De mooiste plekken in Duitsland voor natuurliefhebbers
duitsland,  gesponsord

De mooiste plekken in Duitsland voor natuurliefhebbers

‘Sehnsucht’
 
 
Hiermee doelt men op de romantische melancholie en op het romantische verlangen naar het onbereikbare geluk.
 
De zomer is in aantocht en hopelijk mogen we snel weer op reis. Afgezien van de ‘grote reizen’ die ik elk jaar maak, mis ik op dit moment vooral ook de korte trips naar onze oosterburen. Als je mij al langer volgt weet je dat ik een enorme liefhebber ben van Duitsland en mijn (lange) weekenden graag hier doorbreng. Zo ga ik er regelmatig op micro avontuur om een berg te beklimmen, maak ik een mooie wandeling of ben ik gewoon lekker de hele dag buiten.
 
mooiste plekken in duitsland voor natuurliefhebbers - brockenstieg
 

Sehnsucht – zin in de zomer!

In samenwerking met het Duits Verkeersbureau stelde ik dit artikel voor jullie samen, waarin ik de mooiste plekken in Duitsland voor natuurliefhebbers met jullie deel. Sommige plekken liggen op korte rijafstand van Nederland, andere liggen wat verder weg en lenen zicht dus uitstekend voor een wat langere vakantie. Ik wens je veel leesplezier toe en hoop dat je geïnspireerd bent geraakt om Duitsland de komende zomer te bezoeken, mits toegestaan uiteraard.
 

Hohe Acht in de Eifel

Het meest bekende vakantiegebied in Duitsland is denk ik wel de Eifel. Je vindt hier niet alleen prachtige heuvellandschappen, maar ook typisch Duitse dorpjes met vakwerkhuizen, stuwmeren, vulkaankraters en eindeloze wandelpaden. Ik vind het moeilijk kiezen wat mijn favoriete plek in de Eifel is. Zo vind ik het Nationalpark Eifel erg mooi en dan met name het gebied rondom de Ruhrsee. Maar ook heb ik genoten van het prachtige uitzicht over de Eifel vanaf de Hohe Acht, het hoogste punt van de Eifel. Je kunt deze top zonder al te veel moeite beklimmen, dus wandelschoenen aan en gaan!
 
Meer lezen:
De mooiste wandelgebieden in de Eifel
De Hohe Acht beklimmen
 
Ik maakte ook een korte video van mijn bezoek en wandeling naar de top van Hohe Acht:
 

 

De Allgäu

Genieten van de Alpen kun je in de Duitse Allgäu. Dit gebied strekt zich uit van de Bodensee tot aan Garmisch Partenkirchen en een van de bekendste dorpen hier is Füssen. Nu zegt Füssen je wellicht niet heel veel, maar als je verder naar beneden scrollt en de foto van Kasteel Neuschwanstein ziet, herken je het misschien. In de omgeving van Füssen kun je prachtig wandelen en dan niet alleen bij het kasteel, maar er zijn ook talloze andere prachtige wandelpaden. Een bezoek aan het kasteel hebben wij trouwens overgeslagen vanwege de drukte, wij vonden hem van buiten aanschouwen al indrukwekkend genoeg. Hij staat dus met recht in deze lijst van mooiste plekken in Duitsland.
 

Mooiste plekken in Duitsland: Neuschwanstein
Schloss Neuschwanstein
 

De Moezel

Kun je je het moment nog herinneren dat we vorig jaar in de zomer weer mochten reizen? Drie dagen nadat de grenzen weer open gingen stapte ik in de auto en reed ik naar de Moezel. Hier verbleef ik een week in een vakantiehuisje en wandelde ik urenlang door het glooiende heuvellandschap. Soms aan de oevers van de rivier, soms in het achterland. De Moezel is trouwens ook uitermate geschikt voor het maken van een roadtrip per auto of met de motor tijdens een weekendje weg. En vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan een van de wijnboerderijen! Het uitzichtpunt bij Leiwen dat je hieronder op de foto ziet werd in 2016 uitverkozen tot mooiste uitzichtpunt aan de Moezel.
 
Meer lezen:
Wandelen langs de Moezel: de mooiste routes + tips voor de Moselsteig
De Calmont Klettersteig in de Moezel: alpien avontuur op een paar uur rijden
 

Weinsicht Moezel
Weinsicht Moezel op de Moselachter
 

De kloven van de Hunsrück

De Hunsrück ligt net onder de Eifel en staat met name bekend om de Geierlay hangbrug. Vanwege mogelijke drukte zou ik die dit jaar niet bezoeken, maar je kunt je in de omringende kloven uitstekend verschuilen. De Hunsrück wordt doorkruist door de Saar-Hunsrück-Steig maar kent ook prachtige kloven waar wandelingen uitgezet zijn. Bezoek ook zeker het nationale park Hunsrück-Hochwald voor prachtige vergezichten en imposante landschappen.
 
Meer lezen: Bezoek aan de Geierlay hangbrug
 

mooiste plekken in duitsland: wandelen op de saar hunsrück steig
Op de Saar-Hunsrück-Steig
 

Het Zwarte Woud

Ohhh wat was ik onder de indruk van het Zwarte Woud. Ik vermeed drukke plekken als de Titisee en besloot op pad te gaan in het gebied rondom de Feldberg en Herzogenhorn. Deze toppen kun je uiteraard beklimmen, maar ook zijn er prachtige klovenwandelingen te maken zoals de Schluchtensteig. St. Blasien ligt prachtig in een dal en het klooster en de koepeldom zijn een bezoek meer dan waard. Vergis je trouwens niet in de naam, het landschap van het Zwarte Woud is eerder groen dan zwart. Dit heeft ermee te maken dat de donkere naaldbomen veelal gekapt zijn en dat er nu loofbomen staan, die het landschap lichter kleuren. Oh en vergeet ook zeker niet een stuk Schwarzwalder Kirschtorte te eten!
 
Meer lezen:
wandelen in het Zwarte Woud op de Albsteig
 

St. Blasien Zwarte Woud
St. Blasien Zwarte Woud
 

Het Harzgebergte

En last but not least: het Harzgebergte. Omdat dit gebied net wat verder rijden van Nederland ligt dan de Eifel, komen er minder landgenoten en daar hou ik van! Ik bezocht de Harz inmiddels meerdere keren en vind de wandeling naar de top van de Brocken toch echt enorm de moeite waard. Wanneer je niet van wandelen houdt is er trouwens ook genoeg te doen in de Harz. Zo kun je een ritje met de stoomtrein van de Brockenbahn maken of een van de kastelen bezoeken.
 
Meer lezen:
Must-do in de Harz: de Megazipline
Doen in de Harz: de Brocken beklimmen
Mooie plaatsen in de Harz: tips voor het Harzgebergte
 

Brockenbahn Harz mooiste plekken in Duitsland
De Brockenbahn in de Harz
 

De Hegauer Kegelspiel

Wist jij dat er in het zuiden van Duitsland vulkanen liggen? Aan de westelijke Bodensee om precies te zijn. Hier bevindt zich een aaneenschakeling van uitgedoofde vulkanen die zo’n 7-8 miljoen jaar geleden ontstaan zijn en nu een fijne plek vormen om te wandelen. Rondom de vulkanen zijn enkele prachtige wandelingen uitgezet, namelijk de Premium Wanderwege aan de westelijke Bodensee. Ik maakte een wandeling naar de Hohentwieler, de grootste voor het publiek toegankelijke ruïne van Duitsland. Hier lees je er alles over!
 

De Heugauer vulkanen
De Heugauer vulkanen
 

Conclusie van mooist plekken in Duitsland

Duitsland is dichtbij, goed betaalbaar en heeft prachtige natuur. En dat dus op slechts een paar uur rijden. Voor meer informatie over je vakantie naar Duitsland kun je terecht op de website van Duitsland Dichtbij. Dit artikel werd geschreven in samenwerking met hen. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf. Wie van jullie zie ik deze zomer in Duitsland?
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *