best hikes in colorado
we12hike

De beste wandelingen in de VS en Canada

Click here for the English version of this post.

Hou je van wandelen maar heb je geen zin om je tent en andere spullen voor de nacht op je rug mee te dragen de berg op? Dan vind je onze blogs over de beste (halve) dagwandelingen ter wereld die eraan gaan komen vast leuk! De meeste tochten die we beschrijven zijn goed te doen voor iedereen met een flinke dosis doorzettingsvermogen en passie voor de meest bijzondere plekjes ter wereld. Vandaag beginnen we met de beste wandelingen in de VS en Canada.

Opmerking: helaas zijn we niet overal ter wereld geweest en de trails die we geselecteerd hebben, zijn slechts een greep uit de tochten die we zelf gelopen hebben. Het overzicht is in willekeurige volgorde, een echte keuze kon ik namelijk niet maken…

1. Hanging Lake – Colorado
Mocht je in Colorado zijn en in de omgeving van Glenwood Springs belanden, loop dan zeker de trail naar Hanging Lake. Alhoewel Lonely Planet de wandeling als zwaar omschrijft, kunnen wij je verzekeren dat hij prima te doen is en dat het uitzicht op de watervallen die je boven te wachten staan, het zweet meer dan waard is. Je loopt in ongeveer anderhalf uur naar boven, een flinke klimpartij van zo’n 2 kilometer. Omdat de tocht relatief kort is, kan je hem makkelijk op een ochtend doen. Als je heel vroeg begint, kun je zelfs de grote massa’s voor zijn. Mocht je eenmaal bij Hanging Lake aangekomen, nog energie over hebben, loop dan vooral ook even door naar Spouting Rock. Voor een volledig verslag van deze wandeling,  check deze blog.

Hanging Lake

2. Reed Lakes – Alaska
Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze trail liep, maar nog steeds staat hij in de top 10 van meest memorabele hikes die ik ooit maakte. De wandeling begint bij Hatcher Pass op ongeveer een uurtje ten noorden van Anchorage en leidt je via smalle paadjes naar de Alaskaanse wildernis. Het is een alpiene tocht van ongeveer 4 uur enkele reis, naar de Reed Lakes, twee kleine meertjes diep verscholen in de Talkeetna Mountains. De wandeling is middelzwaar maar als het geregend heeft, is het bij het rotsveld oppassen geblazen, de rotsen kunnen dan verraderlijk glad zijn. De wandeling neemt de hele dag in beslag en is 15 kilometer retour. Ik heb hem gemaakt in juni toen het bovenste meer nog bevroren was, heel bijzonder!

reed_lakes_alaska

3. Wild Pacific Trail – British Columbia
Deze trail is gelegen aan de ruige westkust van Vancouver Island en een van de meeste bijzondere wandelingen in dit gebied. De Wild Pacific Trail (niet te verwarren met de West Coast Trail) heeft meerdere secties, waarvan ik de Lighthouse Loop onlangs gelopen heb. Dit traject van de route ligt net buiten het dorpje Ucluelet. Zonder de oceaan reeds in beeld te hebben, hoor je de golven al op de rotsen beuken en met een beetje geluk kom je onderweg wildlife (lees: beren) tegen. Het mooiste uitzicht heb je bij de Amphitrite Lighthouse, gelegen op een rotspartij. Het geluid dat de natuur hier maakte is onbeschrijfelijk. De Lighthouse Loop is 2.6 kilometer lang en kostte me ongeveer 2 uur. Dat lijkt lang, maar er is zoveel te zien en er zijn zo veel mooie plekjes voor het maken van foto’s … het hele verhaal lees je hier.

wild-pacific-trail-cover

4. Navajo Loop Trail – Utah
De beste manier om de beroemde hoodoos in Bryce Canyon National Park te bekijken, is door het lopen van de Navajo Loop Trail. Deze is 5.6 kilometer lang en duurt tussen de 1-3 uur, afhankelijk van hoe snel je bent en natuurlijk ook hoeveel foto’s je maakt. Het steilste deel van de wandeling is bij Wall Street en indien je hier niet omhoog wilt lopen, (wat wij wel deden) adviseren we je de wandeling tegen de klok in te maken. Echter de park rangers spreken dit tegen omdat dit deel van de track eigenlijk te gevaarlijk is (vooral bij slecht weer) om af te dalen. Deze wandeling is prima te combineren met het meemaken van de zonsopkomst bij Sunrise Point, dit is dan ook meteen het startpunt van de wandeling.
navajo-loop-bryce-canyon

5. Lake Agnes Teahouse – Alberta
Toen we zo’n 10 jaar geleden in Banff National Park waren, wilden we heel graag de Plain of the Six Glaciers bij Lake Louise lopen. Helaas bleek dit door het slechte weer een soort van mission impossible en besloten we een kortere tocht te maken. Eerst liepen we de Lakeshore Trail, daarna omhoog richting Big Beehive en vervolgens door naar Lake Agnes en het ernaast gelegen theehuis. Het is een fantastische plek voor een pauze, vooral in de regen. De wandeling die we uiteindelijk maakten was 8 kilometer maar doordat er in dit gebied veel trails met elkaar verbonden zijn is korter of langer ook mogelijk. Eén ding is zeker: ooit komen we hier terug voor de Plain of the Six Glaciers!

lake-louise-hike

6. Maroon Bells – Colorado
Nog een favoriet in Colorado, deze keer een tocht naar de meeste gefotografeerde bergen van Amerika: Maroon Bells. Mocht je zin hebben in een échte workout, huur dan in Aspen een fiets en trap jezelf een weg omhoog naar de parkeerplaats bij Maroon Bells. Vanaf hier loop je dan de trail naar Crater Lake, een 5 kilometer lange tocht over een stenig pad. Houd er rekening mee dat de kans groot is dat er tot ver in het seizoen nog sneeuw ligt, maar hier doorheen ploegen is de moeite meer dan waard! Lees alles over deze trail in ons blog overt Aspen en Maroon Bells!

maroon-bells

7. Delicate Arch – Utah
Ga niet naar Arches National Park zonder de trail naar Delicate Arch te lopen. De wandeling is niet zwaar en slechts 5 kilometer retour, maar het is een flinke tocht omhoog, vooral als je niet getraind bent. Het beste moment van de dag om deze wandeling te maken is aan het einde van de dag, wanneer de zon ondergaat en deze Delicate Arch verlicht. Heel bijzonder! Je bent ongetwijfeld niet de enige maar ik garandeer je dat je het fantastisch gaat vinden. Mocht je toch besluiten om overdag te gaan, neem dan in ieder geval voldoende water mee. Er is nauwelijks beschutting op de track en de rode rotsen zijn enorm heet in de zon. Voor meer tips en andere wandelingen in Arches National Park, kun je op dit blog kijken.

delicate-arch-arches

8. Green Gardens – Newfoundland
Al tijdens de landing op de luchthaven van St. John’s in Newfoundland, realiseerden we ons dat het een natte en mistige vakantie ging worden. Naar wat we ter plekke hoorden, is het eiland, ook wel “de rots” genoemd, zo’n 5 dagen per week in een sluier van mist en regen gehuld. Na 10 dagen raakten we aan het weer gewend en besloten we ons er niet druk meer over te maken. De Green Gardens Trail in het Gros Morne National Park was onze natste en meest memorabele wandeltocht van onze vakantie. Het is even ploegen door de bossen maar als je dan eenmaal bij de ruige kust aankomt, weet je waarvoor je het doet. Parks Canada noemt de trail middelzwaar en waarschuwt voor het pittige terrein, vooral in slecht weer. Onderweg steek je twee keer een brede rivier te voet door (wij hadden onze Crocs hiervoor meegenomen) maar wanneer het water te hoog staat, kan het onmogelijk worden om door te steken. Regen of geen regen, deze wandeling is zeker een must-do tijdens je reis naar Newfoundland!

green-gardens-newfoundland

9. Angels Landing – Utah
Utah is een geweldige bestemming voor wandelaars, vandaar dat er 3 tochten in onze top 10 staan. Angels Landing is dé wandeling in Zion National Park maar niet geschikt voor mensen die niet van hoogte houden.  Een lange, steile klim brengt je via een smal pad naar een rotspunt met prachtige uitzichten over de hele canyon. Maar vergeet niet: wie omhoog gaat, moet ook weer omlaag. Het naar beneden gaan is het meest uitdagende deel van de track, op veel plekken is het pad (dat eigenlijk geen pad mag heten) slechts breed genoeg voor 1 persoon en zijn er kettingen om je aan vast te houden. We schreven reeds eerder een blog over Angels Landing dus check deze voor de volledige ervaring en foto’s!

angelslanding9

10. Cascade Canyon – Wyoming
De laatste wandeling in onze lijst is de Cascade Cayon Trail in Grand Teton National Park. Deze begint bij het populaire Jenny Lake, een ontzettend druk bezocht deel van het park, maar wanneer je de Cascade Canyon loopt, raak je de meeste toeristen al snel kwijt. De weg terug gaat over dezelfde route dus je kunt zelf besluiten tot hoe ver je wilt lopen. De trail leidt je door een vallei omringd door de pieken van de Teton Range, met een beetje geluk waan je je het grootste deel van de tijd alleen op de wereld. Ons omkeerpunt was Forks of Cascade Canyon, 10 kilometer van het beginpunt vandaan. In totaal waren we ongeveer 8 uur onderweg.
cascade-canyon-grand-teton

Tot zover onze favoriete wandelingen in de VS en Canada. Zoals je kunt zien, zijn we niet overal geweest, maar overal staat wel op onze wensenlijst. Zo willen we graag nog naar Montana, Washington, Californië en New England, om zo eens wat te noemen…

Welke wandelingen zijn we vergeten? En welke moeten we vooral overwegen voor onze volgende reizen?

Wil je meer lezen over onze hikes in de rest van de wereld? Blijf onze social media kanalen in de gaten houden aangezien de hele maand mei in het teken van wandelen staat op ons blog. Op Instagram and Facebook plaatsen we dagelijks wandelinspiratie in de vorm van foto’s en andere blogs.

Wil je voor nu meer lezen, check dan de volgende links:
– De 5 mooiste trektochten ter wereld
De beste wandelingen in Zion National Park
Reistip Canada: Peak 2 Peak of Sea 2 Sky?

Ook leuk om te lezen zijn de blogs van Amerika-fan Sandra:
– Wat heb je nodig als je gaat hiken in Amerika
– De tien gevaarlijkste wandelingen in Amerika

Dank je voor het delen van onze wandelinspiratie!

4 Comments

  • Sandra

    Wat een gave wandelingen hebben jullie eigenlijk al gemaakt zeg. Stuk voor stuk zijn het plaatjes en stiekem ben ik enorm jaloers op de hikes die jullie hebben gedaan haha! Angel’s Landing heb ik nog steeds onwijs spijt van dat ik die niet heb gedaan. Dat was ook echt niet verantwoord geweest, want ik heb Zion vanuit een dagtrip vanuit Las Vegas gedaan (drie uur rijden). Ik was pas om 10 uur in het park en om dan nog aan de wandeling te beginnen.. Nee, dat is niet zo handig. Jammer, maar een reden om weer eens terug te gaan. Dat geldt ook van Hanging Lake. Wij waren er precies in het weekend én er werd onweer voorspeld. Balen!

    Bedankt voor het melden van mijn blog, heel lief!

    • anto

      Thanks San! We hebben dan al veel gedaan maar ik moet zeggen dat de wensenlijst bij ons alleen maar langer wordt naarmate we meer zien. Vooral tijdens het wandelen als je dan locals spreekt die allerlei tochten weten op de meest bijzondere plekken. We willen ook graag nog een keer terug naar Utah om o.a. Capitol Reef te zien en dan gaan we The Narrows nog eens helemaal doen. Jij gaat vast ook nog eens terug! Enne… graag gedaan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *