alaska,  we12inspire

Cook Inlet Foto Safari met Alaska Photo Treks

Het begon allemaal zo’n twee jaar geleden toen ik de kans kreeg om Alaska in de winter te bezoeken. Mocht je nog niet eerder op ons blog zijn geweest, dan kan ik je bij deze vertellen dat Alaska een speciaal plekje in mijn hart veroverd heeft. Gisterenavond was ik voor de 100e keer Into the Wild aan het kijken en uiteraard zat ik aan het einde van de film weer tranen met tuiten te huilen. Maar goed, tijdens de betreffende winterreis naar Alaska ontmoette ik Jody Overstreet die destijds voor Visit Anchorage werkte, de organisatie die mij had uitgenodigd voor deze trip. Tijdens deze reis nam ze de onderstaande foto van mij en ik wist meteen dat ze een geweldige fotograaf is. De afgelopen jaren hielden we contact via Facebook en toen ik afgelopen zomer opnieuw in Alaska was, besloten we af te spreken en even bij te kletsen.
 
instagram
 
Tijdens onze koffie-date, vertelde ze me over haar nieuwe bedrijf met de naam Alaska Photo Treks. Alhoewel ik wist dat ze een eigen bedrijf was gestart, had ik niet de tijd genomen me erin te verdiepen (te weinig tijd, as usual). Ze vertelde me dat ze al een tijdje met het idee rondliep om een eigen bedrijf op te starten en dat ze uiteindelijk de knoop doorhakte, samen met twee andere getalenteerde Alaskaanse fotografen. Alhoewel we12travel natuurlijk van een heel ander kaliber is, herkende ik me in haar verhaal en voelde ik haar passie en gedrevenheid om haar droom na te jagen en een eigen bedrijf te beginnen.
 
Onze afspraak duurde niet lang omdat we allebei weer vervolgafspraken hadden, maar ze vroeg me of ik wellicht die avond mee wilde gaan op haar Cook Inlet Evening Photo Safari. Helaas had ik net die ochtend camera’s geruild met mijn reismaatje en was hij in het bezit van onze fancy Nikon D5000 terwijl ik onze Lumix bij me had. Later die week stonden er voor mij wat outdoor activiteiten op de planning en ik had geen zin om zo’n grote camera mee de kajak in te nemen. Aangezien wij op deze trip niet samen reisden, hadden we allebei een camera. Ik besloot de volgende ochtend de camera opnieuw om te ruilen zodat ik alsnog mijn Nikon mee kon nemen voor de excursie van de volgende avond.
 
De volgende avond werd ik samen met nog wat anderen opgehaald bij het meeting point in downtown Anchorage. Daarvoor had ik nog snel even een Reindeer hotdog (must-try!) naar binnen gewerkt omdat mijn werkdag wederom super hectisch was.
 
Onze eerste stop was bij het historische Earthquake Park waar we probeerden om de zonnestralen vast te leggen die aan het einde van de dag door de bomen schijnen. Een tijdje geleden ben ik begonnen aan een online fotocursus maar vanwege de drukte ben ik nooit verder gekomen dan les 5, dus ik maakte me een beetje zorgen dat het niks met mij ging worden die avond. Gelukkig bood Jody hulp en zorgden we er uiteindelijk toch voor dat ik een soort van ster op mijn lens kreeg.
 
earthquake-park
 
Vanuit hier reden we naar Lake Hood, een van mijn favoriete plekken in Anchorage. Je kunt me hier prima de hele dag neer zetten want ik vermaak me er zonder problemen. Lake Hood is namelijk het grootste vliegveld ter wereld voor watervliegtuigen, ze landen en vertrekken hier de hele dag door. Wanneer je naar Alaska gaat, mag een vlucht per watervliegtuig zeker niet ontbreken, toevallig ben ik zelf eigenlijk nog nooit hier vandaan vertrokken. De vliegtuigen die op het water dobberen zijn een fijn object voor de fotograaf. Er was zoveel te zien en te doen dat ik uiteindelijk geen foto meer heb gemaakt van een vertrekkend of binnen komend vliegtuig, maar er is altijd wel weer een volgend bezoek aan Alaska voor mij dus die komt er vast nog wel een keer…
 
lake-hood

aircraft-have-the-right-of-way
 
De volgende stop was bij McHugh Creek net buiten Anchorage aan Cook Inlet. Hier gingen we expirimenteren met het fotograferen van een waterval met een lange sluitertijd. We namen onze tripods mee (voorzien door Alaska Photo Treks) en moesten even een klein stukje wandelen voor we op de juiste plek waren. Ik hoopte dat we een beer tegen zouden komen, maar ze lijken toch steeds bij mij uit de buurt te willen blijven, wat natuurlijk jammer is maar misschien wel beter. Anyway, ik maakte met wat uitleg over hoe de camera in te stellen wat mooie foto’s en was aangenaam verrast dat het mij gelukt was. Tuurlijk wist ik wel dat mijn camera zoiets kon, maar ik had me gewoon nooit verdiept in hoe dan precies. Inmiddels heb ik de smaak te pakken en heb ik voor onze reis naar Tasmanië al diverse watervallen geselecteerd waar ik mijn opgedane kennis wil gaan oefenen.
 
McHugh-Creek-Alaska-Photo-Treks
 
Na McHugh Creek reden we naar Flattop Mountain, de beroemde berg in Alaska met een *tadaa* platte top. Net onder de top is een mooi uitzichtpunt vanaf waar je zelfs de Redoubt vulkaan kunt zien liggen en het is een geweldige plek om de zonsondergang te bekijken. Dat vonden de muggen trouwens ook… De zon kwam niet echt meer tevoorschijn die avond dus gingen we aan de slag met silhouet foto’s, het resultaat zie je hieronder.
 
De laatste stop van de avond was wederom Earthquake Park om de skyline van Anchorage vast te leggen. Helaas lukt het niet om de instellingen goed te krijgen en een mooie foto te maken hier, ik had me even niet bedacht dat ik nog een extra filter op mijn lens had die het scherpstellen onmogelijk maakte. Die foto’s plaats ik dan ook maar niet.
 
Flattop-Mountain-Alaska-Photo-Treks
 
Mocht je eens naar Alaska gaan en wil je bijzondere foto’s maken, overweeg dan zeker een foto safari met Alaska Photo Treks. Bij deze 5 redenen waarom je het zeker zou moeten doen:
 
– Alle gidsen hebben een uitstekende achtergrond in fotografie. Ik heb alleen Jody persoonlijk ontmoet maar tijdens de tour bewees ze opnieuw heel veel kennis van fotografie en diverse camera’s te hebben.
– De tour is de moeite waard voor zowel beginnende als ervaren fotografen. Beginners hebben ruim de kans om vragen te stellen en begeleid te worden, de meer ervaren fotografen worden meegenomen naar de meest bijzondere plekjes in Anchorage die je waarschijnlijk zelf nooit bezocht zou hebben.
– De tour vertrekt aan het begin van de avond, waardoor je overdag nog steeds de mogelijkheid hebt om iets te ondernemen. Ik raad je overigens wel aan om de excursie aan het begin van je reis te maken zodat je er het meeste baat bij hebt tijdens je reis.
– Als niet fotograaf kun je uiteraard ook gewoon mee, dus partners- en/of familieleden die niet fotograferen zijn ook van harte welkom. De plekken waar gestopt wordt zijn zonder meer bijzonder dus je hoeft je hier geen moment te vervelen.
– De tour laat je nadenken over fotografie. Althans, het deed mij nadenken over fotografie. Eerder kon ik me niet echt interesseren om te experimenteren met sluitertijd en diafragma omdat de foto uiteindelijk toch nooit werd zoals ik hem wilde maar nu ik het enigszins onder de knie heb, wil ik er meer van weten. Voor onze aanstaande Nepal reis hebben we zelfs een nieuwe lens gekocht zodat we de bergen beter op de foto kunnen zetten!
 
alaska-photo-treks-cover
 
Meer informatie over Alaska Photo Treks inclusief tarieven vind je op hun website. Volg ze ook zeker op Instagram , ik vind hun foto’s een inspiratie en elke keer als ik een nieuwe foto in mijn feed voorbij zie komen, slaat mijn hart weer een slag over en voel ik een stukje heimwee naar Alaska.
 
[Opmerking: ik ben niet gevraagd om dit artikel te schijven en het werd ook niet gesponsord. Na de excursie wilde ik Jody graag een plezier doen door op deze manier wat aandacht aan haar bedrijf te besteden. Alle gegeven meningen zijn uiteraard die van mijzelf.]  
Meer lezen over Alaska? Deze blogs vind je ook vast leuk!
5 Super coole (en koude) dingen die je moet doen in Alaska
Solo wandelen tussen de beren van Alaska
10 Redenen waarom ik niet kan wachten terug te gaan naar Alaska
 
Dank je voor het delen!
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *