gesponsord,  we12bike

Ga fietsen voor het goede doel!

Zoals jullie onlangs al lazen op we12travel, zijn we vorige maand op fietsvakantie geweest in Tasmanië. Onze eerste echte fietsvakantie, waarbij we van plek naar plek reisden, met alle bagage op onze fiets. Het was een heuse uitdaging, vooral omdat je ineens zoveel tijd hebt om na te denken. Urenlang zit je op de fiets en omdat je voornamelijk achter elkaar fietst en dus weinig communiceert (alleen iets in de trant van ‘Heb jij ook al honger? Dan stoppen we zometeen even!’) maakte mijn brein overuren.
 
Gisteren had ik het er nog met een collega over. Dat wij gewoon best wel verwend zijn met ons leven en dan met name reizen betreft. We werken in de reisbranche en vliegen soms de halve wereld over om daar de mooiste plekjes te gaan zien. Zo zat ik afgelopen zomer in Alaska en mag ik dit jaar ook weer een toffe verre bestemming bezoeken. Voor mijn blog reis ik regelmatig en ohja, ik heb ook nog zo af en toe eens vakantie. De hashtag #firstworldproblems schiet altijd door mijn gedachten, wanneer ik weer eens klaag over de bus die te laat komt of het feit dat het alwéér regent.
 
Op de fiets leer je relativeren. In Tasmanië klaagde ik dan wel dat het best veel regende, maar ook zat ik nog steeds met mijn reis naar Nepal in mijn hoofd. Met de kinderen die na de aardbeving geen dak meer boven hen hoofd hadden, met de families die uiteen gerukt zijn door dit allesverwoestende natuurgeweld. Een van de gidsen vertelde mij dat hij getrouwd was middels uithuwelijking en dat hij eigenlijk niet gelukkig was. En nog verdrietiger, dat zijn kinderen nauwelijks een toekomst hebben nu hun huis verwoest is door de aardbeving. Daar zit je dan, met je #firstworldproblems. Aan het einde van mijn reis, gaf ik hem alles wat we over hadden van onze tocht. Theezakjes, medicijnen, zonnebrand etcetera. Ik heb hem laten beloven dat hij van de fooi die hij daarnaast van ons kreeg, met zijn kindjes een dagje naar de dierentuin in Kathmandu zou gaan. De blik in hun ogen die daarop volgde, zal ik nooit vergeten. Zo dankbaar, voor zoiets kleins. Ik wilde, dat ik toen meer had gedaan… Wat mij toen niet gelukt is, kan jou wel gaan lukken! Je kunt kinderen in Zambia namelijk een hoopvolle toekomst bieden door mee te doen aan Cycle for Plan Zambia – The Dirt Road Edition!
 
Plan Nederland organiseert dit najaar een avontuurlijk fietstocht in Zambia om de strijd aan te gaan tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. Deelnemers leggen per fiets zo’n 700 kilometer af door de adembenemende landschappen van Afrika en onderweg heb je grote kans The Big Five te spotten. Elke dag wordt het tentenkamp op een andere plek opgeslagen en breng je de nacht door onder een fonkelende sterrenhemel. Iedere deelnemer zamelt € 3.500 aan sponsorgeld in en ondersteunt hiermee niet alleen de projecten van Cycle for Plan Zambia maar wordt ook gekoppeld aan een sponsorkind. Je bijdrage wordt geïnvesteerd in de gemeenschap van je sponsorkind, dat je tijdens de fietstocht ook gaat ontmoeten. Hoe speciaal is dat?
 
Young girl peeping around corner of wall in rural village in Zambia
 
Medeblogger Laura deed onlangs al een oproep en nu doe ik hem nogmaals. DOE MEE aan deze actie en trap de ellende de wereld uit! De inschrijfdatum voor dit bijzondere project sluit binnenkort maar voor die tijd worden er nog twee informatie avonden georganiseerd, namelijk op 12 april in StayOkay Den Haag en op 21 april bij Plan Nederland in Amsterdam. Check deze link voor meer informatie, tijden en alles wat je wilt weten over deze actie.
 
‘Waarom ga je zelf niet?’ hoor ik jullie denken. Heel simpel: ik wil heel graag, maar ik kan niet. Elk jaar is er een standaard aantal weken geblokt in mijn agenda dat ik niet op reis kan en de reis naar Zambia valt hier middenin. Ik vind het ontzettend jammer, maar wie weet lukt het bij de volgende editie!
 
Elephants walking through the sun set
 
Niet fietsen maar toch helpen? Deel dan dit bericht op je social media kanalen! Vraag je vrienden en vriendinnen, je moeder, je buurman, je collega’s of wie je dan ook maar kent, of ze willen fietsen in Zambia. Wie weet is er iemand die interesse heeft om aan dit unieke project mee te doen! Zoals gezegd kan ik zelf niet mee doen maar wie weet vinden we, met jouw hulp, de helden die deze bijzondere uitdaging aan gaan.
 
Heb je vragen? Schroom niet om ze te stellen aan de medewerkers van Plan Nederland, de afdeling Webcare staat dag en nacht voor jullie klaar om je vragen te beantwoorden. Kunnen de kinderen Zambia op jouw hulp rekenen?
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Nepal: een hoofd vol emoties
Fietsen in Tasmanië: onze tips en tricks voor een kick ass vakantie!
Evest Base Camp Trek dag 2: van Phakding naar Namche Bazaar
 
Dank je voor het delen!
 

16 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *