schommelen op bali bij the bali swing
indonesie,  we12inspire

Bali week 1 – Ubud en omgeving

Mijn eerste week in Bali zit er inmiddels al weer op! Alhoewel ik hier inmiddels een goede week ben, voelt het alsof ik de warmte al weken in mijn lijf heb zitten. Omdat ik weet dat jullie super nieuwsgierig zijn naar hoe het bevalt, leek het me wel leuk om een blog te schrijven over mijn eerste week op Bali tot nu toe!
 

De vlucht naar Bali

Mijn reis begon op de stormachtige dag dat orkaan Maria Nederland aan deed. Omdat ik bang was dat er vertraging zou zijn met de NS, stapte ik extra vroeg op de trein naar Schiphol. Wonder boven wonder hadden zowel mijn trein als vliegtuig geen vertraging en dus vertrok ik netjes op tijd richting Doha in Qatar. Wist je trouwens dat de vertrektijd van je vlucht het vertrek van de gate is en niet de tijd dat je opstijgt? Mijn broertje appte namelijk ‘volgens internet ben je vertrokken!’ toen ik nog aan het taxiën was … Ik heb welgeteld één film gekeken (Eat, Pray, Love – het moest er een keer van komen) en daarna ben ik in slaap gevallen. De aankomst in Doha was midden in de nacht en ik moest drie uur wachten op mijn doorvlucht naar Denpasar. Die vertrok om 03.05 uur en ook hier viel ik na de eerste maaltijd direct in slaap. Ik sliep bijna de hele vlucht en landde aan het einde van de middag (lokale tijd) op de luchthaven van Denpasar. Hier werd ik opgehaald door Ketut, die mij naar mijn hotel in Ubud bracht. Hier aangekomen viel ik eigenlijk direct in slaap en maakte ik een nacht van 12 uur … slaap bijtanken dus maar!
 

Mijn hotel in Ubud

De eerste dag heb ik bijna niks gedaan. Ik sliep uit tot ongeveer 09.00 uur en deed de rest van de dag nagenoeg niks. Het regende voornamelijk en dus las ik een boekje op mijn veranda, blogde een beetje en sliep nogmaals. ’s Avonds at ik in het hotel en ging ik weer op tijd slapen. Heel saai maar zo fijn. Mijn hotel in Ubud lag redelijk afgelegen en ik had geen zin om naar het stadje te lopen. Alhoewel het regenachtig was, was het wel aardig warm en daar moest ik even aan wennen. Airco aan, airco uit, even zwemmen en weer opdrogen. Voor de eerste nachten had ik trouwens een redelijk luxe hotel gekozen met een Infinity Pool. Het was heel fijn om uren over de rand van het zwembad te hangen en de jungle in te staren …
 
infinity pool ubud

regen op bali
 

Ontmoetingen in Ubud

De volgende dag besloot ik op pad te gaan want alleen in je hotel in Ubud zitten kan eigenlijk niet. In mijn vorige blog zei ik al dat ik, wanneer ik op een nieuwe bestemming ben, altijd even een soort van drempel over moet en mezelf moet aanmanen om op pad te gaan. Ik sprak via Facebook af met mede-nomad Nicole om te gaan lunchen in Habitat Café tegenover het Monkey Forest. Het was erg leuk om een andere nomad te ontmoeten maar omdat ze zelf ook net was aangekomen, kon ze me niet heel veel tips geven over de omgeving. Na de lunch ben ik even bij Hubud wezen kijken, een plek waar veel Digital Nomads werken, maar ik vond het best duur en aangezien mijn hotel prima wifi had, vond ik het zonde om daar geld aan uit te geven. Ook ging ik even langs bij The Yoga Barn maar van een yoga les ik het nog niet gekomen. Die avond sprak ik af met Marieke, een Nederlandse instagrammer die een dag na mij was aangekomen. We gingen ’s avonds eten en besloten af en toe wat activiteiten samen te ondernemen, dat is wel zo gezellig én handig.
 
indonesian food

monkey bali
 

Fietsen door de rijstvelden bij Ubud

Alhoewel het er super cool uit ziet dat Elizabeth Gilbert door de rijstvelden fietst, is de realiteit wel wat anders en is Ubud zeker niet meer het Ubud van 15 jaar geleden. Toen ik boekte voor de fietstocht door de rijstvelden, kon ik me er dan ook niet echt een voorstelling bij maken. Het bleek echter veel leuker dan gepland, omdat we dus ver van Ubud gingen fietsen, door een omgeving die weinig toeristisch is. We begonnen aan de voet van de Batur vulkaan en fietsten uiteindelijk bijna helemaal terug naar Ubud. Meer over deze fietstour op Bali lees je hier.
 
fietsen bij ubud

ricefields bali

bali fietstour
 

The Bali Swing

De volgende dag wilde ik het rustig aan te doen, maar halverwege de dag besloten Marieke en ik dat het toch wel leuk was om iets te ondernemen. Dus namen we een taxi richting The Bali Swing, iets wat we op Instagram gezien hadden. Ook hier zal ik nog een uitgebreide blog over schrijven, maar ik kan je al wel vast verklappen dat het ontzettend leuk was. Er zijn meerdere schommels en je mag er net zo lang op als je wilt. En ja, er ligt echt een ravijn onder je en het schommelen is écht heel leuk! Omdat we hadden gezegd dat we beroemde bloggers en Instagrammers zijn in Nederland, kregen we een VIP behandeling en werden we overal begeleid. Zo grappig om al die mannetjes voor je te zien rennen.
 
the bali swing nest

bali swing standing
 

Beklimming Mt. Batur

Omdat ik nog een dag langer in Ubud wilde blijven, boekte ik nog een nacht ik in mijn hotel bij en besloten we de volgende dag om Mt. Batur te beklimmen. Dit is een trektocht een actieve vulkaan op en wordt dagelijks door honderden mensen gemaakt. Een eitje dacht ik dus, maar helaas bleek het tegendeel waar. Ik werd om 01.30 uur opgehaald bij mijn hotel en had dus een slechte en korte nacht. Om 04.00 uur begon de trektocht naar boven en het was veel steiler dan gedacht en mijn lichaam had het er af en toe best moeilijk mee. Gelukkig bereikten we net voor zonsopgang de top en zo zagen we Bali langzaam maar zeker verlicht worden. De afdaling was minstens zo uitdagend als de heenweg (lees: mul zand, lavasteentjes en klauteren over rotspartijen) dus de rest van de dag deed ik niks meer …
 
mt batur sunrise

zonsopkomst mt batur

mt batur
Hierna reisde ik door naar Sidemen in het oosten van Bali. Ondanks dat het hier ontzettend rustig is, bevalt het me hier prima. Waar ik wel aan moet wennen is de warmte, ik merk dat mijn lichaam het niet zo leuk vindt dat het zo warm is. Dus ik doe rustig aan en vooral niet teveel op een dag. Als ik sommige mensen zie rennen en doen denk ik ‘mijn hemel, hoe doen ze dat?’ maar dan ga ik er vanuit dat zij wellicht al langer in Zuidoost-Azië zijn en dat hun lichaam waarschijnlijk al aan deze temperatuur gewend is.
 
bali rice paddies
Tot zover mijn eerste week op Bali. Meer blogs volgen later want ik heb al ontzettend veel gezien en gedaan en er valt genoeg te vertellen. Echter ga ik nu liever even een duik in het zwembad nemen. Meer updates volgen een andere keer!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Op naar Bali: jungle, rijstvelden en vulkanen
Over het meisje met de speelgoedautootjes in Nepal
– De engste dingen die ik ooit deed op reis
 
Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

23 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *