landing in Zion NP: do or don’t?
De mooiste wandelingen in Zion National Park
Zo zie je Bryce Canyon National Park in 24 uur
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

36 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *