nederland,  we12inspire

De fun van het winterkamperen

Het kwik is inmiddels weer gezakt tot onder nul en voor ons betekent dat … winterkamperen! Voor velen waarschijnlijk winter-“kramperen” maar voor ons is het altijd weer een avontuurlijke onderneming.

Fragment uit eerder deze week.
Locatie: het kantoor waar ik werk.

“Nog een kopje thee Anto?”
“Ja graag, dan krijg ik het wellicht eindelijk eens warm…”
“Heb je het zo koud dan?”
“Yes, al de hele dag aan het bibberen sinds die koude wind op de fiets vanochtend…”
“Ging jij niet winterkamperen dit weekend?
“Euh, ja”
“Vind je het ook daadwerkelijk leuk of is het gewoon keihard afzien?”

Hmm goeie …

En zo was dit blog geboren.

WAAROM IN GODSNAAM???
Winterkamperen is niet iets dat we heel vaak doen. Gemiddeld zo’n twee keer per jaar. Winterkamperen kun je niet echt plannen, althans, het ultieme winterkameergevoel niet. We hebben weleens gewinterkampeerd toen het 10 graden was (kamperen in Yellowstone NP was kouder) en aangezien onze agenda’s echt belachelijk vol zijn, is het vaak onmogelijk om last minute te beslissen dat we bij het vallen van de eerste sneeuwvlokjes de tent pakken en op pad gaan. Dit weekend diende de kans zich echter weer eens aan.

“Zeg, wat doe jij volgend weekend?”
“Hmmm, niks. En jij?”
“Ook niks! Winterkamperen?”

Tja, zo gaat dat bij ons. Ik geloof dat we nog minder dan de helft van de weekenden van het afgelopen half jaar samen hebben doorgebracht. Op reis, aan het werk, dat soort dingen. Maar goed, nu dus een vrij weekend.

Dan blijft dus nog steeds het waarom. Tja, waarom eigenlijk? De opmerking van mijn collega deed me daarover nadenken. Waarom ga ik, ijskoninging pur sang, in godsnaam in een tentje liggen, middenin het bos, creperend van de kou. Wat is daar nou eigenlijk zo leuk aan? Het antwoord kwam al snel, namelijk het terugvinden van jezelf. Middenin de natuur, in de frisse lucht, ver weg van alles en iedereen. Just us.

winterkamperen-2

Je lichaam laten werken door te voet met een zware rugzak op, op zoek te gaan naar een kampeerplaats. Je potje koken, zorgen dat je het warm krijgt en dan de warmte van je slaapzak opzoeken. Uren praten over alles wat je maar kunt bedenken, tot je in slaap valt van vermoeidheid (dat is bij mij meestal al vrij snel). Overgeleverd zijn aan de kou, jezelf warm moeten denken omdat je anders de nacht niet door komt. Draaien van de ene zij naar de andere, zoekend naar een fijne positie waardoor je eindelijk de slaap zal vatten. Hopen dat je niet hoeft te plassen omdat je dan de tent uit moet en dan met je blote billen in de bosjes moet gaan zitten … it’s all part of the fun.

winterkamperen-4 winterkamperen
Klinkt leuk toch, of niet? Volgende week vertel ik je hoe het geweest is. Eerder al nieuwsgierig? Check dan onze Instagram. Mocht mijn batterij het volhouden in de vrieskou, dan plaats ik zo af en toe een foto…

Ohja, de sneeuwfoto is gemaakt toen we gingen kamperen met Pasen in 2013. Toen werden we zomaar wakker in de sneeuw. Brrr, dat was pas afzien. Stiekem hoop ik natuurlijk op wat witte vlokjes dit weekend (is namelijk veel leuker voor de foto) maar ik geloof dat we daar niet op hoeven te rekenen. Ach, het is officieel nog niet eens winter …  Fijn weekend allemaal!

Meer lezen over onze avonturen? Check dan de volgende links:
Bestemming bereikbaar: leren lopen
De 5 mooiste trektochten ter wereld
Dagje skiën in Winterberg

Dank voor het delen!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *