Fjällräven Keb Fleece Hoodie
Geen categorie,  we12test

Fjällräven Keb Fleece Hoodie: de perfecte trui voor je trekking

Al jarenlang ben ik mijn trekking uitrusting aan het finetunen. Goede outdoor gear is nu eenmaal niet goedkoop en daarnaast heb ik nogal last van trial and error. Oftewel: producten die uiteindelijk toch net niet helemaal aansluiten bij wat je ervan verwacht had of een product dat toch niet bestendig genoeg is. Inmiddels heb ik een nieuw item aan mijn standaard gear toegevoegd: de Fjällräven Keb Fleece hoodie. Ik testte hem afgelopen zomer op de Kungsleden tussen Abisko en Nikkaluokta én op de Jämtlandstriangeln. Tien dagen zweten, zwoegen, nat worden en weer drogen dus want ohhh wat hadden we een bar en boos weer op de Kungsleden. Een fleece die tien dagen in barre omstandigheden overleeft en ook nog eens niet gaat stinken gun ik iedereen. Bij deze de review van de Keb fleece hoodie!
 

Fjällräven Keb Fleece Hoodie
De Fjällräven Keb Fleece Hoodie in Zweden

 

Een fleece: je ‘tussenlaag’ in het lagensysteem’

Een goede fleecetrui is voor mij onmisbaar wanneer ik op een trektocht ga. Het is de middelste laag die ik over mijn merino shirt draag en onder mijn regenjack. Met mooi weer kan het regenjack uit en is het de bovenste laag. Omdat ik veel van mijn zomers in Zweden doorbreng, moet deze laag heel wat kunnen handelen als het op het weer aankomt. Op het eerste deel van onze Kungsleden hike begonnen we in het Arctische noorden, namelijk in Abisko Nationaal Park. We wisten dat het koud zou worden (vier graden in hartje zomer!) maar zo koud …
 
Er waren drie redenen waarom ik voor de Keb hoodie koos voor deze trektocht:
 
– Hij is (deels) gemaakt van wol. Wol droogt snel. Je snapt ’em vast. Love wol!
– Hij heeft verstevigingen van G1000 op de schouders. Heel fijn als je met volle bepakking loopt
– Hij heet Keb. Naar Kebnekaise, de hoogste berg van Zweden. Het eindpunt van onze trektocht. *smile*
 

 

Hoe een trektocht een overlevingstocht werd

Eerlijk is eerlijk. We hadden dus niet verwacht dat het maar vier graden zou worden op de trektocht. Plus regen trouwens. Heel veel regen. Zoveel regen dat we eigenlijk al onze lagen non-stop hebben gedragen. Plus extra’s. Op een gegeven moment had ik letterlijk al mijn kleren aan. Dus donsjack onder de regenjas, muts en buff, dikke handschoenen (die we last minute nog hadden gekocht bij de Intersport in Kiruna). Overigens is mijn regenjas nog steeds de Fjällräven Eco Shell die ik inmiddels al vijf jaar op nagenoeg elke trekking die ik maak mee neem. Omdat we dus de eerste week alle lagen droegen, heb ik geen foto’s van de Fjällräven Keb fleece hoodie op de Kungsleden. Omdat ie dus non-stop onder mijn jassen verpakt zat.
 
En zoals dat gaat in het hoge noorden, kan het van de ene op de andere dag ineens prachtig weer zijn. Na zes dagen in barre omstandigheden (vonden we stiekem best gaaf!) klaarde het op en begonnen we aan de laatste dagen van onze trektocht. Op het moment dat we bij de Kebnekaise aan kwamen was het inmiddels dertig graden. De Keb fleece zat, samen met mijn donsjas en handschoenen, diep in mijn rugzak opgeborgen. Die had ik niet meer nodig.
 

Kebnekaise
De Kebnekaise, de hoogste berg van Zweden

 

Door naar de Jämtlandstriangeln

Wie mij volgt op Instagram weet dat we min of meer al op weg naar huis waren langs de oostkust van Zweden, toen we ineens besloten toch nog even terug te rijden naar de bergen voor een laatste trektocht. We misten de bergen enorm en aan de kust was het erg druk. En dus doorkruisten we Zweden en kwamen na een lange dag aan op de grens met Noorwegen. Hier maakten we eerder al een trektocht in Vålådalen en nu gingen we dus een vallei verder op avontuur. Het was zonnig maar fris, vooral de wind maakte dat ik de hele trekking de Keb fleece als buitenste laag heb gebruikt. Hij hield de wind prima tegen, stonk niet (again: love wol!) en ik kon de rits hoog optrekken bij wind maar ook de trui open dragen tijdens het klimmen.
 
Na drie dagen in de natuur van Jämtland te hebben doorgebracht was het dan echt tijd om naar huis te gaan. Met pijn in ons hart. Maar een smile op ons gezicht.
 

Keb Fleece Hoodie review
Smile!

 

Technische details van de Keb fleece hoodie

De fleece hoodie is voorzien van de volgende technische details. Ik draag maat S en hij valt precies goed. In het dagelijks leven heb ik maat 38 (M) maar ik weet inmiddels dat Fjällräven mij ruim valt.
 
Pasvorm: Slim Fit
Mouwsoort: Lange mouw
Capuchon: Ja
Functies capuchon: Vast
Sluiting: Eenwegrits
Kledinglaag: Middenlaag, Isolatielaag
Aantal zakken: 3
Pockets: Borstzak(ken) met ritssluiting, Steekzak(ken)
 

Keb Fleece hoodie
Love de lange mouw!

 

Nadelen van de Fjällräven Keb fleece hoodie

Geen. En dat gebeurt niet vaak. Wie mijn reviews leest weet dat ik kritisch ben (zelfs over mijn geliefde outdoor legging, die ik ook op de foto draag) maar op de Keb fleece hoodie kan ik werkelijk geen kritische noot aanmerken. Ben je enthousiast en wil je hem kopen? Dat kan hier:
 
In de Fjällräven store
Bij Bever
Op Bol.com
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk vond je dit artikel nuttig. Mocht je nog vragen hebben over deze fleece, stel ze dan gerust hieronder. Ik kreeg deze fleece aangeboden van Fjällräven in ruil voor een eerlijke review. Die heb ik je bij deze gegeven.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *