De beste wandelgebieden voor de zomer
we12hike

De beste wandelgebieden voor de zomer

Ik schreef dit artikel twee jaar geleden (juni 2018) en dus is het tijd voor een update want ook afgelopen zomer zat ik uiteraard niet stil wat wandelen betreft. In dit artikel deel ik dus de mooiste wandelgebieden voor de zomer, zowel de (wellicht) bekende en wat meer onbekende, overal ter wereld.
 
Let op: omdat de reisadviezen op dit moment steeds veranderen is het niet corona-proof – je dient dus zelf na te gaan of er bepaalde reisadviezen gelden voor de bestemmingen die ik aanraad – het is immers een wat ouder artikel!
 
Wanneer je in de zomer gaat wandelen adviseer ik je wel op te letten met de warmte. Zo moest ik onlangs zelf opgeven tijdens een meerdaagse trektocht die ik maakte in Luxemburg, mede omdat het te warm was en ik mezelf overschat had. Het hoe en waarom inclusief mijn tips lees je hier.
 
Vergeet voor je op pad gaat niet om een goede (dag) rugzak aan te schaffen. In dit artikel testte ik 10 verschillende dagrugzakken voor dames.
 
Lee Trail Luxemburg
 

Zuid-Kennemerland Nationaal Park

Ken jij Zuid-Kennemerland Nationaal Park al? Tot enkele jaren geleden kende ik het niet. Toen ik hier voor het eerst kwam, was ik aangenaam verrast. Wat een bijzondere plek! Je vindt hier een fijne combinatie van bos en strand, waardoor je een lange wandeling door de groene natuur prima kunt combineren met een paar uurtjes aan zee. Ik volg meestal de NS wandeling die je over het strand voert en waarbij je ook de mogelijkheid hebt om een ‘enkele reis’ te lopen. Bij het bezoekerscentrum in Overveen starten meerdere korte wandelingen, die stuk voor stuk ook prachtig zijn om te doen. Hier lees je mijn verslag van mijn wandeling in Zuid-Kennemerland Nationaal Park.
 
Alleen op pad? Lees dan ook mijn artikel over veilig alleen wandelen als vrouw!
 
wandelen in zuid-kennemerland
 

Zuid-Limburg

Eén van de fijnste plekken om te wandelen in de zomer vind ik Zuid-Limburg, mede omdat hier veel bos is zodat je in de schaduw kunt lopen. Daarnaast vind je onderweg op veel plekken terrasjes of café’s waar je even neer kunt strijken voor een stuk vlaai en/of een koud drankje. Mijn favoriete wandelgebieden in Zuid-Limburg zijn onder meer het gebied rondom Vaals en Epen, echt het diepe zuiden van Limburg dus. Je wandelt hier zo de grens met België en Duitsland over en een bezoekje aan het Drielandenpunt mag je dus eigenlijk ook niet missen. Check dit artikel met mijn favoriete wandelingen in Zuid-Limburg.
 
Koop hier ook vast je wandelkaart!
 
wandelen zuid limburg wandelingen vanuit landal vaals
 

Lech, Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk doe je het beste natuurlijk in de zomer. De meeste wandelpaden zijn dan sneeuwvrij en de landschappen zijn op haar mooist. Afgelopen zomer was ik een dikke week in Oostenrijk en wandelde ik op diverse plekken, waaronder in Lech. Dit bergdorp in Vorarlberg ken je vast van de berichtgeving rondom de koninklijke familie die hier elk jaar op wintersport gaat. Dat Lech in de zomer ook de moeite waard is, weet echter bijna niemand. Van de beste wandelingen in Lech maakte ik een uitgebreid verslag.
 
Tijdens mijn reis verbleef ik in het charmante Hotel Omesberg. Let wel: Lech is niet goedkoop om te overnachten, zelfs niet in de zomer. Wanneer je toch wilt wandelen in Lech maar een voordelige accommodatie zoekt, kun je ook in Schröcken overnachten, een klein dorp op 25 minuten rijden van Lech vandaan. Wanneer je de Lech-Card koopt is busvervoer in de regio inbegrepen.
 
wandelen in lech zurs hiking in lech
 

Aurlandsdalen, Noorwegen

Een andere bestemming waar wandelen prima kan in de zomer is Noorwegen. Onlangs was ik nog in Noorwegen om te fietsen en binnen nu en een paar weken ben ik weer in Noorwegen, maar dan om te wandelen. Daar waar veel mensen gaan voor de bekende Preikestolen of Trolltunga, koos ik enkele jaren geleden voor een wat minder bekende hike: die door Aurlandsdalen. Deze vallei wordt ook wel de Grand Canyon van Noorwegen genoemd en ligt in Fjord-Noorwegen. De trail is 40 kilometer lang en ik liep het ‘onderste deel’ van de track, van Østerbro to Vassbygdi. Mijn complete verslag van de tocht door Aurlandsdalen lees je hier op mijn Engelse blog.
 
aurlandsdalen noorwegen
 

Zweeds-Lapland

Afgelopen zomer maakten mijn vriend David en ik een roadtrip naar Zweeds-Lapland waar we twee secties van de beroemde Kungsleden hike liepen. Dit is de bekendste wandelroute van Zweden en waarschijnlijk ook één van de mooiste. Deze ‘Koningswandeling’ is in totaal 425 kilometer lang, maar je kunt ook prima secties van een dag of 4/5 lopen. Zelf liep ik Ammarnäs – Hemavan (4 dagen) en Kvikjokk – Saltoluokta, dit zijn de twee meest zuidelijke secties. Het noordelijke deel, vanaf het nationale park Abisko naar Kebnekaise zijn drukker belopen. Check hier ook de video die ik maakte van dit avontuur:
 

 
Ga je op meerdaagse trektocht? Check dan zeker ook dit artikel met de beste voeding tijdens je meerdaagse trektocht!
 

Colorado, USA

Uiteraard heb ik ook nog een verre bestemming in mijn lijstje staan, namelijk Colorado in USA. Deze kleurrijke staat heeft ontzettend veel bijzondere wandelmogelijkheden, van korte wandelingen tot meerdaagse tochten. De mooiste wandeling die ik maakte in Colorado was naar Hanging Lake (zie de coverfoto van deze blog), een bijzondere waterval en bijpassend bergmeer. De tocht was niet heel moeilijk, maar hij is niet voor watjes want je moet redelijk klimmen. Andere toffe wandelplekken zijn Rocky Mountain National Park en de bergen rondom Aspen. Lees hier mijn uitgebreide blog met de mooiste wandelingen in Colorado.
 
lake verna colorado
 

Conclusie en disclaimer

Dit waren mijn tips voor deze zomer. Waar ergens op de trail ga ik jou tegen komen? Hopelijk vond je dit artikel nuttig. Mocht je nog vragen hebben, laat het me dan gerust weten. In dit artikel staan affiliate links, mocht je via een dergelijke link een aankoop doen, dan ontvangen wij zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *