bestemming bereikbaar,  we12inspire

Bestemming Bereikbaar deel 1: Kwestie vakantiedagen

“Hoeven jullie niet te werken?”

Dit is een van de meest gestelde vragen aan ons. Wij werken allebei op basis van 36 uur per week op een kantoor en net als de gemiddelde Nederlander krijgen we 2 vakantiedagen per maand. Gelukkig hebben wij beiden ook de kans om extra vrije tijd te sparen voor onze reizen. Dit doen we op de volgende manieren:

Martijn:
Heeft een contract voor 36 uur per week, maar werkt 40 uur. Op die manier spaart hij 4 uur per week op wat resulteert in zo’n 2 extra dagen per maand. Die kan hij mooi gebruiken om in de zomer een reis te begeleiden of op klimcursus te gaan in de Alpen. Of weekenden weg te gaan op Anto’s vrije vrijdag …

1003232_682519961767080_103787619_n

Anto:
Werkt ook 36 uur per week en heeft eens in de 2 weken een “vrije vrijdag”. Ze kan deze dagen niet opsparen maar in overleg wel verplaatsen naar een andere dag. Onze weekenden weg proberen we zo te plannen dat deze in de week van de vrije vrijdag valt. Ook werkt ze regelmatig op beurzen en informatiedagen, deze dagen kan ze soms opsparen voor extra vakantietijd.

work hard

Uiteraard realiseren wij ons dat we heel veel geluk hebben met de flexibiliteit die onze banen ons geven, bij veel bedrijven is het niet mogelijk om extra te sparen of overuren te maken. Je kunt natuurlijk altijd overleggen met je baas en uitleggen waarom je deze dagen wilt sparen. Nooit geschoten is altijd mis!

Minder werken betekent natuurlijk ook minder geld. In het geval van Anto is dit een bewuste keuze:

“Toen ik 7 jaar geleden aan deze baan begon, was 36 uur werken een cadeautje aan mezelf. Bij mijn vorige baan werkte ik 40 uur en merkte dat ik daardoor (te) weinig tijd over had voor nevenactiviteiten zoals schrijven, sporten en mijn sociale leven. Dat ik daardoor op jaarbasis zo’n € 1.000 minder aan salaris ontvang, is een bewuste keuze. Ik vind het geen probleem om op bepaalde zaken te besparen, mijn extra vrije dag is mij heel veel waard.”

Alaska 2011 kleine camera 457

In de volgende editie van Bestemming Bereikbaar vertellen wij je hoe je (al dan niet met extra dagen) een strakke planning kunt maken om optimaal te genieten van de vrije tijd die je hebt.

Is er een vraag die jij graag beantwoord ziet, mail ons dan op info at we12travel.com of laat een comment achter!

Nog meer (reis) tips voor het optimaal genieten van de vakantiedagen die je hebt? Lees dan ook:
Bestemming Bereikbaar Special: Dagje skiën in Winterberg
– Bestemming Bereikbaar deel 3: Over een strakke planning enzo!
– Bestemming Bereikbaar deel 2: Fijne Feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *