gesponsord,  we12test

Getest: de Ecco Biom Delta sandalen

Ik heb een haat-liefde verhouding met Crocs. Ik zweer erbij, maar wil er ook niet in gezien worden. Zoals ik eerder al eens schreef, wil ik niet per definitie über lomp overkomen als ik op reis ben. Als mensen vragen wat we12travel is en wat ik ermee probeer te bereiken, is mijn antwoord steevast dat ik outdoor binnen Nederland een hipper imago wil geven. Regelmatig krijg ik van mensen te horen ‘ jeeeezus Anto, die Crocs kunnen echt niet hoor’ als er weer eens een foto van mijn in the outdoors verschijnt waarbij ik op Crocs loop. Het is duidelijk, Crocs zijn vreselijk impopulair. Het was dus tijd om op zoek te gaan naar een alternatief…
 
Maar wat voor een alternatief dan? Persoonlijk vind ik Teva’s nog een stukje erger dan Crocs (sorry Teva!) dus dat is geen optie. Een lijstje met vereisten waaraan de perfecte sandaal moet voldoen:
 
– Enigszins lichtgewicht
– Hip design en een kek kleurtje (géén bruin)
– Ademend en zonder geurtjes
– Te dragen met of zonder sokken
– Comfortabel voor het lopen van korte wandelingen
 
En zo was daar de Ecco Biom Delta sandaal. Een aantal dagen voor ik naar Tasmanië reisde, werden ze afgeleverd en ik twijfelde. Zou ik mijn Crocs thuislaten en deze meenemen, of toch allebei meeslepen, wat een discussie in huis zou opleveren want ik had immers al 4 paar schoenen klaar staan om mee te nemen. Ik besloot het erop te wagen en de Ecco’s mee te nemen op reis en mijn Crocs thuis te laten. Martijn zei nog ‘moeten je Crocs niet mee?’ en toen ik nee zei, kreeg ik te horen dat ik daar spijt van zou krijgen… Op de Overland Track, een 6-daagse trektocht dwars door de wildernis van Cradle Mountain NP naar Lake St. Clair NP, nam ik ze mee. In mijn tas was geen plek meer dus bond ik ze met een snapper vast aan mijn backpack, zoals ik vaker doe met spullen die niet meer in mijn rugzak passen.
 
ecco-delta-biom
 
Het eerste wat ik doe als ik in de berghut aan kom, is mijn schoenen en sokken uittrekken (opluchting!) en mijn zogenaamde hutschoenen aantrekken, in dit geval de Ecco’s dus. De ideale hutschoen kun je zowel binnen als buiten aan en je kunt er met je sokken in, omdat ik altijd koude voeten heb. De Ecco’s bevallen prima, ook omdat het voetbed stevig is en ze luchtdoorlatend zijn, maar geen zweetvoeten geven. De rest van de week breng ik flink wat uurtjes op ze door.
 
Ecco Biom Delta
 
Als we in Hobart terug komen, is het weer een stukje warmer dan op de Overland Track, waar ik ze steevast met een dik paar sokken droeg vanwege de temperatuur. Eenmaal weer in de warmte, draag ik de Ecco Biom Delta sandalen regelmatig op warme dagen, op teenslippers loop ik eigenlijk niet lekker (al staan ze nog zo leuk!) en mijn voeten stinken nooit. Kijk, dat is fijn!
 
Op de fietsreis van Launceston terug naar Hobart moeten ze achterblijven bij de rest van de spullen omdat ik dan toch voor de teenslippers ga, vanwege het douchen en het feit dat slippers snel droog zijn. Op de Overland Track waren geen douches en was daar geen sprake van, maar op de campings waar we nu gaan staan wel. Ik wil er niet elke dag op gaan douchen en met blote voeten douchen op de camping is ook geen optie. Tijdens de roadtrip die we daarna maken, heb ik ze regelmatig aan. Zo voer ik kangoeroes, loop ik over de Tesselated Pavement op het Tasman Peninsula en maak ik er wat korte wandelingen mee. Echte lange wandelingen durf ik niet aan, omdat men overal waarschuwt voor de aanwezigheid van Tiger Snakes, de 3e giftigste slangen ter wereld. Op wandelingen waar aanbevolen wordt dichte schoenen aan te trekken, gaan de wandelschoenen dus aan en dat is maar goed ook want de Tiger Snakes liggen regelmatig op de loer.
 
Ecco Biom Delta

Het eindoordeel over de Ecco Biom Delta sandalen:

Aan het einde van de reis heb ik een nieuwe favoriet! De Ecco Biom Delta sandalen zitten heerlijk, zijn ademend, comfortabel en zien er ook nog eens okee uit. Heb ik mijn Crocs dan voor altijd afgezworen? Dat kan ik je niet beloven maar een goede gooi naar mijn nieuwe favoriete sandalen doen de Ecco Biom Delta’s in ieder geval wel! Meer informatie vind je op de website van Ecco.
 
Op weg naar huis, op Melbourne Airport, kom ik een billboard tegen van Ecco waar op staat: ‘Great shoes take you to great places’. En zo is het maar net…
 
Meer tips voor toffe outdoor gear? De volgende links vind je ook vast leuk:
Getest op Tasmanië: de Deuter AC Lite 22 rugzak
Getest in Nepal: de Lowa Lady Light GTX hiking schoen
Getest: de Sockwell compressiekousen tijdens het wandelen in de Harz
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!

6 Comments

 • Bregje

  Hoi Anto,
  Wat een heerlijk herkenbaar blog. Ik ben grote, grote fan van crocs. Qua gebruiksgemak kan daar echt niets tegenop. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat ze behoorlijk volume innemen. Maar ja, mijn omgeving wordt ook helemaal onpasselijk bij het zien van crocs. Wat is dat toch? Volgens mij moeten we ons daar gewoon niets van aantrekken en ze gewoon blijven dragen.
  Groetjes, Bregje

  • anto

   Dank je Bregje! Het enige nadeel van Crocs vind ik dat je geen veilige rivierdoorsteken kan maken op een trekking. Ik heb ze regelmatig daarvoor gebruikt en dat ging goed, tot ik aan het serieuzere werk op IJsland kwam. Daar ben ik beide Crocs verloren tijdens de doorsteek en dat was dus de laatste druppel die ik nodig had om ze niet meer voor dat soort dingen te gebruiken. Ze zijn wel snel droog gelukkig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *