curaçao

avontuur en adrenaline in Caracasbaai

For the English version of this post, please go here.

De eerste nacht op een nieuwe bestemming is altijd even wennen. Lange vlucht (gelukkig wel met de gloednieuwe Dreamliner van Arke Fly, hoe comfy kun je het hebben?), zeulen met je bagage, overgang van regenachtig lenteweer naar een warm klimaat en een fijn tijdsverschil. Mijn eerste dag op het tropische eiland Curaçao begon daarom slaperig met een ritje door Willemstad en haar belangrijkste bezienswaardigheden. Echter werd ik halverwege de dag wakker geschud, tijd voor avontuur in de Caracasbaai!

caracasbaai-collage

De Caracasbaai ligt in het zuidoosten van Jan Thiel, een buitenwijk van Willemstad. De baai heeft een prachtig lang zandstrand en staat bekend vanwege het rustige water en de fijne duik- en snorkelmogelijkheden.

Als we hier aan komen staat de eigenaar van Adrenaline Tours al op ons te wachten. Na een hartelijke Bon Bini gaat de bikini aan en gaan we snorkelen. Verderop in de baai ligt een gezonken boot die we gaan opzoeken. Het gedeelte van het strand waar we het water in gaan, ziet er in eerste instantie niet heel aantrekkelijk uit: een megagroot oud schip ligt voor anker en lijkt al in jaren geen beweging meer te hebben gemaakt. We trekken onze flippers aan en stappen een beetje onhandig over de keien op het strand heen en weer, uiteindelijk het water in.

De eerste duik in het water is heerlijk verfrissend en ik bedenkt me: “snorkelen, hoe moest dat ook alweer?” Ohja, adem in door je mond, vooral niet je neus gebruiken. Al snel heb ik de slag te pakken en zwem ik naar de plek waar het wrak ligt. Waar ik eerst nog werd omgeven door een aantal kleine vissen, zwemmen er inmiddels een aantal flinke examplaren vlak langs me heen. Eenmaal wat verder de baai in, ligt daar inderdaad de gezonken boot. Hoe gaaf! Duikers omringen de boot en gaan hem van dichtbij bekijken, dat zou ik ook wel willen (toevoeging aan de bucketlist: leren duiken).

snorkelling-2

Na een goede 45 minuten in het water en te hebben genoten van allerlei vissen en de stilte van het onderwaterleven, is het tijd om terug te gaan naar het strand. Hier aangekomen blijkt dat ik gestoken ben door een jellyfish, compleet onopgemerkt. Volgens de gids voel ik er over een half uur niks meer van, maar 3 dagen later steken de plekken op mijn arm nog steeds. Zal wel aan mijn gevoelige Nederlandse huidje liggen…

pre-jetski

Na het snorkelen is het tijd voor wat adrenaline in ons lichaam, we gaan jetskiën. We worden alvast gewaarschuwd: vandaag zijn de golven hoog, dus vooral niet zijwaarts op de golven gaan met de jetski, anders lig je in het water. Nadat we een waiver getekend hebben, gaan we op pad. Eerst nog rustig maar al snel door golven van minstens 2 meter hoog. Dat mag niet zo hoog klinken, maar het is toch best heftig. Het zoute water wordt met liters tegelijk mijn gezicht in gespoten en ik ben blij dat ik achterop zit want het zout tast mijn lenzen aan en dus beleef ik de rit praktisch helemaal met gesloten ogen.

Eenmaal in het Spaanse Water aangekomen is een stuk rustiger. Hier kunnen we met volle vaart vooruit. We verwonderen ons over de prachtige villa’s die hier liggen en af en toe schijnt door de wolken toch de zon. Na de baai rond te zijn gegaan, is het tijd om terug te keren naar Caracasbaai. De golven lijken minder heftig dan op de heenweg maar de jetski heeft er moeite mee, zelfs op vol gas lijkt het alsof we nauwelijks vooruit komen.

jetski-2 jetski-1

Terug aan land is het heerlijk om onder de douche even af te spoelen en het zout uit mijn contactlenzen te wrijven. We nemen afscheid van onze gidsen en steken de straat over. Hier staat een heerlijke lunch bij Serka Norman’s voor ons klaar. Wil je heerlijk eten of gewoon wat drinken bij een authentiek lokaal tentje, ga hier dan zeker eens heen!

icetea

De rest van de middag ploffen we neer op het strand van Zanzibar waar het heerlijk toeven is. Ik sluit mijn ogen, luister naar het ruisen van de golven en geniet van de zonsondergang. Een fijne afsluiter van een heerlijke dag in, op en bij het water!

zanzibar-collagesunset-zanzibar

Ik maakte deze reis op uitnodiging van het Curaçao Tourist Board. De foto’s van het snorkelen en jetskiën zijn mede mogelijk gemaakt door Marloes van Travelvalley.

Meer lezen over mijn reis naar Curaçao? Check dan deze posts:
De nationale parken van Curaçao
we12plog: van Noorwegen naar Curaçao
we12plog: van Curaçao naar Turijn

Vond je dit artikel leuk om te lezen? Then share the fun! Danki!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *