wandelroute oosterbeek wolfheze
belgië

Ga op avontuur in de Ardennen

Een vakantie vol avontuur. Dat beleef je tijdens een vakantie in de Belgische Ardennen. Trek je wandelschoenen aan en ga de bergen in. Wandel door de woeste natuur en geniet van alles wat je tegenkomt. Ga bergbeklimmen, abseilen mountainbiken, raften of kajakken door de rivieren. Je hoort het al. Voor de avontuurlijke vakantieganger is er zo veel te beleven in de Ardennen.

Han-Sur-Lesse

Kom naar het plaatsje Han-Sur-Lesse voor een leuke bestemming voor het hele gezin. Bezoek de Grotten van Han en bewonder de stalagmieten en stalactieten die door de eeuwen heen een adembenemend decor hebben achtergelaten. Bij de grotten vind je daarnaast een wildpark met stoere dieren. Ga na jullie dag in de grotten naar Rochefort en kom bourgondisch genieten bij onze zuiderburen.
 

La Roche-en-Ardenne

Een bezoek aan de Ruïnes mag niet ontbreken tijdens jullie bezoek aan La Roche, een van de hoogtepunten van de Ardennen. In de heuvels rondom de ruïne kunnen de wandelaars door de bossen struinen en kunnen mountainbikers door de heuvels heen jagen.

Durbuy

Centraal gelegen vind je de stad Durbuy. In deze omgeving is er genoeg te doen. Jaarlijks komen duizenden toeristen voor een vakantie in Durbuy naar deze omgeving en dat is niet zonder reden. Ga naar de grotten van Hotton en sta oog in oog met stalagmieten van wel anderhalve meter hoog of stap in je kano of kajak en vaar over de Ourthe, een zijrivier van de Maas die je dwars door de Ardennen voert.
 
Waar je ook naar op zoek bent, een avontuurlijke vakantie beleef je in de Ardennen. Te voet, te fiets, op een paard of op het water. Er is zo veel te beleven, voor jong en oud. Vandaar dat een vakantie in de Ardennen altijd in de toplijstjes staat met populaire vakantiebestemmingen onder de Nederlandse bevolking. Zo dicht bij huis, maar toch een totaal andere wereld. Geniet van de ongerepte en ruige natuur en kom vol verhalen terug na een prachtige vakantie.
 
Dit artikel is geschreven in samenwerking met een externe partner. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *