pacific northwest rondreis
Amerika,  we12inspire

7 x doen in de Amerikaanse Pacific Northwest

Het is alweer een dik jaar geleden dat ik voor het laatst in Amerika was en wat was het een bijzondere reis. Ik reisde in mijn eentje twee weken lang door de staten Oregon en Washington, oftewel het Amerikaanse deel van de Pacific Northwest. Ik reed van het ene natuurpark naar het andere en verbaasde me keer op keer over de prachtige dingen die je hier kunt zien. Niet alleen de meest bijzondere natuurparken, maar ook leuke steden die zich het lonen om een paar dagen te bezoeken. In deze blog deel ik mijn favoriete dingen om te doen in de Pacific Northwest met je.
 

1. Crater Lake National Park

Dé aanleiding voor mij om naar Oregon op reis te gaan was Crater Lake National Park. Dit nationale park ligt in het zuiden van Oregon en bestaat uit een enorm kratermeer. Toen ik in 2014 voor het eerst in Amerika op rondreis was, hoorde ik van dit nationale park van een vriend van me. Hij liet me een foto zien en ik was verkocht: dit zou mijn volgende bestemming in Amerika worden. En dus reisde ik vanuit Portland een heel stuk zuidwaarts naar Crater Lake National Park. Toen ik er was, moest ik bijna huilen, zo mooi vond ik het. Vaak krijg ik de vraag van lezers of Crater Lake National Park de moeite waard is omdat het best een eind rijden van andere bezienswaardigheden ligt. Ik kan je op het hart drukken dat dit stukje natuurschoon overslaan zonde is en dat je er ongetwijfeld spijt van krijgt wanneer je Crater Lake National Park niet op je bucketlist zet.
 
Lees ook mijn complete reisgids voor Crater Lake National Park
 
crater lake national park
 

2. Drink een cocktail op het terras van de Timberline Lodge

De Timberline Lodge ligt op de flanken van Mount Hood, een stratovulkaan die je vanuit Portland kunt zien liggen. Deze lodge werd gebruikt als decor voor de horrorfilm The Shining en nadat ik hier een stukje over de Pacific Crest Trail had gewandeld (die van de film Wild ja!) ben ik hier op het terras neergeploft en heb ik mezelf getrakteerd op een heerlijke cocktail, met uitzicht op de vulkaan. Dit was trouwens één van de weinige terrasjes die ik tegen kwam, de Amerikanen zijn hier niet zo van helaas.
 
Check ook zeker even de korte video-impressie die ik maakte van mijn bezoek aan Crater Lake National Park:
 


 

3. Breng een dag in Portland door

De stad Portland is erg in opkomst de laatste jaren en dat is niet voor niets. De sfeer in deze stad in Oregon is super relaxt en is het is een stuk betaalbaarder dan andere steden aan de Amerikaanse westkust. Ik bracht een dag door in Portland met een aantal Amerikaanse en Canadese vrienden. We bezochten de Pine Street Market, gingen op zoek naar toffe street-art en wandelden door de Rose Garden, met uitzicht op Mount Hood! Daarnaast winkelde ik me suf bij onder andere REI (op zoek naar outdoor gear) en bezocht ik de ‘Keep Portland Weird’ slogan die je wellicht kent van ‘Wie is de Mol.’
 
portland mount hood view
 

4. Maak een roadtrip langs de Oregon Coast

In eerste instantie wilde ik de Oregon Coast overslaan (want: teveel andere dingen die ik graag wilde doen) maar op aanraden van de Canadese vrienden waar ik het hierboven over had, reed ik toch die kant op voor een dagje. Ik bezocht onder meer Cape Meares, een uitkijkpunt met vuurtoren vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de woeste kust van Oregon. Daarnaast maakte ik diverse korte wandelingen over het strand van de kustlijn en verbaasde ik me over de schoonheid hier. Tip: boek je accommodatie vooraf, dit had ik niet gedaan en was hierdoor gedwongen mijn nacht in de auto op een parkeerplaats door te brengen. Geen aanrader, kan ik je verzekeren.
 
pacific northwest rondreis oregon coast
 

5. Doe de Skyline Trail in Mount Rainier National Park

Eén van de mooiste hikes die ik in de Pacific Northwest deed, was de Skyline Trail in Mount Rainier National Park. Mount Rainier is een vulkaan in Washington en is meer dan 4.000 meter hoog. Hij is bedekt met talloze gletsjers en ik had geluk en het was een zonnige dag in het binnenland van Washington. Hierdoor was het aardig druk op de hike, maar wat het het gááf! Je loopt over de flanken van Mt. Rainier omhoog en ziet onder je alleen maar gletsjers en eeuwige sneeuw. Ik was er begin augustus en stond zelfs nog tot aan mijn kniën in de sneeuw op sommige plekken. Heel bijzonder!
 
Lees mijn uitgebreide artikel over Mount Rainier hier
 
alleen reizen als vrouw in amerika
 

6. Ga omhoog bij de Seattle Space Needle

Op zich ben ik niet zo van de toeristische attracties, maar een tripje omhoog de Space Needle op kon ik niet weerstaan. Je bent immers in Seattle. Helaas waren de uitzichten vrij beperkt aangezien de dag voordat ik naar Seattle terug reed bosbranden waren uitgebroken en het dus behoorlijk heiig was. Toch vond ik het de moeite waard om het te doen omdat het je een goed idee geeft van de stad en met mooi weer dus over de wijde omgeving.
 
rondreis pacific northwest seattle space needle
 

7. De eerste Starbucks ter wereld

En dan nog eentje in Seattle, namelijk de allereerste Starbucks ter wereld! Deze ligt ook in Seattle en alhoewel je even in de rij moet staan, vond ik het leuk om te zien waar de eerste Starbuck is ontstaan en hoe alles er vroeger uit zag. Ik kocht er een mok die ik nog steeds elke dag gebruik als ik mijn thee drink en nam er een ice vanilla latte mee. Die dronk ik op aan het water overigens, het is namelijk te druk in de Starbucks zelf om er te gaan zitten.
 

Aanvullende tips voor je reis door de Pacific Northwest

– Voor je Amerika reis dien je je ESTA aan te vragen, een elektronische reistoestemming om aan boord te mogen gaan van een vliegtuig of schip naar Amerika. Doe dit ruim op tijd want de regels hiervoor worden steeds strenger en soms kan het noodzakelijk zijn (bijvoorbeeld wanneer je naar het Midden-Oosten hebt gereisd) om een visum te halen bij het consulaat.
– Ga je ook alleen op reis als vrouw in Amerika? Lees dan zeker deze blog over alleen reizen als vrouw in Amerika met mijn uitgebreide tips en tricks.
– Je huurauto regel ik altijd via Sunny Cars. Zij kopen namelijk al direct je eigen risico af waardoor je zonder zorgen op reis kunt met je huurauto.
– Vergeet niet je creditcard te activeren en je pincode mee te nemen. In Amerika kun je nagenoeg nergens betalen met een pinpas en gebeurt eigenlijk alles per creditcard. Tip: pas de pincode bij een pinautomaat in Nederland aan naar de pincode die je ook bij je bankpas gebruikt, dan kun je hem niet meer vergeten!
– Alhoewel ik enorm genoot van mijn reis door de Pacific Northwest, vond ik het op de meeste plekken wel erg druk en moest ik soms lang zoeken tot ik een beschikbare overnachtingsplek had gevonden. Leg daarom in het hoogseizoen (juni t/m augustus) je overnachtingsplekken al vast!
 
Hopelijk heb je deze blog over de Amerikaanse Pacific Northwest met veel plezier gelezen. Mocht je nog vragen hebben over deze regio, laat het me dan gerust weten.
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Rondreis in de Pacific Northwest: mijn route van twee weken
Reizen door de PNW: een eerste indruk
Over bosbranden en moeder natuur
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *