De beste wandelgebieden voor dit voorjaar

beste wandelgebieden voor dit voorjaar bloesemtocht in de betuwe bloesemtocht in buren

Wandelinspiratie: de beste wandelgebieden voor dit voorjaar

Het voorjaar is begonnen en alhoewel het in Nederland nog even moet blijken met de tot nu toe nog kale bomen, geeft de kalender inmiddels toch al wel ‘LENTE’ aan. Nadat ik eerder blogs schreef met de beste wandelgebieden voor dit najaar en voor de winter, is het nu dus tijd tijd voor een blog met de beste wandelgebieden voor dit voorjaar!
 

1. De Betuwe

Voorjaar betekent bloesem! Tot vorig jaar had ik nooit echt tijd om een heuse bloesemwandeling te maken, maar in het voorjaar van 2017 kwam het er eindelijk van. Ik neusde wat rond op Google en kwam uiteindelijk uit bij een bloesemwandeling in Buren, op ongeveer een half uur rijden van mijn woonplaats Arnhem vandaan. Bloesemwandelingen zijn een beetje moeilijk te plannen want het hangt natuurlijk sterk af van het seizoen. Ik had dan ook het gevoel dat ik aan de vroege kant was, ondanks dat het medio april was. Gelukkig was het hoe dan ook een prachtige wandeltocht. Daarnaast is Buren ook nog eens een leuk plaatsje om doorheen te wandelen en eventueel een terrasje te pakken. Meer over mijn bloesemtocht in de Betuwe lees je in mijn blog over de bloesemtocht in Buren.
 
bloesemtocht buren beste wandelgebieden voor dit voorjaar
 

2. De Rheinsteig, Duitsland

Vorig jaar mocht ik op uitnodiging van Top Trails of Germany een mooie tocht over de Rheinsteig in Duitsland lopen. Omdat ik slechts een weekendje had, liep ik een klein deel van deze 320 kilometer lange route, namelijk van Kamp Bornhofen naar Kaub. Enkele hoogtepunten op dit traject waren de bekende Loreley en de Rabenacksteig, een stukje Klettersteig en een leuke afwisseling op de gewone paden. Meer over het wandelen op de Rheinsteig lees je in deze blog.
 
wandelen op de rheinsteig in duiitsland de beste wandelingen voor dit voorjaar
 

3. Mallorca, Spanje

Twee jaar geleden was ik tijdens het voorjaar op Mallorca waar ik even mocht proeven aan het La Primavera Walking Event. Dit evenement wordt jaarlijks in april gehouden en is een soort van Nijmeegse Vierdaagse, maar dan op Mallorca en een stuk minder massaal. Ik vond het heerlijk om nog even aan de kou in Nederland te ontsnappen en lekker op te warmen in de voorjaarszon van dit mooie eiland. Op Mallorca zijn ontzettend veel wandelmogelijkheden, van de prachtige kustlijn tot de bergen van het Puig de Galatzó Nature Reserve. Een wandelvakantie op Mallorca kun je prima combineren met een dagje in Palma de Mallorca trouwens, ik vond dit een super leuke stad om een aantal uren doorheen te dwalen. Vooral de kathedraal is de moeite meer dan waard. Meer over het Primavera wandelevent lees je hier en mijn eigen blog en ervaringen over het Primavera Walking Event vind je hier.
 
primavera walking event mallorca de beste wandelgebieden voor dit voorjaar
 

4. De Schotse hooglanden

Een aantal jaar geleden had ik niet de mogelijkheid om vakantie op te nemen in de zomer en dus werd mijn ‘grote vakantie’ een vroege vakantie aan het einde van de maand mei. Ik besloot mijn auto op de boot naar Newcastle te laden en reed vanuit hier naar de Schotse Hooglanden. Alhoewel er op diverse trails nog flink wat sneeuw lag (bijvoorbeeld naar de top van de Ben Nevis) waren er ook talloze paden al prima bereikbaar, waaronder die naar de top van de Ben Lomond, de Lost Valley bij Glen Coe en een deel van de West Highland Way. Het voordeel van reizen in deze periode is dat er nagenoeg nog geen midges (muggen) zijn én dat er nauwelijks toeristen zijn.
 
lost valley glencoe scotland de beste wandelgebieden voor dit voorjaar
 

5. De Himalaya, Nepal

Als verre bestemming voor dit voorjaar kan ik je Nepal van harte aanbevelen. Eerlijk is eerlijk, zelf heb ik nooit in het voorjaar gereisd naar dit land, maar volgens de gidsen die ik zowel op de Mount Everest Trek als de Annapurna Base Camp Trek had, is het voorjaar een uitstekende periode om te wandelen in Nepal. Het landschap staat volop in bloei en over het algemeen is het weer goed genoeg om de achtduizenders elke dag te zien liggen. Iets om rekening mee te houden is dat het voorjaar ook het klimseizoen is, waardoor het mogelijk druk kan zijn op de trails. Het voordeel is natuurlijk wel dat je, met een beetje geluk, ook daadwerkelijk een basecamp ziet liggen. Beide keren dat ik er was, was het geen klimseizoen en dus markeerde alleen de borden en vlaggen dat ik bij het basecamp was aangekomen.
 
annapurna base camp trek annapurna sanctuary trek nepal
Dit waren mijn beste wandelgebieden voor dit voorjaar. Ondanks dat ik net terug ben uit Nieuw-Zeeland en langzaam maar zeker mijn draai weer een beetje begin te vinden in Nederland, staan er alweer mooie wandeltochten op de planning voor dit voorjaar. Mocht je echter nog tips voor me hebben voor de beste wandelingen dit voorjaar, laat ze dan achter in de comments want ik ben altijd op zoek naar nieuwe tips en ideeën!
 
Van medeblogger Aniek ontving ik nog een leuke tip voor wandelen op de Meraner Höhenweg voor dit voorjaar!
 
Geniet van het voorjaar allemaal!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
De 10 mooiste meerdaagse trektochten ter wereld
Doen in Duitsland: de Geierlay hangbrug
Wandeling over de Smokkelroute in Strijbeek
De Portugese route naar Santiago de Compostela
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

Related Post