bloesemtocht in de betuwe bloesemtocht buren
nederland,  we12hike

Bloesemtocht in de Betuwe: rondje Buren

Het wandelen van een bloesemtocht in de Betuwe

Gisteren scheen de zon toen ik wakker werd en dus besloot ik dat het een mooie dag was om een wandeltocht te maken op zoek naar bloesem. Normaal gesproken ben ik rond deze periode van het jaar altijd druk en is de bloesemperiode alweer voorbij voor ik er erg in heb, maar nu deed de kans zich voor. Ik ging in Google op zoek naar een bloesemtocht in de Betuwe, even zoeken bracht mij op de website van de bloesemtocht Buren. Buren ligt op een half uurtje rijden van Arnhem vandaan en dus stapte ik in de auto, op zoek naar de bloesem.
 
Ik was nog nooit in Buren geweest en nadat ik even in het stadje had rondgekeken, verliet ik via de zuidzijde het stadje en liep de Betuwe in. Ik kan je van alles over de tocht vertellen, maar hieronder vind je een filmpje dat ik maakte, dit geeft je denk ik een prima indruk.
 

 
En natuurlijk maakte ik ook nog enkele foto’s. Helaas was het weer iets donkerder dan ik hoopte en kon ik niet overal mooie foto’s maken met mijn iPhone, maar ik heb mijn best gedaan.
 
bloesemtocht in de betuwe bloesemtocht buren

bloesemtocht in de betuwe bloesemtocht buren

bloesemtocht in de betuwe bloesemtocht buren

bloesemtocht in de betuwe bloesemtocht buren

bloesemtocht in de betuwe bloesemtocht buren

bloesemtocht in de betuwe bloesemtocht buren

bloesemtocht in de betuwe bloesemtocht buren

bloesemtocht in de betuwe bloesemtocht buren

bloesemtocht in de betuwe bloesemtocht buren
 
De bloesemtocht in de Betuwe is er in twee varianten: die van 7 kilometer en die van 10 kilometer, die op mijn GSP horloge uiteindelijk bijna 11 kilometer bleek te zijn. De wandeling is erg makkelijk en voert voor tweederde over verharde wegen. Onderweg kom je ondermeer langs Marijke’s Fruitkorfje en het Betuws Wijndomein, die beiden helaas gesloten waren omdat ik er op dinsdag was. Je volgt een groot deel van een Klompenpad maar let op: wanneer deze over een brug links gaat, dien je hem te verlaten en rechtsaf te buigen.
 
De route en kaart van de bloesemtocht Buren zijn gratis te downloaden op de website van BurenStad. Ik vond het een mooie wandeling maar had zelf iets meer bloesem verwacht. Ik ben regelmatig (illegaal) een boomgaard in gestapt om wat foto’s te maken en het idee te krijgen dat ik écht een bloesemtocht liep. Daarnaast had ik het idee dat op sommige plekken de bloesem nog op gang moest komen en op andere momenten dat de bloesem alweer wat uitgebloeid.
 
bloesemwandeling betuwe
 
Met deze route kwam ik inmiddels op 245 van de 1.000 kilometer die ik wil wandelen in 2017. Meer over dit project lees je in deze blog. Vanmiddag maak ik nog een rondje van vijf kilometer zodat ik op de 250 kilometer zit, op een kwart van mijn doelstelling dus. Ik ben tevreden!
 
Heb jij nog tips voor een mooie bloesemwandeling? Laat ze achter in de comments, ook voor andere lezers!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Wandelen bij Radio Kootwijk
Waarom wandelen mij gelukkig maakt
Trainen voor de Pacific Crest Trail op de Rheinsteig in Duitsland
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *