gesponsord,  we12inspire

5 Redenen waarom je in citizenM op Schiphol moet slapen

Click here to go to the English version of this post!

“Ja hoor, boek maar die tickets” appte ik naar een van mijn vriendinnen toen we onze citytrip naar Lissabon aan het plannen  waren. Alleen was ze er even bij vergeten te melden dat de vlucht al om 06.30 uur zou gaan. Voor iemand die vanuit de andere kant van het land moet komen en geen auto heeft, is dat niet handig. Gelukkig had ik binnen no-time de oplossing gevonden: ik wilde in citizenM slapen. Dit hotel ligt op Schiphol net buiten vertrek- en aankomsthal en ik had er al eens eerder kennis mee gemaakt tijdens een borrel in Rotterdam. Ik geef je mijn 5 redenen waarom je absoluut een overnachting hier eens moet proberen!

1. De locatie
De meeste hotels die zich “Schiphol-hotel” noemen, liggen een stukje van de luchthaven af. Je bent dus altijd afhankelijk van een shuttlebus of taxi om op het vliegveld te komen. citizenM ligt op nog geen 100 stappen van de terminal vandaan en je kunt komen en gaan wanneer je wilt. De receptie is 24 uur per dag geopend dus in welke tijdzone je lichaam zich ook bevindt, je kunt er altijd terecht.

citizenM-location

2. De bedden
Op mijn Twitter schreef ik het al: “het enige dat ik nodig heb ik een hotelkamer is een goed bed, een stopcontact ernaast en gratis wifi”. Ondanks mijn relatief korte nacht (dankjewel NS!), heb ik heerlijk geslapen in het bed van citizenM. Alle bedden zijn kingsize en hebben een heerlijk matras, fluffy kussens en een fijne deken. Ik heb het afgelopen jaar al in veel (zelfs diverse 5*) hotels geslapen maar wat mij betreft, was dit mijn favoriete bed. Binnen no-time was ik onder zeil.

citizenM-bed-collage

3. De prijs
Een kamer in dit citizenM hotel boek je al vanaf € 89,-, wat mij betreft niet duur in vergelijking met de andere mogelijkheden rondom Schiphol. Voor deze prijs heb je een overnachting op een moderne 2-persoonskamer én gratis wifi. Alleen het extra uurtje slaap dat ik hierdoor ‘s ochtends kon pakken in plaats van ultravroeg op te staan om met de Schiphol-taxi te gaan, was de moeite al waard.

4. Het no-nonsense concept
“Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”. Dat is mijn motto en citizenM doet daar fijn aan mee. De kamers zijn modern en functioneel ingericht zonder poespas en spullen die je toch niet nodig hebt, maar waarvoor je vaak wel betaalt. Ik hou van de funky uitspraken die overal in het hotel te vinden zijn en steeds als ik weer een nieuwe quote tegenkwam moest ik glimlachen. Op de kamers liggen iPads waarmee je alles kunt bedienen, heerlijk modern!

citizenMcollage

5. De cocktails
Tja, wat zal ik eens zeggen. Mijn reis naar Schiphol vanuit Arnhem duurde die avond “slechts” 3 uur vanwege een stroomstoring (zeg maar het dubbele van de normale reistijd) dus nadat ik was ingecheckt, had ik gewoon even een boost nodig. Een mojito werd het. Aan de bar ontmoette ik diverse andere reizigers waarmee ik makkelijk uren had kunnen kletsen. Echter was het toch op een gegeven moment tijd om naar bed te gaan. Na nog een beetje gewerkt te hebben, dook ik mijn Kingsize bed in, helemaal rozig van de heerlijke douche en de alcohol in mijn lichaam. 

citizenM-bar
Conclusie? Mocht ik weer eens zo’n belachelijk vroege vlucht hebben, dan boek ik zeker het citizenM op Schiphol. Comfy, stylish en functioneel, ik ben fan!

Opmerking: ik kreeg de overnachting van citizenM aangeboden. Ik heb verder geen financiële compensatie voor dit artikel gekregen en de bovenstaande mening is 100% die van mezelf.

Meer lezen? Je vindt deze links vast ook leuk!
We gaan weer op droomreis!
Schaatsen in Stockholm met ICE Guide
Reistip Canada: Peak 2 Peak of Sea to Sky? 

Meer tips voor overnachten op Schiphol? Check deze blog van Natasja voor 3 hotels bij Schiphol!

Dank je voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *