confessions van een travel blogger,  zweden

Confessions: nieuwtjes op We12travel

Okee, ik weet dat ik de confessions van een travel blogger altijd op zondag schrijf, maar komende zondag is Eerste Kerstdag, oftewel mijn verjaardag, oftewel het moment waarop ik met mijn kont in Zweden zit. Ergens ver weg van alles en iedereen, ver weg van de kerst en de commercie er omheen, ver weg van mijn gewone leven en hopelijk omgeven door een dik pak sneeuw.
 
Dat het op We12travel wat stiller is geweest de laatste tijd is jullie wellicht opgevallen. Sommigen van jullie hebben het aan me gevraagd, anderen hebben het geraden, maar de meesten van jullie weten waarschijnlijk nog niet dat er na ruim 16 jaar een einde is gekomen aan de relatie van Martijn en mij. Geen leuke beslissing, maar wel de enige mogelijke. Over het hoe en wat ga ik me verder niet online uitlaten. Hoewel ik altijd heel open ben en jullie alles vertel, tot hoe ik in de bush poep aan toe, hoeven sommige dingen niet gedeeld te worden. Wat ik jullie wel wil laten weten is dat we als goede vrienden uit elkaar gaan, dat het een gezamenlijk besluit is en dat we er allebei vrede mee hebben.
 
Wat gebeurt er met We12travel? Nou, er verandert niet zo veel! De laatste jaren deed ik het meeste werk al, ik schreef en maakte de meeste reizen, Martijn ging af en toe mee als fotograaf en filmer. We12travel werd van een gezamenlijk project al snel ‘mijn ding’ en dat blijft zo. Alhoewel het dus even stil was op de site, is mijn passie voor schrijven en het delen van mijn verhalen er nog steeds. Schrijven doe ik al sinds ik een pen kan vasthouden en zal altijd een belangrijk onderdeel van mij zijn. Ook ga ik de naam We12travel niet veranderen. Inmiddels zijn we best bekend in Nederland, hebben we duizenden volgers en zijn we nog steeds het grootste outdoor-adventure blog van Nederland. Dat blijft zo, ook in de toekomst!
 
De afgelopen maanden reisde ik niet en dat was goed. Even bijkomen van een hectische zomer die grotendeels werd bepaald door familie omstandigheden. Even bijkomen van een drukke reis naar Zuid-Amerika en tenslotte dus de break-up. Inmiddels ben ik bijna drie maanden thuis geweest (maar wel druk aan het werk, heb je de nieuwe Askja gids al gezien? Zo niet, bestel hem hier!) en begint het weer te kriebelen. Ik wil op avontuur, de buitenlucht in, nieuwe dingen beleven, emoties omzetten in acties en genieten van het onbekende.
 
En … dat gaat binnenkort gebeuren! Wanneer jullie dit lezen, ben ik inmiddels mijn tas aan het inpakken voor een toffe avonturenreis in Zweden die ik met noSun Groepsreizen ga maken. Via mijn Outdoorbloggers project ben ik hiervoor uitgenodigd en een kans als deze kon ik natuurlijk niet laten schieten. Ik ga een week lang op pad met een groep actieve avonturiers in de Zweedse wildernis. Op zoek naar rendieren, noorderlicht, eenzaamheid en stilte. Ik ga een husky safari maken, ga ijsvissen, kamperen in een tipi en een sneeuwscootertocht maken. Hoe gaaf is dat? Ik heb er echt enorm veel zin in, vooral omdat het pas heel kort geleden geregeld is en ik dus loop te stuiteren van enthousiasme!
 
Ik vind het eigenlijk heel spannend om alleen op een groepsreis mee te gaan. Ik bedoel, acht dagen lang met een groep onbekenden op pad, hoe gaat me dat bevallen? De meeste reizen maakte ik met Martijn maar de afgelopen jaren ging ik ook regelmatig alleen op pad, zelfs op onherbergzame plekken als Patagonië en Alaska. Altijd was ik nerveus, maar altijd kwam ik weer heelhuids terug. Ongeschonden en een heleboel wijsheid rijker. Ik denk dat het reizen met een groep mensen die ik niet ken, een grotere uitdaging voor me wordt dan de solo-reizen die ik maakte.
 
Waarom? Ik ben een einzelgänger. Ik heb af en toe tijd voor mezelf nodig. Even een kwartiertje om de dag te overdenken. Om even tot mezelf te komen. Om bij te komen. Om de mooie momenten van de dag nog een keer te beleven. Alhoewel ik soms een wervelwind van energie wordt genoemd, is ook bij mij de pijp zo af en toe leeg. Vooral als ik buiten ben geweest, vind ik niets zo fijn als op bed liggen met een gezonde blos op mijn wangen en een boekje lezen. Een paar foto’s delen op Instagram en dan de telefoon uit voor de rest van de avond.
 
Ik ben heel sociaal maar af en toe ook even helemaal niet. Ik hou er van om urenlang bij te praten met vriendinnen om vervolgens doodmoe in slaap te vallen op de bank. Op mijn werk klets ik honderduit met klanten en collega’s en zelfs in de trein maak ik regelmatig een praatje met medereizigers. Het gaat dus ongetwijfeld goed komen met mij in Zweden. Even helemaal weg met de feestdagen, een week lang buiten in de natuur is precies wat ik nu nodig heb.
 
Ondanks dat ik ze dit jaar gewoon lekker oversla, wens ik jullie toch allemaal hele fijne feestdagen. De aankomende week ben ik alleen op social media te volgen, dit is de laatste blog van het jaar voor We12travel. Op naar een mooi 2017 met heel veel geluk, liefde en het allerbelangrijkste: een flinke lading avontuur! Blijven jullie me volgen?
 
Alvast meer lezen over mijn liefde voor Zweden? Deze blogs vind je ook vast leuk:
Liefs uit Zweden: mag ik voor altijd blijven?
Schaatsen in Stockholm met ICE Guide
5 Gave outdoor dingen om te doen in het Zweedse Småland
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

YOU MAY ALSO LIKE

Anto is een actieve dertiger die het liefst buiten op pad is en het avontuur op zoekt. Ze reist zo'n 100 dagen per jaar, in combinatie met een full-time baan. Ze houdt van hiken, goede wijn en is meestal met een iPhone in haar hand te vinden. Favoriete bestemmingen: Nieuw-Zeeland, Patagonië, Oostenrijk en Alaska

40 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.