wandelen in wales
engeland,  we12inspire

City & Hike in Wales: het beste van twee werelden

Beleef jij graag het beste van twee werelden door een citytrip met een actieve vakantie te combineren? Dan heb ik een leuke tip voor je, namelijk een bezoek aan Wales. In 2022 bestaat het Wales Coastal Path 10 jaar en staan veel activiteiten in het teken hiervan. Daarnaast leent Wales zich uitstekend voor het maken van een prachtige hike door de ruige natuur. In dit artikel geef ik je de beste tips voor een combinatie City & Hike en méér informatie over Wales als wandel- en outdoorbestemming. Veel leesplezier!
 

Cambrian Mountains
 

Bezoek aan Cardiff

De grootste stad van Wales, Cardiff, heeft een charmant en compact centrum waar je de eeuwenoude geschiedenis van de stad kunt ontdekken. Het oude industriële havengebied is omgetoverd tot een hip en levendig gebied met talloze bars en restaurants. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het Millennium Stadium en het Cardiff Castle. De natuur is in Cardiff ook nooit echt ver weg, in de stadsparken kun je heerlijk wandelen of bijvoorbeeld genieten van een picknick. Uiteraard kunt je in Cardiff ook heel goed winkelen, genieten van mooie musea en kunstgalerijen of een pint drinken met vrienden in één van de vele pubs.
 
Je bereikt Cardiff snel een eenvoudig met de rechtstreekse KLM vlucht vanaf Amsterdam. Je staat met 1:20u al in Wales en er zijn dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Cardiff.
 

Cardiff Castle
 

Wandelen in Wales

In Wales vind je maar liefst 3 nationale parken: Brecon Beacons National Park in het zuiden van Wales, de de Pembrokeshire Coast in het westen en Snowdonia National Park in het noorden van Wales. Oftewel: trek je wandelschoenen aan want je kunt hier dagenlang genieten van de meest indrukwekkende natuur die je te voet ontdekt. Behalve de nationale parken zijn er nog vijf ‘Areas of Outstanding Natural Beauty’ namelijk Anglesesy, Clwydian Range & Dee Valley, Llyn Peninsula, Gower en de Wye Valley. Ook hier vind je talloze prachtige wandelpaden geschikt voor zowel de ervaren als beginnende wandelaar. Tips voor de mooiste wandelroutes vind je hier.
 

Llanddwyn Island Lighthouse
 

Roadtrippen en wandelen

Je wandelreis in Wales kun je ook prima combineren met het maken van een toffe roadtrip. The Wales Way bestaat uit drie verschillende autoroutes die elk een ander karakter hebben, maar stuk voor stuk ook enorm de moeite waard zijn. Het zijn The Coastal Way, the Cambrian Way en The North Wales Way. Meer informatie over de route en bezienswaardigheden vind je hier.
 

Brecon Beacons
 

Wandelen met een groep in Wales

Alhoewel je Wales prima op eigen houtje kunt ontdekken, is er ook de mogelijkheid om mee te gaan met een groepsreis ‘Wandelen in Wales’ waarbij je verblijft in het noorden van Wales. Je reist met Nederlandse begeleiding en maakt dagelijks mooie wandelingen in de omgeving van, Llandudno, het dorpje waar je overnacht. Deze reis is al te boeken vanaf € 1.045 per persoon (op basis van twee personen). Inbegrepen is een retourvlucht Amsterdam – Manchester, verblijf op basis van logies met ontbijt en Nederlandstalige reisleiding. Meer informatie en vertrekdata van de reis vind je hier, vraag een offerte aan bij Djoser voor meer informatie.
 

Wales Coast Path 10 jaar!

Op 5 mei 2022 bestaat het populaire wandelpad van Wales Coast officieel 10 jaar. Ook tijdens de viering van het 10 jarige jubileum maak je de mooiste wandelingen op het maar liefst 1.400 kilometer lange pad. Tijdens het jubileum worden er meerdere wandelroutes georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. Daarnaast zijn er picknickmogelijkheden en kun je er s’avonds genieten van een heldere sterrenhemel. Ook een aanrader is het vogels kijken in de vroege zomer. Op de website van Visit Wales vind je meer info over alle activiteiten en tips.
 

Papegaaiduiker in Wales / foto James West
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk heb ik je hiermee geïnspireerd om Wales in de toekomst eens met een bezoek te vereren. Mocht je meer willen weten, kijk dan op de website van Ontdek Wales. Dit artikel werd geschreven in samenwerking met hen. Alle gegeven meningen behoren uiteraard slechts tot die van mijzelf.
 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *