utah

Arches National Park: het mooiste nationale park van Utah!

Arches National Park is wat mij betreft het mooiste nationale park van Utah, samen met Bryce Canyon National Park. Wellicht heeft het er ook mee te maken dat dit het eerste nationale park was dat ik bezocht tijdens mijn rondreis door Colorado, Utah en Wyoming, maar WOW! Arches Nationaal Park heeft meer dan 2.000 natuurlijke arches (bogen) en men zegt dat ze nog niet eens allemaal in kaart gebracht zijn. Ik bracht hier een dag door en vertel je er alles over in dit uitgebreide blogartikel!
 
Let op: omdat de drukte in Arches National Park de afgelopen jaren enorm is toegenomen, moet je vanaf 2022 je entree van tevoren boeken via de National Park Service indien je tussen 3 april en 3 oktober reist. Het is een pilot, dit betekent dat het dit jaar voor het eerst zo uitgeprobeerd wordt. Lees er hier meer over. Ik bezocht Arches enkele jaren geleden toen het nog minder druk was. Ik kan je dus niet uit eigen ervaring vertellen over hoe dit in zijn werking gaat.
 

Bezoek Arches National Park in één dag

Ik bezocht Arches National Park vanuit het stadje Moab. De ingang van Arches National Park ligt op nog geen tien mijl rijden vanuit Moab. Op het moment dat ik in de auto stapte was de zon net op en ik denk dat ik een van de eersten in het nationale park was.
 

Landscape Arch in Arches NP
Landscape Arch
 

Balanced Rock in Arches National Park

De eerste stop maakte ik bij de bijzondere Balanced Rock. Arches National Park staat vooral bekend om zijn Arches, maar dit fenomeen is wel echt heel erg bijzonder. Op het moment dat ik er was, ‘s ochtends heel vroeg, waren er nog maar nauwelijks andere toeristen, wat het heel bijzonder maakte. Ik heb echt een hele tijd naar Balanced Rock zitten kijken, wachtend tot ie om zou vallen. Wat uiteraard niet gebeurde …
 

Balanced Rock Arches National Park
Balanced Rock
 

Wandelen in Devils Garden

Na mijn bezoek aan Balanced Rock besloot ik naar het noorden te rijden, helemaal naar het einde van de weg. Hier ligt Devils Garden waar echt talloze bijzondere arches zijn. Ik maakte hier een wandeling naar Double O Arch. Deze wandeling wordt in de parkbrochure omschreven als ‘strenuous’ omdat ie wat klim- en klauterpartijen bevat. Ook loop je langs afgronden en als je niet zo van smalle richels en diepe afgronden houdt, is deze trail misschien niet geschikt voor je. Hou je net als ik van wandelen, dan is dit een absolute aanrader!
 
Devils Garden in Arches National Park is een van de mooiste plekken om te wandelen. De eerste arch die ik tegen kwam was Landscape Arch, een van de dunste arches die er is. In de jaren ’90 is een groot stuk rots van deze arch afgebroken en naar verwachting zal de rest van de arch uiteindelijk ook instorten. Het gebied onder deze arch is daarom niet toegankelijk.
 

 

The Windows, Arches National Park

Mijn volgende stop maakte ik bij The Windows, waar een aantal hele grote arches staan, zoals Turret Arch en de North and South Windows Arch. Het was hier inmiddels best druk geworden en mensen stonden in de rij om foto’s te maken. Ik bracht hier daarom niet al teveel tijd door. Schijnbaar is Indiana Jones bij een van deze arches gefilmd, wat het tot een populaire bestemming maakt.
 

North and South Window Arch
North and South Window Arch
 

Een paar uur rusten

In de middag werd het erg warm en dus besloot ik even terug te gaan naar Moab, om het warmste deel van de dag door te brengen in de schaduw. Ik verbleef in Moab up the Creek Campsite. Wil je niet kamperen met je tent, bekijk dan hier alle opties voor accommodatie in Moab. Moab wordt steeds populairder dus ik adviseer je om zeker je accommodaties van te voren vast te leggen.
 

Naar Park Avenue

Aan het einde van de middag ging ik terug naar het nationale park en bezocht ik Park Avenue, een rij rotsformaties die een prachtig en bijzonder landschap vormen. Ik had helaas geen tijd om de volledige wandeling te doen, maar maakte er wel een paar prachtige foto’s.
 

Park Avenue Arches National Park
Park Avenue
 

Zonsondergang bij Delicate Arche

En dan de spectaculaire afsluiting … de zonsondergang bij Delicate Arch in Arches National Park. Hier keek ik al de hele dag naar uit. Ook deze wandeling wordt als ‘strenuous’ omschreven, maar ik denk dat dit met name met de warmte te maken heeft. Ik vond het namelijk een prima wandeling, maar maakte hem dus aan het begin van de avond en niet gedurende het warmste moment van de dag. De wandeling voert je over slick rock en kan wel behoorlijk glad worden als het regent.
 
Delicate Arch is de meest bekende arch van Arches National Park en er komen jaarlijks tientallen duizenden mensen om hier de zonsondergang te fotograferen. Na aankomst bij Delicate Arch verbaasde ik me over het aantal aanwezige mensen. Je kunt vanaf de plek waar je zit naar de arch toe lopen voor een foto onder de arch, was het lastig maakt een goede foto zonder mensen te maken. Toch vond ik het ontzettend de moeite waard en onder het genot van brullende kikkers en padden liep ik na zonsondergang terug naar de parkeerplaats.
 

Delicate Arch in Arches National Park
Delicate Arch in Arches National Park
 

Tips voor je bezoek aan Arches National Park

Ga je Arches National Park bezoeken, probeer de drukke gedeeltes van het park van in de middag te vermijden. Het is er dan warm en druk. Aangezien de ingang van het nationale park vlakbij Moab ligt, kun je er prima alleen in het begin van de dag en aan het einde van de dag naartoe. Het is geen groot park en je kunt de belangrijkste bezienswaardigheden prima in één dag bekijken. Er is een grote weg door het park en er zijn enkele onverharde 4WD tracks. Er zijn watertappunten maar verder weinig voorzieningen.
 
Met deze audioguide bezoek je trouwens aan hoogtepunten, aan aanrader!
 
Meer leuke dingen om te doen in Arches vind je hieronder:
 

 

Arches National Park camping en overnachtingen

Eigelijk wilde ik in het nationale park overnachten, maar alle campsites waren al volgeboekt. Ik reisde in juni en begon twee maanden van tevoren met het boeken, toen zaten ze dus al vol. Reserveren kan op de website van NPS. Indien deze campings niet meer beschikbaar zijn kun je het beste overnachten in Moab. Ik verbleef op Up the Creek Campsite, een tent-only site.
 
Je accommodatie in Moab boek je het beste ruim van tevoren. Moab is een ontzettend populaire plek en het bezoekersaantal stijgt jaarlijks gestaag. Bekijk hier de beste prijzen en opties.
 

Regel je Amerika reis

Ik bezocht Zion National Park tijdens een rondreis van een maand die ik maakte door Colorado, Wyoming en Utah. Omdat ik in juni reisde legde ik alle accommodaties en campings van tevoren vast. Alhoewel wij in Nederland pas vanaf juli vakantie zomervakantie hebben (de scholen althans) geldt voor Amerika dat de scholen al eerder sluiten voor de zomer, waardoor het ook in juni al druk is. Van tevoren boeken is dus echt een must.
 
Wil je een volledig verzorgde rondreis, dan kan ik je de volgende reisorganisaties aanbevelen:
 
AmerikaPlus
Riksja Travel
SNP Natuurreizen
TUI
 
Hieronder enkele voorbeeldrondreizen waarin Arches National Park inbegrepen is:
&nbsp
Rondreis Canyon Adventure incl. vlucht
15-daagse Actieve Natuurreis Utah & Californië
 
– Of bekijk hier de bouwstenen van Riksja Travel waarbij je zelf je reis kunt samenstellen.
 
 
Boek je liever alles zelf, dan heb ik uiteraard ook diverse tips voor je! Mijn vluchten boek ik via Skyscanner, zij vergelijken de beste opties voor je. Ik ben zelf met een overstap in Detroit naar Denver gevlogen, maar je kunt Zion National Park ook bezoeken vanuit Las Vegas of Los Angeles.
 
Mijn huurauto regel ik steevast via Sunny Cars. Zij kopen het eigen risico voor je af en hebben een Nederlandse klantenservice, waardoor je alle informatie in het Nederlands ontvangt. Omdat je dus geen eigen risico hebt, kun je met een onbezorgd gevoel op reis en hoef je bij aankomst niet meer met de autoverhuurder in discussie te gaan over extra verzekeringen die dus niet nodig zijn. Bekijk hier de tarieven en beschikbaarheid.
 
Mijn accommodaties regel ik het liefst via Booking.com omdat zij vaak de optie bieden om tot kort voor vertrek kosteloos te annuleren. Wel zo handig in deze onzekere tijden!
 
Daarnaast plan ik mijn reizen van tevoren altijd met behulp van ondermeer de volgende reisgidsen en wegenkaarten:
 
Lonely Planet National Parks USA
Zion & Bryce Planning Map incl. Arches
Reisgids Nationale Parken West Amerika
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk heb ik je hiermee een idee gegeven van hoe je je bezoek aan Zion National Park in Utah het beste kunt plannen. Mocht je nog verder willen lezen, dan staan hier al mijn blogs over Utah of kijk verder op de Utah pagina van onze vrienden van Hey! USA.
 
In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen, dan ontvangen wij zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *