bestemming bereikbaar,  nieuw-zeeland,  we12inspire

Bestemming Bereikbaar deel 2: Fijne feestdagen!

“Wanneer zijn jullie weer eens thuis?”

Het komt regelmatig voor dat onze families en vrienden geen idee hebben wanneer we weer eens in het land zijn. Dat nemen we ze ook niet kwalijk want ik zou het ook niet bij kunnen houden als ik hen was. Reizen komen bij ons “in bulk”, soms zijn we zomaar 1 of 2 maanden achter elkaar thuis maar het komt ook regelmatig voor dat we 2 keer per maand op pad gaan.

Wij zijn meestal niet thuis met feestdagen.

Feestdagen = vrije dagen = tijd om op pad te gaan!

We zijn geen feestgangers en al helemaal geen bezoekers van woonboulevards, dus trekken we er tijdens de feestdagen regelmatig op uit. Het wordt ons niet altijd in dank afgenomen, maar vooral met de kerstdagen zijn wij niet altijd thuis. Zo brachten we de Kerst al eens door in Australië, Thailand, Argentinië en Nieuw-Zeeland.  Binnenkort volgt hierover een nieuwe blogpost!

DSC_0497

Dit jaar valt Kerst op woensdag en donderdag. Neem de vrijdag vrij en je hebt meteen 5 dagen achter elkaar om op reis te gaan en hoeft hiervoor maar 1 vakantiedag in te leveren.

Een ander voorbeeld is Hemelvaartsdag. Wie doet er in hemelsnaam iets nuttigs op Hemelvaartsdag? Neem de vrijdag vrij en  je hebt een lekker lang weekend te pakken. Hetzelfde geldt overigens voor Pasen en Pinksteren. Deze weekenden zijn wij meestal ook weg, afgelopen jaar liepen wij met Pasen (in de sneeuw) het Pieterpad in Drenthe en waren we met Pinksteren in Zuid Limburg. Ook met Koninginnedag zijn we lang niet altijd thuis. We zoeken dan liever de stilte op van de bossen in plaats van de drukte in de stad.

foto-1024x764

Al deze korte weken zijn natuurlijk ideaal om op reis te gaan. Zo planden wij in mei 2012 een 3-weekse vakantie, waarvan 2.5 week in Schotland en aansluitend ging Anto naar Berlijn. Omdat zowel Hemelvaart als Pinksteren én 2 van Anto’s vrije dagen in deze 3 weken vielen, hoefde ze uiteindelijk voor 3 weken vakantie maar 11 dagen op te nemen.

Weg gaan met feestdagen is een bewuste keuze die wij maken. Wij komen gelukkig niet uit families waar traditie hoog in het vaandel staat, ze zijn er inmiddels wel aan gewend dat wij er vaak niet zijn. Uiteraard compenseren we deze afwezige tijd wel weer. Afgelopen jaar zijn we met kerst thuis gebleven en heeft Anto op Koninginnedag de kroning van Willem-Alexander bij haar moeder en oma op tv gekeken.

Ben jij een feestvarken en hou je ervan je huis te versieren met Kerst, eieren te zoeken met Pasen of de stad in te gaan Koninginnenacht dan zal je keuzes moeten maken. Je gaat ongetwijfeld familie en vrienden teleurstellen maar aan de andere kant zullen zij uiteindelijk ook wel begrip opbrengen voor je keuze…

IMG_2131

Ben jij vaak weg met de feestdagen? En hoe vinden je familieleden en/of vrienden dat?

Volgende keer in Bestemming Bereikbaar: hoe zo goed mogelijk gebruik te maken van de tijd die je ter plaatse hebt.

Nog meer (reis) tips voor het optimaal genieten van de vakantiedagen die je hebt? Lees dan ook:
– Bestemming Bereikbaar Special: Dagje skiën in Winterberg
– Bestemming Bereikbaar deel 3: Over een strakke planning enzo!
– Bestemming Bereikbaar deel 2: Fijne Feestdagen!
– Bestemming Bereikbaar deel 1: Kwestie vakantiedagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *