Fenix CL26R oplaadbare campinglamp
we12test

Getest: de Fenix CL26R oplaadbare campinglamp

Review van de Fenix CL26R oplaadbare Campinglamp

Als outdoorblogger voorzie ik jullie altijd graag van nieuwe tips op het gebied van fijn outdoor materiaal. Onlangs werd ik gevraagd om een nieuwe campinglamp te testen, namelijk de Fenix CL26R oplaadbare campinglamp. Nu wil ik er meteen aan toevoegen dat campinglamp eigen een te simpele omschrijving is voor dit apparaat want ik heb het tijdens mijn reis in Nepal én daarna weer in Nederland echt voor vanalles en nog wat gebruikt. Van zaklamp tot nood-lamp en meer. Bij deze mijn review!
 

De Fenix CL26R in Nepal

Als outdoorproducten gevoel zouden hebben, zouden de meesten erg blij zijn. Ze zien namelijk als onderdeel van mijn uitrusting héél veel van de wereld. Deze Fenix campinglamp mocht voor het eerst meer in mijn backpack tijdens mijn reis naar Nepal, waar hij al snel na aankomst mocht shinen. Ik verbleef aan het begin van mijn reis namelijk in de super schattige Famous Farm, een heerlijk relaxte plek in Nuwakot op drie uur rijden van Kathmandu vandaan. Nadat de zon onder was gegaan, viel de stroom uit, iets dat behoorlijk gebruikelijk is in Nepal en dan met name op het platteland.
 
Vanwege de handige meegeleverde keychain kon ik hem direct aan het plafond ophangen en op die manier mijn eigen lichtbundel creëren. Ook super handig toen ik de volgende ochtend om 06.00u mijn spullen moest inpakken en de elektriciteit het nog steeds niet bleek te doen.
 
Famous Farm Nuwakot
 
Wanneer je in Nepal in teahouses (de lokale theehuizen) slaapt, komt een dergelijke lamp goed van pas bleek tijdens mijn trektocht door het Langtang gebied. Want op je kamer wordt niet gestookt, oftewel hoe hoger je komt, hoe kouder het is ‘s avonds. Als je dan eenmaal in je slaapzak ligt maar bijvoorbeeld nog wat wilt lezen, is het niet fijn als je dan je slaapzak weer uit moet om de verlichting uit te doen, waarvan het knopje meestal bij de deur zit. Ik deed de kamerverlichting meestal al meteen uit wanneer ik in mijn slaapzak kroop en zette deze Fenix lamp naast mijn bed zodat ik toch nog wat kon lezen. Zo hoefde ik mijn slaapzak niet meer uit om in de kou de grote lamp nog uit te doen.
 
En toen kwam de dag dat de teahouses vol zaten en ik ook in Nepal mocht kamperen. Niet heel idyllisch naast het toiletgebouw maar ach … ik had een bed en ik had het warm. Ook hier kwam de lamp uiteraard weer goed van pas toen ik me ‘s avonds in het pikkedonker klaar ging maken voor de nacht (lenzen uit, tanden poetsen, etc).
 
Fenix CL26R campinglamp
 
Eenmaal terug in Kathmandu bleken er ook daar problemen te zijn met de stroom en elke avond viel die met regelmaat uit, tot grote irritatie van de andere mensen in mijn guesthouse. Want het is ‘s avonds al vroeg donker in Nepal en zo zaten ze met regelmaat in het donker, terwijl ik gewoon licht had op mijn kamer met deze campinglamp.
 
Het moge duidelijk zijn, ik ben erg enthousiast over deze multi-functionele lamp. Je kunt hem namelijk ook gebruiken als zaklamp, ideaal voor als je ‘s nachts over de gang naar de badkamer moet lopen. Vanwege de ‘slimme lichtbundels’ kun je hem op diverse standen zetten, van een halve verlichting tot een volledige 360 graden verlichting.
 
Daarnaast kun je hem vanwege het handige ophangsysteem bijvoorbeeld ook makkelijk in je tent hangen of wanneer je hem voor buitenactiviteiten wilt gebruiken, in een boom.
 
oplaadbare campinglamp

fenix lamp
 

Over het gebruiksgemak van deze campinglamp

Ik vond de campinglamp erg makkelijk in gebruik. Opladen gaat eenvoudig via de meegeleverde micro USB kabel. Omdat ik voor mijn e-reader en camera dezelfde oplader gebruik, hoefde ik maar één kabel mee te nemen in plaats van drie. Het opladen deed ik meestal ‘s nachts zodat ik de volgende dag de opgeladen lamp weer in mijn tas mee kon nemen. Vanwege het formaat paste ie prima in één van de zijvakken van mijn backpack waardoor er geen kans bestond dat ie onderweg aan zou gaan (want: dat zie je dan gelijk). Daarnaast heeft deze campinglamp maar één knop voor alle functies waardoor je ‘s nachts niet hoef te zoeken naar de ‘aan’ knop. Aan- en uitzetten gaat eenvoudig door de knop langer in de houden, schakelen tussen de diverse standen doe je door deze knop kort in te drukken.
 

Specifitacties en kosten van deze oplaadbare campinglamp

Ik deel ten slotte nog enkele technische details met je zodat je een complete indruk van deze campinglamp krijgt:
 
Beschikbaar in drie kleuren (zwart, groen en rood)
maximaal 400 lumen voor groot bereik en hoge intensiteit
Meerdere verlichtingsmogelijkheden
25 meter diameter van het lichtbereik
werkt op 1 18650 Li-ion accu en 2 CR123A batterijen
afmeting: 49 mm diameter en 97 mm hoog
gewicht: 116 gram exclusief accu’s en toebehoren
geïntegreerde micro-USB-oplaadfunctie
indicator voor accuspanning
waarschuwing bij onderspanning
koudebestendig ontwerp middels geïsoleerd batterijhuis
Magnetische bovenzijde
Waterdicht volgens IP66 bescherming
beveiliging tegen verkeerd geplaatste accu(‘s)
enkele knop voor makkelijke bediening
Standen (op 1 meegeleverde 2600mAh 18650-accu’s)
 
De uitgebreide specificaties voor wat betreft de lumen vind je op de website van Fenix, evenals een opsomming van bijgeleverde zaken.. De lamp kost € 59,95 en je bestelt hem onder andere bij Knives & Tools.
 
Fenix campinglamp
 

Conclusie & Disclaimer

Op de website van Fenix schrijven ze over deze lamp: ‘De Fenix CL26R is ontwikkeld voor de veeleisende outdoorliefhebber die wilt vertrouwen op zijn materiaal, eenmaal in het bezit van de lamp dan wordt de CL26R het eerste voorwerp wat je inpakt bij je volgende outdoor avontuur!’
 
Ik kan het hier alleen maar volledig mee eens zijn. Voor mijn volgende reis pak ik deze lamp zonder twijfel opnieuw in, of het nu kamperen of iets anders wordt.
 
Ik kreeg deze oplaadbare campinglamp aangeboden in ruil voor een eerlijke review op mijn website, welke jullie hierboven konden lezen. Alle gegeven meningen zijn slechts die van mijzelf. Meer reviews van toffe outdoor producten die ik veel gebruik vind je hier.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *