Ruta de los Volcanos Wandelen op La Palma wandelroutes
spanje,  we12inspire

Bezienswaardigheden op La Palma: tips voor dit bijzondere eiland

WOW! Dat is het belangrijkste woord dat me te binnen schiet wanneer ik denk aan het eiland La Palma. Dit vulkanische eiland is één van de Canarische Eilanden in Spanje en betovert me keer op keer. In beginsel ga ik er altijd naartoe om te wandelen, maar er is zo veel meer te zien en te doen dan alleen wandelen. Bij deze mijn tips voor de leukste bezienswaardigheden op La Palma!

Vakantie La Palma
Palmbomen aan de westkust van La Palma

Roque de la Muchachos

Het hoogste punt van La Palma is Roque de la Muchachos. Deze top ligt op 2.426 meter en is nagenoeg met de auto bereikbaar, je hoeft alleen de laatste meters te voet af te leggen om er te komen. Er is een uitzichtpunt dat je met goed weer prachtige vergezichten geeft over de de zuidkust van het eiland en op een heldere dag kun je zelfs diverse andere Canarische Eilanden waaronder Tenerife en La Gomera zien liggen.

Roque de las Muchachos wandelen op La Palma
Roque de las Muchachos op La Palma

De zwarte stranden van de oostkust van La Palma

La Palma kent twee kanten: de westkust en de oostkust. Ze worden van elkaar gescheiden door een enorm bergmassief en je merkt ook duidelijk verschil tussen beide kanten. In het oosten (waar ook de internationale luchthaven ligt) is het relatief koeler en groen, de westkust is droger en zonniger.
 
Aan de oostkust vind je prachtige zwarte stranden, met name bij Los Concajos tussen de luchthaven en de hoofdstad Santa Cruz de la Palma. Het vulkanisme heeft hier duidelijk zijn sporen achter gelaten en je kunt er bovendien ook prachtig wandelen over diverse rotspaden langs het water.

Volcan San Antonio

Eén van de beste plekken om een vulkaan te zien op La Palma is bij de San Antonio vulkaan. Deze ligt in het zuiden van het eiland bij de plaats Los Canarios. Je betaalt een klein bedrag aan toegang maar je kunt hiervoor dan wel ook het kleine bezoekerscentrum in gaan en langs de kraterrand wandelen. De vulkaan dankt zijn huidige vorm aan een uitbarsting in 1677. In de buurt vind je trouwens ook de Teneguia vulkaan, die in de twintigste eeuw voor het laatst is uitgebarsten.

Volcan San Antonio
De krater van Vulcan San Antonio

De boulevards aan de westkust

Alhoewel La Palma in eerste instantie geen standaard strandbestemming is, kun je er op enkele plekken prima naar het strand. De beste stranden vind je aan de westkust van het eiland, bij Puerto de Tazacorte en Puerto Naos. Deze laatste is de bekendste badplaats van het eiland, waar ook een kleine boulevard is en wat terrassen. Let op: de zee kan hier zeer krachtig zijn, houd hier rekening mee als je wilt gaan zwemmen.

Caldera de Taburiente

De mooiste natuur van La Palma vindt je in het nationale park Caldera de Taburiente. Deze ‘ketel’ wordt gevormd door een enorm gebergte dat rijkt tot ruim 2.000 meter boven zeeniveau. Leuk is het om een rondrit te maken over het eiland, van de westkust naar de oostkust bijvoorbeeld. Je kunt dan ‘bovenlangs’ rijden en vanaf daar genieten van bijzondere uitzichten over het hele eiland. Er zijn diverse wandelpaden, maar mocht je niet van wandelen houden, dan is de rit sowieso ook enorm de moeite waard. Neem trouwens wel een pilletje tegen wagenziekte, de weg is echt enorm bochtig!

Roque de las Muchachos wandelen op La Palma
Caldera de Taburiente Nationaal Park

De vuurtoren van Punta de Fuencaliente

In het uiterste zuiden van La Palma vind je een vuurtoren: de vuurtoren van Punta de Fuencaliente. Hiernaast liggen diverse zoutpannen en je hebt er met een beetje geluk uitzicht op de andere Canarische eilanden El Hierro en La Gomera, die ten zuiden van La Palma liggen. Ook is er een restaurantje in de buurt voor een versnapering.
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk heb ik je hiermee een idee gegeven van de leukste bezienswaardigheden op La Palma. Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten, laat dan een comment achter. Dit artikel is geschreven in samenwerking met een externe partner. Alle gegeven meningen zijn uiteraard slechts die van mijzelf.

Wil je verder lezen? Bezoek dan mijn Spanje startpagina met meer leuke artikelen en wandelroutes in Spanje!


 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *