Selamat Datang di Bali

Welkom op mijn Bali pagina! Alhoewel je bij Bali wellicht niet direct aan outdoor, wandelen en natuur denkt, is het voor mij een favoriete bestemming buiten Europa waar ik vakantie vieren kan combineren met indrukwekkende natuur, mooie wandelingen en relaxen met een goed boek aan het zwembad. Ik kom al jaren met veel plezier op Bali en reis altijd solo als vrouw. Alhoewel er over Bali vaak gezegd wordt dat het verpest is door toerisme, ben ik het daar niet mee eens. Er zijn zoveel mooie, rustige plekken!

Deze pagina vormt de basis voor jouw Bali reis. Bekijk hieronder mijn favoriete plekken op Bali, de beste blogs boordevol tips en natuurlijk meer informatie over Bali en de omringende eilanden als vakantiebestemming. Veel lees- en inspiratieplezier!

Bali

Beste reistijd
april t/m oktober

Munteenheid
IDR (Rupiah)

Tijdsverschil
6 of 7 uur later

Hoofdstad
Denpasar

Antonette op Bali

Inmiddels ben ik vijf keer op Bali geweest, waarvan drie keer in de afgelopen zes jaar. Het “Indonesië gevoel” heb ik van huis uit mee gekregen. Mijn vader was soldaat in Indonesië en in de jaren ’60 en ’70 is hij regelmatig terug geweest naar Indonesië en Bali. Hij vertelde hierover de mooiste verhalen en bij ons in huis hingen overal kunstwerken uit Bali aan de muur.

Nadat hij in 2017 overleed, besloot ik een lange reis over Bali en Lombok te gaan maken. Deze reis wakkerde mijn liefde voor deze bestemming aan. Ik reis altijd naar Bali in onze winter, zodat ik hier even kan opwarmen, mijn drukke jaar als ondernemer kan afsluiten en kan genieten van de prachtige natuur. Ik kan niet wachten om in 2024 weer terug te keren!

Antonette op Bali
solo reizen op bali als vrouw

Alleen naar Bali als vrouw? Lees hier mijn tips!

Alleen naar Bali als vrouw op reis? Absoluut doen! Alhoewel ik bijna de hele wereld over ben gereisd, vond ik mijn eerste solo reis naar Bali toch best wel spannend. Geen idee waarom, want overal is te lezen dat het…

Mijn favorieten in Bali

Sidemen

Mijn absolute favoriete plek op Bali is Sidemen. Deze vallei in het oosten van Bali wordt ook wel het Ubud van 20 jaar geleden genoemd. Je vindt er veel rust, ruimte, prachtige rijstvelden en mooie hotels vanuit waar je, met goed weer, uitzicht hebt op de Agung vulkaan.

Lees meer

Munduk

In het noorden van Bali ligt Munduk: een authentiek dorp, omringd door bergen, watervallen en rijstvelden. De gemiddelde toerist slaat Munduk over omdat het er te rustig is, ik kom er graag om te genieten van de geluiden in de jungle of om urenlang door de rijstvelden te wandelen.

Lees meer

Jatiluwih

De mooiste rijstvelden van Bali vind je wat mij betreft bij Jatiluwih. Veel rijstvelden op Bali gaan verloren vanwege de bouw van hotels en resorts, maar omdat Jatiluwih de UNESCO status heeft, mag er hier niet gebouwd worden en kun je hier genieten van prachtige rijstterrassen.

Lees meer

Campuhan Ridge

Even ontsnappen aan de hectiek van Ubud? Doe dan de Campuhan Ridge Walk, een eenvoudige en niet al te lange wandeling met uitzicht over rijstvelden. De wandeling is zelf met een kinderwagen te doen en maak je het beste in de ochtend, wanneer het nog rustig en niet te warm is.

Lees meer

Gili Air

Wil je even ontsnappen aan de hectiek van Bali? Dan raad ik je een paar dagen op het eiland Gili Air aan. Vanaf Bali reis je hier eenvoudig en snel per boot naartoe. Het eiland is niet groot en heeft prachtige zandstranden en opties om te snorkelen. Heerlijk als afsluiter van je reis!

Lees meer

Mount Rinjani

Zoek je een fysieke uitdaging? Beklim dan de Rinjani vulkaan op Lombok. Ik maakte deze tocht in drie dagen en vond het een van de zwaarste trektochten die ik ooit deed, maar toen ik eenmaal bovenop de top van de vulkaan stond, was het de moeite meer dan waard!

Lees meer

Accomodaties op Bali

Bali heeft duizenden accommodaties, die variëren van kleinschalig tot enorm. Wanneer je kiest voor een homestay slaap je bij mensen thuis, dit kan van eenvoudige tot wat luxer zijn. Er zijn fantastische hotels middenin de jungle met prachtige infinity pools en kleinschalige villa’s met een handjevol kamers.

Reizen op Bali kan voor elk budget. Op veel plekken heb je al voor een paar euro per nacht een bed en je kunt het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.

beste hotels in ubud

Mijn favoriete hotels in Ubud – met infinity pool, in de rijstvelden en meer!

Mijn vier favoriete hotels in Ubud die ook nog eens betaalbaar zijn vind je in dit uitgebreide artikel. Mocht je deze site vaker bezoeken, dan weet je ondertussen dat ik de afgelopen jaren in diverse hotels in Ubud verbleef. Eerlijk…

Maak een tour op Bali

Ik ga op Bali graag op een tour met een gids. Op deze manier draag je niet alleen bij aan de lokale economie, maar kom je ook op de mooiste plekken.

Een tour regelen kan best een gedoe zijn. Want … waar vind je goede prijzen? En welke aanbieders zijn veilig en betrouwbaar?

Ik werk samen met GetYourGuide, die tours op heel Bali aanbieden. Zowel transport al dagexcursies naar de meeste locaties op Bali en de omringende eilanden. Een aanrader, want zo ben je verzekerd van een plek bij een betrouwbare aanbieder!

Sidemen op Bali

Sidemen op Bali: reistips voor het niet toeristische Bali

Welkom in dit artikel boordevol reistips voor het prachtige Sidemen op Bali. Ik bezocht Sidemen in 2017 en meest recent in december van 2023. Alhoewel er de afgelopen jaren toch wel het een en ander veranderd is, vind ik het…

Deze pagina bevat affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij mogelijk en zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.