sunday social travel talk

Dingen die ik mis wanneer ik op reis ben…

Click here to go to the English version of this post…

Onlangs schreef ik nog dat ik eigenlijk nooit heimwee naar huis heb wanneer ik op reis ben. Ik heb toen een klein beetje gelogen… aangezien ik de afgelopen 6 maanden vaker dan ooit op reis ben geweest, realiseerde ik me dat er toch best wel wat dingen zijn die ik mis als ik niet thuis ben. Dingen ja, geen mensen, want met apps als Skype/Facetime/Whatsapp is het tegenwoordig echt super easy om contact te houden met het thuisfront… en aangezien ik zo vaak weg ben, weet ik inmiddels niet beter. Vandaag deel ik daarom dus mijn 5 dingen die ik mis wanneer ik op reis ben.

Mijn bed
Zo’n cliché maar ik kan er gewoon niks aan doen. Ik ben een vreselijke slaper wanneer ik op reis ben, zelfs in de duurste hotels en de meest comfortabele bedden kan ik de slaap meestal niet vatten (lees hier over mijn slapeloosheid in Buenos Aires). Een aantal jaar geleden hebben we een nieuw bed gekocht en dat kostte ons een klein fortuin. Toen ik de uiteindelijke rekening zag, dacht ik alleen maar “fffffuck, daar had ik een leuke reis van kunnen maken”… maar nadat ik mijn hoofd voor het eerst op mijn kussen neerlegde, was ik verkocht. Wat een zaligheid! Als ik op Schiphol land, is meestal het eerste wat ik denk “yesss, nog even en dan slaap ik weer in mijn eigen bed”.  Het is zelfs zo erg dat we tegenwoordig, wanneer we met de auto op vakantie gaan, onze eigen kussens meenemen. Niet echt iets om als wereldreizger trots op te zijn maar aan de andere kant … who cares?

camping-grand-canyon
Kamperen in de Grand Canyon, lekker (on) comfortabel…


Mijn fiets

Als een rasechte Hollander doe ik bijna alles op de fiets. Ik hou van fietsen! Alles wat binnen zo’n 5-10 kilometer ligt, doen we met de fiets. Nouja, bijna alles, afhankelijk van het weer, want ik weiger me zeiknat te laten regenen terwijl er ook gewoon een auto op de oprit staat. In onze garage staan inmiddels 8 (!!) fietsen en binnenkort komen er nog twee nieuwe bij. In de ochtend, wanneer ik naar mijn werk fiets, word ik pas echt wakker en ’s avonds, als ik naar huis fiets, kan ik mijn hoofd even helemaal leeg maken en kantoor achter me laten.

Ik spring op de fiets als ik met vrienden heb afgesproken in de stad, om naar de sportschool te gaan en om een boodschap te doen. Eigenlijk gaat er in het leven van Anto geen dag voorbij zonder dat ik op de fiets zit. Toen ik onlangs in Athene was, werd ik er extreem sjagerijnig van dat ik elke dag met de metro op er neer moest om mezelf door de stad te verplaatsen. Ik vond het verschrikkelijk om opgesloten te zitten in een kleine ruimte met allemaal andere mensen. Een paar weken geleden nam ik de trein uit Amsterdam naar huis en mocht de hele rit op de trap plaatsnemen omdat ie overloaded was … oh zo fijn maar niet heus. Als bonus houdt het fietsen me ook fit, ik zit gemiddeld zo’n uur per dag op de fiets …

cycling-buenos-aires
Per fiets op pad in Buenos Aires (met gids Sander van Ontdek Buenos Aires)


Magere yoghurt

Ik hoef jullie niet te vertellen hoe magere yoghurt smaakt, maar mijn god, wat mis ik die als ik op reis ben. Het is wel duidelijk dat ze in andere landen geen idee hebben van echte lekker yoghurt, meestal krijg je van dat kunstmatig zoete spul voorgeschoteld waarvan ik al moet kokhalzen als ik het ruik. Begrijp me niet verkeerd, ik ben totaal geen moeilijke eter, maar ik mis echt mijn routine ontbijtje van yoghurt, fruit en chiazaden. Als ik weer eens naar huis komt van een reis en Martijn me vraagt of hij nog eten moet halen, is mijn standaard antwoord “yoghurt en bananen”. It’s as simple as that…

cakes
En nog maar weer een taartje aan het ontbijt in Argentinië…


Mijn routine

OK nu ga je vast denken dat ik echt een enorme sukkel ben, maar ik mis af en toe gewoon echt de dagelijkse routine terwijl ik op reis ben. Omdat ik het afgelopen half jaar nauwelijks thuis was en daarnaast ook nog eens fulltime op kantoor werkte, is mijn oh zo geliefde routine niet meer. Niet meer om 06.00 uur opstaan om aan we12travel te gaan werken en zeker niet meer rond 23.00 in bed liggen met een boekje. In plaats daarvan ben ik altijd aan het in- of uitpakken, sporten, werken, reizen of heb ik een afspraak met vrienden. Mijn goede voornemen voor 2015 is daarom ook om weer wat routine terug te krijgen in mijn leven, al is het maar 1 of 2 avonden per week…

boarding
Vliegen is oh zo fijn voor je routine … maar niet heus!

Mijn stukje buiten
Alhoewel we op zich maar 10 minuten fietsen van het centrum van de stad wonen, ligt ons huis toch op de grens aan de uiterwaarden van de Rijn.  Vanaf de voordeur stap ik zo de stad uit en het pad op dat me naar de uiterwaarden leidt, naar talloze fiets- en wandelpaden waar ik uren door kan brengen. Het is de perfecte locatie om in de zomer even een rondje te hardlopen voor ik naar het werk ga of waar ik na het eten even een rondje kan wandelen. Ook is het een fijne plek om even helemaal tot rust te komen als mijn hoofd weer eens vol zit met vanalles en nog wat. Als ik op reis ben, mis ik soms het zomaar even de natuur in kunnen stappen. Een luxe, realiseer ik me. Daarom is het ook altijd weer zo fijn om thuis te komen…

along-the-rhine
Onze uitwaarden, mijn stukje “buiten”

Zijn er bepaalde dingen die jij mist als je op reis gaat?

Op zondag vertellen we je altijd iets meer over ons persoonlijk. Meer artikelen kun je lezen op deze link.

Dank je voor het delen!

4 Comments

 • Kimber

  De yoghurt is inderdaad heel herkenbaar! Ik mis mijn ontbijtjes met muesli en yoghurt na een paar dagen wit brood of gebakken eieren enorm. Daarnaast kan ik ook zo genieten van de routine als ik terug ben. Ik mis het tijdens het reizen niet bewust, maar als ik dan eenmaal weer thuis ben vind ik het heerlijk om alles weer volgens een vast ritme te doen.

  • anto

   Ja zo gaat het hier ook. Het reizen is heerlijk, maar zodra ik thuis ben vind ik het prettig om weer op de klok te leven en een omlijnd programma te hebben, zodat ik niet teveel hoef na te denken …

 • Marcella

  Wat een onwijs leuk artikel Anto! Wij hebben sinds augustus een nieuw bed, daarvoor sliep ik eigenlijk beter in een hotelbed dan in m’n eigen bed. Maar het effect van dat nieuwe bed heb ik al gemerkt, haha. Hij ligt zo fijn en ook wij nemen onze kussens al mee op reis. Ik heb ook altijd veel zin om te fietsen na een trip, ik doe ‘t dan ook het liefst gewoon op reis. En ja, die yoghurt, haha. Eigenlijk gewoon heel herkenbaar dus! Behalve dat ik mijn katjes ook mis als ik weg ben!

 • Ruby

  Zo ontzettend herkenbaar, deze blog.
  Hoezeer ik ook geniet van alle nieuwe, andere dingen, ik mis wel het een en ander.
  De Yoghurt, het regelmatige leven, voor mij ook sporten. Mijn bed mis ik ook, op mijn kussen na dan, want die gaat, in een vaciuumzak, altijd mee.
  Ik mis ook de bruine of volkorenboterhammen! Als je zelf geen eten kunt bereiden: het gezonde eten, verse groenten etc. en zo vreemd: thuis eet ik het bijna nooit, maar als ik terug kom van een reis wil ik eerst een beschuit met hagelslag 🙂
  Wat zijn we toch een vreemde wezens he?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *