australië,  canada,  colorado,  confessions van een travel blogger,  nieuw-zeeland,  zweden

Confessions: mijn favoriete steden waar ik zou willen wonen!

Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet bepaald een stadsmeisje ben, of beter gezegd, helemaal geen stadsmeisje ben. Waarom ik dan toch in een stad woon? Omdat ik hou van de gemakken die het wonen in de stad met zich mee brengt. Zo fiets ik dagelijks lekker naar mijn werk (en doe ik eigenlijk alles met de fiets), hebben we op 3 minuten lopen een supermarkt en kan ik bijna overal naartoe zonder afhankelijk te zijn van de auto of het openbaar vervoer.
 
Wij wonen in Arnhem en dit is een van de groenste steden in Nederland. Overal zijn parken en we zijn omringd door natuur. In het noorden ligt Nationaal Park de Hoge Veluwe, in het oosten Veluwezoom Nationaal Park en in het zuiden loopt de Rijn, waar wij praktisch aan wonen. Binnen 5 minuten lopen ben ik in de uiterwaarden waar ik heerlijk kan uitwaaien, hardlopen of fietsen. Het is dus een luxe-positie waarin ik verkeer, wonen in de stad en toch zo dicht bij de natuur, iets wat niet veel andere steden bieden.
 
Als ik oud, grijs en gepensioneerd ben, wil ik het liefste in het bos wonen, in een kleine cabin waar ik mijn tijd door breng met lezen en koken. Voor nu vind ik het prima om in een rijtjeshuis te wonen, op nog geen 15 minuten fietsen van hartje stad vandaan. Steeds als ik op reis ben en ik een stad bezoek, vraag ik mezelf af of ik er zou kunnen wonen. Eigenlijk heb ik maar een paar keer ‘ja’ gezegd. Dit zijn mijn favoriete steden waar ik wel zou willen wonen!
 

1. Vancouver

Mijn favoriete stad in de wereld is Vancouver in Canada! Echt, voor mij is er geen stad die zo bruist als Vancouver. Ik ben er inmiddels drie keer geweest en steeds voelt het een beetje als thuiskomen wanneer ik er ben. Ik heb nog lang niet alles gezien dat Vancouver te bieden heeft en heb ook de slechte kanten van de stad mogen ervaren, maar het ademt de outdoor vibe, waar ik zo van hou! Mijn favoriete Vancouver moment was toen ik een paar jaar geleden ging joggen in de haven, nog voor ik ging ontbijten. Wanneer ik dat in Nederland doe, kom ik meestal 2 of 3 personen tegen, maar daar barstte het van de hardlopers. Iedereen leek met een work-out bezig en groette elkaar. Wat een perfecte manier om je dag te beginnen! Daarnaast is Vancouver natuurlijk een geweldige springplank naar The Great Outdoors, zo is het een uurtje op twee rijden naar Whistler en sta je na een niet al te lange tocht met een ferry zo op Vancouver Island. Als ik mag kiezen, zou ik het liefste in Vancouver wonen!
 downtown vancouver
 

2. Sydney

Heel veel backpackers starten hun reis door Australië in Sydney maar ik deed dat niet, mijn reis begon in het tropische noorden, in Darwin om precies te zijn. Na twee maanden reizen kwam ik eindelijk in Sydney aan en wat was ik blij! Daar waren de iconen als het Opera House en de Harbor Bridge, ik voelde me er direct thuis. In totaal bracht ik zo’n drie weken in Sydney en omgeving door, een groot deel daarvan op Bondi Beach. De locatie is perfect, de mensen zijn aardig en ik voel me er gewoon direct thuis. Het enige nadeel van Sydney is, dat het aan de andere kant van de wereld ligt…
 
downtown sydney
 

3. Denver

Noem het raar of stom, maar ik ben geen fan New York. Veel te druk voor mijn smaak. Denver vond ik echter wel geweldig. Net als Vancouver, ademt Denver de outdoor sfeer uit. Ik was er een aantal jaar geleden, we begonnen hier onze roadtrip door de VS en brachten er redelijk wat tijd door. Zo gingen we shoppen bij de REI Flagstore, wandelden we langs de Platte River en bezochten we de Garden of the Gods. Plekken als Mueller State Park en Rocky Mountain National Park liggen om de hoek, dus als ik naar de USA moet verhuizen, zou Denver zeker weten mijn eerste keuze zijn!
 
downtown denver
 

4. Stockholm

De enige Europese stad in deze lijst is Stockholm. Ik ben gewoon niet echt fan van Europese steden en behalve Berlijn, zou ik mezelf denk ik nergens anders thuisvoelen. Stockholm is ook zo’n stad waar ik me meteen prettig voelde, waar het aankomen meer als thuis komen voelde. Ik was er inmiddels drie keer en nog steeds heb ik niet alles gezien. De Urban Outdoors is er perfect, ik maakte vorige winter een wandeling door het winterse Djurgarden en ging zelfs schaatsen op een van de meren. De mensen spreken er goed Engels, de sfeer is relaxt en er zijn prima restaurants. Mijn keuze in Europa dus!
 
cover
 

5. Wellington

In dit blog kan natuurlijk een Nieuw-Zeelandse stad niet ontbreken. De meest voor de hand liggende keuze zou natuurlijk Auckland zijn, maar ik vond Wellington eigenlijk leuker. Het is alweer 13 jaar geleden dat we er waren (vandaar dus ook geen foto) maar ik zou er zo weer naar terug willen. Het is een paar uur rijden van het vulkanische centrum van het Noordereiland en een korte rit met de ferry naar het Zuidereiland. Ideaal om te wonen, lijkt me dus…
 
Terwijl ik dit aan het schrijven was, vroeg ik Martijn in welke stad hij ons zou zien wonen. Zijn antwoord was Reykjavík, dat zou denk ik nummer 6 op mijn lijst zijn geweest. Ik vroeg hem ook welke stad hij dacht dat ik op nummer 1 had staan en zijn antwoord was Anchorage, Alaska. Een geweldige plek waar ik ook echt van hou, maar geen plek waar ik mezelf het hele jaar door zie wonen, dat is me iets te koud en geïsoleerd van de restvan de wereld.
 
In welke stad of steden zou jij wel willen wonen?
 
Meer lezen? Deze blogs vindt je ook vast gaaf:
Urban Outdoors: fietsen in Luxemburg Stad
Liefs uit Zweden, mag ik voor altijd blijven?
De mooiste meerdaagse trektochten ter wereld
 
Volg ons voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!

14 Comments

 • Stéphanie

  Zonder twijfel: Vancouver! Zoals je zegt, deze stad ademt de outdoor vibe. Zo opvallend was dat zoveel mensen sportief bezig waren, daar werd ik echt gelukkig van! Ik voelde mij ook meteen thuis in deze stad en dat kan ik van weinig steden zeggen. En ja, de ligging tussen water en bergen is perfect. Niet te vergeten de vele parken en strandjes die de stad heeft en de ongerepte natuur is zo dichtbij. Ik ben eigenlijk een beetje in de ban geraakt van deze stad (en Canada)

 • Yvonne

  In geen van deze steden ben ik nog geweest, maar volgens mij zijn het idd alle 5 erg relaxte steden, waar je natuur in of heel dichtbij de stad hebt. Ik ben ook nog nooit in Japan geweest, maar ik zag laatst foto’s van een aantal Japanse steden waarbij ik me serieus afvroeg of ze wel IN de stad gemaakt waren, zoveel groen en rust. Kan me voorstellen dat dat ook fijne steden zijn om te wonen.

 • Lotte

  Leuke lijst! Ik heb 4 maanden in London gewoond en vond dat geweldig. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het me te druk zou zijn om daar permanent te wonen…

  Wellington staat ook zeker hoog op mijn lijst en verder vond ik Wanaka ook superleuk (maar dat telt eigenlijk niet als stad;-).

 • Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl

  Ik kan me helemaal vinden in het feit dat je in Sydney zou willen wonen! Zo’n heerlijke stad! Als ik ergens anders ter wereld zou gaan wonen dan Nederland zou het ook Australië zijn. Ik wil wel emigreren, alleen vriendlief ziet het niet zo zitten 😉 Voorlopig houden we het dus maar bij Amsterdam. Ook lekker dynamisch 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *