Fjällräven Keb Trousers Long review
we12test

Fjällräven Keb Trousers Long review

Yes, daar was hij dan! Ik had er al (tijdens onze afgelopen vakantie in Zweden in de zomer van 2021) op gehoopt dat ik de Keb trousers mocht gaan testen, nadat ik hem in een outdoorwinkel in Abisko National Park had zien hangen. Want eerlijk is eerlijk … persoonlijk was ik niet van plan om met mijn eigen geld uit te gaan proberen of de iconische Fjällräven Keb trousers zo goed zijn als dat ze kosten.. correctie; zeggen.
 
Daarmee wijs ik direct zonder omhaal naar de olifant in de kamer, de prijs. Boven de € 200 is gewoon een enorme bak geld voor een outdoorbroek. Ik zal er niet te licht over spreken, maar als jij de persoon bent die meer in het bos of in de bergen is dan in een Vinex wijk en als jij de persoon bent die liever één broek meeneemt dan drie op een trektocht dan is de Keb trousers jouw broek!
 
Fjällräven Keb Trousers Long review mannen
 

Fan van Fjällräven

Dat laatste voorbeeld komt uit mijn tijd op een erg strak budget als student. Zoals je in een eerder artikel hebt kunnen lezen heb ik van mijn 16e tot een paar jaar geleden met een Fjällräven afrits broek gelopen. Zolang heb ik nog nooit met een kledingstuk gedaan. Aan het eind waren de pijpen kwijt en uiteindelijk scheurde hij op het zitvlak helemaal door, niet door een ruige tocht over de rotsen of het kruipen door dicht struikgewas om nog dichter bij de wilde dieren te komen voor mijn foto, nope, hij was simpelweg doorzichtig geworden, zo dun was de stof nog en uiteindelijk viel hij letterlijk uit elkaar na het vele gebruik en vaak wassen. Dat gezegd hebbende had ik altijd wel één of twee reserve broeken bij me. Een dikkere en een dunnere.
 
Review Fjällräven Keb Trousers Long
 

Op avontuur met één broek?

Afhankelijk van het klimaat zou ik het nu tijdens een avontuur (op een superlichte korte sportbroek na) met één broek doen. Ook tien dagen in Abisko? Ja, ook dat! Let wel dat ik goede ademende en lichtgewicht regenkleding niet mee tel. En is die broek dan die Keb Trousers? Nou en of!
 
Wat is dit mijn nieuwe beste vriend om mijn benen zeg, ik draag hem doordeweeks, in het bos continu en natuurlijk op vakantie ook erg vaak. Waarom? Aanvankelijk las ik dat dit een echte winterbroek was, echter de afgelopen maand in Zuid- Spanje was het niet echt winterweer en ik heb geen moment last gehad van warmte. Klimmetje omhoog? Niks aan de hand, de stretch stof zit op de juiste plaatsen dus flinke passen omhoog gaan prima. Wordt het wat warmer? Bovenbeen ventilatie open. Wordt het nog warmer? Ook de onderbeen ritsen open. Ben je boven en is het tijd voor pauze? Ritsen dicht en gewoon op je kont op de grond op de dikke g1000 zitlap.
 
Fjällräven Keb Trousers Long mannen review
 

Een Fjällräven alleskunner

Een alleskunner die straks ook als enige lange broek meegaat op mijn wereldreis. Sterk, robuust en hoewel dit niet mijn voorkeur was qua kleur vind ik hem in deze kleurstelling eigenlijk best gaaf! Misschien flauw maar niet gelogen, tijdens het schrijven van dit stuk heb ik hem ook aan. Door de stretch zit deze broek veel fijner dan een spijkerbroek. Door de zakken (echt op zijn Fjällrävens ruim; één met rits en één met knopen) is ie ook nog eens hartstikke handig. Echt een perfect fit!
 

De ritsen

Aanvankelijk had ik zo mijn twijfels toen ik andere meerdaagse lopers zag lopen met de ritsen van die broeken half of helemaal open aan de zijkant. Is dat niet irritant? Voel je ze niet de hele tijd als ze dichtzitten? Ritsen op je benen, het lijkt een foute jaren tachtig broek commercial te worden, maar nee. Je voelt de ritsen dus niet zitten. Niet lopend, niet zittend, gewoon niet. Pas als je ze open zet en je direct koele lucht op je benen krijgt merk je dat ze er zijn. Te gek! Daarnaast heb ik me afgevraagd of Fjällräven, na jaren broeken goed te verkopen met horizontaal afritsbare broekspijpen, dachten hm ritsen werkt dus. Misschien is verticaal ook een idee? Het mag duidelijk zijn, ik vind van wel, althan wel zo uitgevoerd als op deze broek.
 
Review keb trousers man
 

Conclusie en disclaimer

Alle gekheid op een stokje, ik vind de broek fantastisch, ook al heb ik een variant die net te lang is dus loop ik meestal met omgeslagen pijpen rond. Van de week tijdens een lange wandeling had ik mijn hogere schoenen aan met mijn broek niet opgerold, maar knoopjes wat strakker en zo bleef hij perfect over de rand van mijn halfhoge schoenen hangen. Heerlijk in het natte gras als je broekspijpen niet nat, koud en zwaar worden. Bij nader inzien is het dus geen nadeel.
 
En om nog even op de prijs terug te komen. Is hij het geld waard? In de tijd dat ik student was had ik het geld er niet voor (over) gehad. Simpel. Als hij na een jaar of 5 tot 10 versleten zou zijn, ja dan zou ik er zo weer één kopen. De robuustheid, functionaliteit en laten we eerlijk zijn de looks zijn van een top niveau. Duizend maal dank Fjällräven en jullie zullen de Keb trousers vaker gaan zien op de foto’s, mark my words!
 
Benieuwd geworden? Je koopt hem onder meer bij Bol.com en bij Bever.
 
Wij kregen deze broek van Fjällräven in ruil voor een eerlijke review, welke we je bij deze hebben gegeven. Alle meningen zijn uiteraard die van onszelf. In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen, dan ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *