Herzlich wilkommen!

Op deze pagina vind je meer informatie over een actieve vakantie in Duitsland. Ik ga al van jongs af aan naar Duitsland, wat voor mij eenvoudig is omdat ik vlak aan de Duitse grens ben opgegroeid. Elk jaar bezoek ik Duitsland meermaals, soms net over de grens, soms wat verder weg van huis.

Een reis naar Duitsland staat voor mij altijd in het teken van mooie wandelingen, heerlijk eten, gemoedelijkheid en mooie en vooral ook vaak rustige natuur. Al is het soms maar voor een weekendje weg, meestal kom ik uit Duitsland als herboren terug. Combineer de eindeloze wandelpaden met historische stadjes met vakwerkhuizen en de vriendelijkheid van het Duitse volk en je hebt een perfecte mix van natuur, cultuur en Gemütlichkeit.

Duitsland

Beste reistijd
het hele jaar

Munteenheid
Euro

Tijdsverschil
geen

Hoofdstad
Berlijn

Antonette in Duitsland

Ik kom met enige regelmaat in Duitsland. Ik ontdekte hoe leuk deze bestemming is toen ik me voorbereidde op mijn eerste grote meerdaagse trektocht (de Inca Trail in Peru) en probeerde hoogtemeters te trainen. Ik kwam toen terecht in het Sauerland en al snel merkte ik, hoe fijn het is om zo relatief dichtbij mooie, rustige natuur te kunnen ervaren.

Naast wandelen zijn er natuurlijk talloze mogelijkheden om te fietsen, maar ik geniet ook graag van het heerlijke eten en de prachtige natuur van bijvoorbeeld het Zwarte Woud en in het Harzgebergte. Kortom: wie mij vraagt om mee te gaan naar Duitsland zal op een positief antwoord kunnen rekenen.

Geierlay hangbrug Morsdorf

De Geierlay Hangbrug – een must-do in Duitsland!

Op zoek naar een tof uitje bij de oosterburen? Denk dan eens aan de Geierlay hangbrug. Deze hangbrug in Duitsland ligt in de Hunsrück op slechts drie uur rijden van Arnhem vandaan. Ik bezocht de brug de afgelopen jaren drie…

Favoriete plekken in Duitsland

De Harz

Het Harzgebergte is absoluut één van mijn favoriete plekken in Duitsland. Het ligt net iets verder weg dan bijvoorbeeld de Eifel en het Sauerland, waardoor je je in een compleet andere wereld waant op slechts een paar uur rijden van Nederland vandaan.

Lees meer

De Moezel

Een regio waar ik graag steeds weer terugkeer is de Moezel. Een gebied voor oude mensen? Absoluut niet! Je kunt er niet alleen prachtig wandelen op de Moselsteig, maar ook spannende avonturen beleven zoals de Calmont Klettersteig.

Lees meer

Het Saarland

Het Saarland ligt in de hoek met Luxemburg en Frankrijk en is nog relatief onbekend bij Nederlanders. Er zijn prachtige wandelpaden, goede mountainbiketrails, heel veel leuke bezienswaardigheden en je kunt er uiteraard ook prima eten!

Lees meer

Eifelsteig

De Eifelsteig blijft een van mijn favoriete lange afstandswandelpaden in Duitsland. Ik liep er meerdere etappes van, het mooiste stuk is toch wel die rondom de Vulkaaneifel. Wist je trouwen dat je in deze regio ook bijzonder culinair kunt genieten?

Lees meer

Baden-Württemberg

In de regio Baden-Württemberg in het diepe zuiden van Duitsland is ontzettend veel te zien en te beleven. Ga bijvoorbeeld naar het onbekende Remstal, bezoek gezellige steden of maak prachtige wandelingen in het Zwarte Woud!

Lees meer

Het Rothaargebirge

Het Rothaargebirge ligt relatief dichtbij Nederland en je kunt er prachtige wandeltochten maken. Ik liep het grootste deel van de Rothaarsteig evenals de Winterberger Hochtour, een vierdaagse route over de hoogste toppen van het gebied.

Lees meer

Accomodaties in Duitsland

In Duitsland vind je accommodaties voor elk wat wils. Van eenvoudige pensions tot bungalowparken en van mooie landhotels tot prachtige glamping resorts.

Alhoewel Duitsland een wat ouderwets imago heeft, heeft het als toeristische bestemming de afgelopen jaren keihard aan de weg getimmerd. De Duitsers hebben service hoog in het vaandel staan en doen er alles voor om jou vakantie tot een groot succes te maken.

Wandelvakantie Duitsland

Wandelvakantie Duitsland: tips voor de leukste bestemmingen

Wandelvakantie Duitsland: tips voor de leukste bestemmingen en wandelpaden Welkom bij mijn uitgebreide artikel voor je wandelvakantie Duitsland. Ik ga je de komende paar duizend woorden alles vertellen over de mooiste wandelbestemmingen bij onze oosterburen. Denk hierbij onder meer aan…

Met de trein naar Duitsland

Duitsland is bij uitstek geschikt om per trein te bezoeken. De grote plaatsen zijn met elkaar verbonden via sneltreinen en veel kleine dorpen zijn uitstekend bereikbaar per trein of aansluitend per bus. Met de trein naar Duitsland reizen is niet alleen heel duurzaam, maar ook een relaxte manier van reizen. Je hoeft niet in de file te staan op de autobahn en kunt onderweg genieten van het landschap dat aan je voorbij glijdt.

Mooie plaatsen in de Harz

Mooie plaatsen in de Harz: tips voor het Harzgebergte

Dat ik een enorme fan ben van Duitsland is waarschijnlijk geen verrassing meer en dus vond ik het de hoogste tijd voor een nieuwe blog. Een tijdje geleden maakte ik op uitnodiging van het Duits Verkeersbureau een korte reis naar…

Deze pagina bevat affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.