kiruna padded park fjällräven review
we12test

Fjällraven winterjas voor dames: de Kiruna padded parka

Kiruna. De meeste deprimerende stad van Zweden als je het mij vraagt. Ik was er twee keer in hartje zomer en twee keer was ik onder de indruk van de bijzondere sfeer die er hangt in de noordelijkste stad van Zweden, de toegangspoort tot het Arctisch gebied. Een jas die de naam Kiruna draagt, is dat wel iets? Twee jaar geleden een vriend van mij de mannenvariant van deze jas en die beviel hem zo goed, dat ik geen moment twijfelde toen ik de kans kreeg om de vrouwenvariant te testen. Ondanks de naam …
 
kiruna padded parka winterjas fjällräven dames
 

Een verrassing in een doos

Ik besluit voor de kleur ‘mesa purple’ te gaan, omdat ik het fijn vind goed te op vallen in de natuur. Voor mij meestal geen camouflagekleuren dus. De jas wordt bezorgd en het valt me op hoe licht de doos is. Eerder testte ik de Singi winterjas, een jas die gemaakt is voor expedities. Deze jas hangt echt als een zwaar geheel om je schouders. Tijdens het uitpakken van de jas merk ik dat deze echt een stuk lichter is. Zodra ik hem aan trek, voel ik hem nauwelijks meer om mijn lijf, zo licht als een veertje dus. Het gewicht is trouwens 880 gram, maar dat voel je niet. De kleur is perfect, ik zou hem eerder oudroze noemen dan purple maar dat is prima.
 
kiruna padded parka
 

Gebruik van de Kiruna padded parka

Alhoewel ik me realiseer dat het een luxe is, vind ik het fijn om in de winter meerdere jassen te hebben. Een donsjack voor wanneer ik echt op avontuur ga en een wat langere jas voor mijn dagelijkse gebruik. Deze parka valt tot over de heupen en beschermt hiermee ook een deel van je onderlijf tegen de winterse kou. Vooral op winderige dagen is dit erg fijn.
 
Zoals gezegd voelt de jas erg licht, maar hij beschermt me uitstekend tegen de kou. Mijn handen verdwijnen moeiteloos in de diepe zakken en wanneer ik op Texel in de felle wind over het strand wandel, blijft mijn lichaam zonder moeite warm. Zelfs de capuchon bied heel veel warme wanneer ik hem over mijn hoofd doe en strak aan trek om de gure wind te ontduiken.
 

 

Het materiaal en de fit

De vulling van de jas is synthetisch G-Loft Supreme materiaal, wat voor extra bescherming zorgt. De slijtvaste buitenstof zorgt ervoor dat je er prima mee door het bos kunt lopen en de taille is verstelbaar naar wens. Ook heeft de Kiruna parka een binnenzak en een borstzak, zo kun je bijvoorbeeld je mobiele telefoon dichtbij je lichaam dragen waardoor de batterij langer meegaat. Daarnaast zorgt de tweewegrits ervoor dat je de jas zowel van onder als van boven kunt openen. Mocht je een flinke opstap moeten maken tijdens je hike, dan kan dat dus moeiteloos.
 
Tenslotte kun je deze jas bewerken met Greenland Waxx om hem waterdicht te maken. Ik heb hem tot nu toe alleen gebruikt bij lichte regen en dit dus niet gedaan, maar het materiaal houdt lichte regen zonder moeite tegen.
 
Enthousiast geworden? Bekijk de prijzen op Bol.com of bij Bever.
 
winterjas fjällräven dames
 

Conclusie en disclaimer

Ik kan er kort maar krachtig over zijn: dit is een heerlijke jas voor tijdens de koudere maanden van het jaar voor dagelijks gebruik. Of je nu een stadswandeling maakt of een pittige hike door het bos gaat doen, de Kiruna padded parka zal je niet teleur stellen.
 
Wij kregen deze jas van Fjällräven in ruil voor een eerlijke review, welke we je bij deze hebben gegeven. Alle meningen zijn uiteraard die van onszelf. In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen, dan ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *