oostenrijk,  we12hike

Wandeling naar de Coburger Hütte in Oostenrijk

Alhoewel ik de hele wereld rond reis en de mooiste bergen ter wereld zie, probeer ik elk jaar toch wel minimaal één keer terug te gaan naar mijn geliefde Oostenrijk. Dit zijn namelijk de bergen die ik al sinds ik een klein meisje was bezoek en die mijn hart gestolen hebben. Eén van de mooiste dagwandelingen die ik ooit maakte in Oostenrijk was die naar de Coburger Hütte in de Tiroler Zugspitz Arena. Mocht je ooit in dit gebied op vakantie gaan, dan kan ik je deze prachtige wandeling van harte aanbevelen!
 

Wandelen in de Tiroler Zugspitz Arena

Een paar jaar geleden was ik op vakantie in het dorpje Bichlbach, net over de grens met Duitsland. Ik maakte hier werkelijk prachtige wandelingen in de Tiroler Zugspitz Arena. Toen ik hier een wandelkaart kocht ging mijn wandelaarshart al direct sneller kloppen van al die wandelmogelijkheden. Eén daarvan was die naar de mooiste bergmeren van Oostenrijk, een eenvoudige wandeltocht die voor iedereen met een basisconditie goed te doen is.
 

Wandeltocht naar de Coburger Hütte

De wandeling die ik maakte de eerste dag na aankomst in de Tiroler Zugspitz Arena was die naar de Coburger Hütte. Indien je deze wandeltocht wilt maken en de Tajatörle kam net als ik deed wilt meepakken, adviseer ik je om al vroeg op pad te gaan. Ik reed met de auto naar Ehrwald en nam hier de Ehrwalder-Alm-Bahn. Ik vind het altijd leuk om met de kabelbaan omhoog te gaan en alhoewel je ook naar boven kunt wandelen (ca. 400 hoogtemeter extra) vond ik het voor deze hike een beter idee om met de kabelbaan omhoog te gaan, aangezien er nog genoeg hoogtemeters op de planning stonden. Het eerste deel van de wandeltocht over de alm is redelijk eenvoudig, je volgt gewoon de route richting Coburger Hütte. De Ehrwalder Alm is prachtig en met de koeien en hun koeienbellen precies zoals een Oostenrijkse alm zou moeten zijn.
 

omgeving Ehrwalder Alm
Uitzicht op de Ehrwalder Alm
 

Het lastige deel van de wandeltocht

Na een eenvoudige wandeling over een breed gravelpad verlaat je de alm naar een rotsachtig pad, hier neem je de Ganghofersteig (richting Tajatörl) linksaf. Snel bereik je de boomgrens en kom je op een immens rotsveld uit. Je doet er verstandig aan om hier flink door te lopen omdat veel rotsen los liggen en de kans op lawines hier groot is.
 
Vanaf hier daal je weer een klein stukje af naar de prachtige Brendlsee, een prima plek voor een korte pauze. Hier ben je omgeven door de immense Brendlkar. Hier begint het meest lastige deel van de wandeling, die naar de Tajatörl op 2.259 meter. Het is op sommige plekken loodrecht omhoog, maar wanneer je eenmaal boven staat bij de Tibetaanse gebedsvlaggen is het uitzicht letterlijk adembenemend.
 
Vanaf hier is het alleen nog maar naar beneden. Doe echter voorzichtig want het pad is steil en op sommige plekken niet heel stevig. Al snel komt de Drachensee onder je in beeld, dit meer heeft talloze tinten groen. Na ongeveer anderhalf uur afdalen bereik je de Coburger Hütte, een perfecte plek voor een lunch.
 
De Coburger Hütte is een heerlijke plek in de bergen die goed toegankelijk is wanneer je de eenvoudige wandelroute naar de hut neemt. Deze route loop je terug naar de kabelbaan, tenzij je je fit genoeg voelt om weer via dezelfde route terug te lopen uiteraard.
 

Hike to Coburger Hütte
Wandeltocht naar Tajatörle
Hike to Coburger Hütte
Uitzicht op de Drachensee en Coburger Hütte
Hike to Coburger Hütte
Uitzicht op Brendlkar
 

Terug naar de kabelbaan

Nadat je de hut achter je laat, is het een steil pad naar beneden dat je in ongeveer een half uur naar de Seebensee brengt. Eenmaal hier is het een eenvoudige wandeling terug naar het bergstation van de Ehrwalder Alm Bahn. Onderweg bevind je je uiteraard ook weer tussen de koeien. Check vooraf ook even hoe laat de laatste daltocht is, ik was namelijk net op tijd voor de laatste rit. Anders moet je lopen. Normaal gesproken geen probleem, maar na een zwarte tocht als vandaag niet ideaal voor de benen om nog eens 400 meter af te dalen.
 

Seebensee
Seebensee van bovenaf
Coburger Hutte
Coburger Hütte van onder gezien
 

Goed om te weten over de wandeling naar Coburger Hütte

Je kunt de Coburger Hütte dus bereiken via de eenvoudige wandeling en de moeilijke variant via Tajatörl. Deze laatste is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees en tredzekerheid is noodzakelijk voor de afdaling naar de hut. Neem warme kleding mee want alhoewel het in het dal die dag 25 graden was, had ik bij de kam al mijn kleding nodig om het warm te houden.
 

Wandelvakantie in Oostenrijk

Op zoek naar een vakantie in Oostenrijk? Check dan de website van AlpenReizen of SNP Natuurreizen voor een uitgebreid aanbod.
 

Conclusie en disclaimer

Mocht je op reis gaan naar de Tiroler Zugspitz Arena, dan is deze wandeling een echte must, of je nu een beginnende of ervaren bergwandelaar bent. Meer lezen? Check dan hier onze paklijst voor je wandelvakantie en tips om te trainen voor meerdaagse trektochten. Voor meer toffe artikelen over wandelen in Oostenrijk kun je ook een kijkje nemen in deze blog met mijn 10 mooiste wandelingen in Oostenrijk. Meer algemene informatie over Oostenrijk vind je op de algemene Oostenrijk pagina. Check ten slotte ook zeker nog even onze handige wandeltips voor Oostenrijk!
 
In dit blog staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen of een reservering maken, dan ontvang ik mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 

2 Comments

 • Willem Van Haren

  Hallo Antonette,

  Wij willej graag deze route gaan lopen zoals je hem beschrijft,
  Met 2kkds van 8 en 10 ze zijn zeer bekend in de bergen.
  En lopen al vanaf dat ze kunnen lopen in de bergen.
  Zouden de Kids dit kunnen of is her echt zo gevaarlijk als jij zegt.

  Ik hoor bet graag van je.

  Mag Willem.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *