alleen reizen als vrouw in amerika
Amerika,  we12inspire

Alleen reizen als vrouw in Amerika – mijn tips & tricks

Alleen reizen als vrouw in Amerika – mijn tips & tricks voor een geslaagde vakantie!

Afgelopen zomer maakte ik een reis van twee weken door de Verenigde Staten van Amerika. Alhoewel ik voor mijn werk al vaker bijzondere solo-reizen maakte (o.a. door Patagonië, Canada en Alaska) was het nu dus de eerste keer alleen in Amerika. Alhoewel Amerika bekend staat als een veilig en westers land om te reizen, liep ik toch tegen wat dingen aan waarvan ik achteraf dacht ‘dat had ik beter anders kunnen doen.’ Bij deze mijn tips & tricks voor alleen reizen als vrouw in Amerika.
 

Aankomst in Amerika: heb een verhaal klaar

Bij aankomst in Seattle werd me door de douanier uiteraard gevraagd waarom ik solo reisde. Toen ik uitlegde dat ik alleen was, maar tijdens mijn reis mensen zou ontmoeten die ik kende via internet, werd me gevraagd of ik wellicht dan kwam om te trouwen hier. Ik ben gelukkig mondig genoeg om te zeggen dat ik daar vooral geen interesse in had, maar de douanier vroeg behoorlijk door. Het is dus handig om vooraf een verhaal klaar te hebben wat je gaat doen en waarom je alleen reist. Dan hoef je ter plekke niet te stotteren en kom je een stuk zelfverzekerder over.
 

Ophalen huurauto: verdiep je vooraf in de voorwaarden

Ik haalde direct bij aankomst mijn huurauto op. Om gedoe aan de balie te voorkomen, je weet wel, met extra verzekeringen enzo, had ik me vooraf verdiept in eventuele aanvullende kosten, verzekeringen etc. Omdat ik een auto had gehuurd via Sunny Cars bij Alamo, wist ik al dat Sunny Cars werkt met de all inclusive regel, oftewel je hebt via hen een eigen risico afkoop waardoor er ter plekke geen extra verzekeringen meer nodig zijn. Hierdoor kon ik heel zelfverzekerd de aanvullende opties van de dame achter de balie afslaan. Check hier de tarieven en mogelijkheden voor het huren van een auto via Sunny Cars.
 
Daarnaast gaf ik meteen de nummerplaat en het type van mijn huurauto door aan mijn thuisblijvers. Ik had hiervoor een speciale Whatsapp groep aangemaakt met de naam ‘Anto in Amerika.’
 

 

Overnachten in motels en hotels

Voor wat betreft overnachtingen in hotels en motels kan ik je aanraden om ten allen tijden je deur goed op slot te doen. Ik sliep de eerste en laatste nacht van mijn Pacific Northwest rondreis in een motel bij de luchthaven van Seattle en daar liepen af en toe twijfelachtige figuren rond. Niet iets waar ik bang van werd, wel iets wat me alert hield om de deur van mijn kamer gewoon op slot te doen zodra ik binnen was. In Portland probeerde ik voor het eerst een Airbnb uit omdat de hotels daar nogal duur zijn en ik niet bepaald een enorm budget had. Ik boekte twee nachten in een Airbnb die leuk leek op internet, maar het was wel bij een man alleen. Ondanks dat er goede reviews op zijn profiel stonden, voelde ik me daar achteraf niet happy bij en ik doe dit in de toekomst dus niet meer. Ik betaal liever iets meer voor een hotelkamer.
 

Kamperen in Amerika

Het grootste deel van mijn Amerika-reis kampeerde ik. Ik wist inmiddels wat kamperen in Amerika inhield omdat ik in 2013 een rondreis maakte door Colorado, Utah en Wyoming met mijn toenmalige vriend. Er zijn eigen twee soorten campings, de commerciële campings en de government campings. De commerciële campings zijn meestal enorme RV parks met allerlei faciliteiten, soms zelf met zwembad en winkels enzo. De government campsites liggen meestal in de natuur en zijn een stuk voordeliger. Er zijn echter geen faciliteiten zoals douches en elektriciteit dus het is redelijk eenvoudig.
 
Ik kampeerde meestal op een government site omdat ik enorm van de natuur houd. Over het algemeen zijn ze druk bezet en dus hoef je je totaal geen zorgen te maken. Wel zeg ik vaak gewoon even netjes ‘hallo’ tegen de buren en check ik wie het zijn. Meestal krijg je dan de vraag ‘ohh, reis je alleen’ en dan geef ik daar netjes antwoord op. Soms kwamen er verbaasde blikken, maar meestal vonden ze het gewoon erg leuk en stoer. Ik gaf steeds als ik op een nieuwe camping kwam mijn locatie weer door in de app-groep.
 
Houd er rekening mee dat de government campsites dus geen voorzieningen hebben. Vaak is er alleen toiletgebouw waar ze al dan geen stromend water hebben. Omdat deze campings vaak middenin de natuur liggen, is het handig als je van tevoren inkopen doet. Meestal koop ik een flinke voorraad die ik kan bewaren zonder koeling in de grote steden en koop ik versproducten in de lokale supermarkten.
 
Voor wat betreft kamperen met beren, volgde ik altijd netjes het advies op van de camping-host. Vooral in Washington in de nationale parken waren ze hier erg streng, maar er struinden dan ook regelmatig beren over de campsite. Hiervoor had ik altijd mijn Leatherman naast me liggen, voor het geval dat een beer ineens mijn tent binnen zou komen. Bear spray heb ik niet gekocht omdat ze die alleen aanraden wanneer je in grizzly gebied gaat wandelen (Montana en Wyoming) en daar was ik deze keer niet.
 
pacific northwest rondreis olympic national park
 

Alleen wandelen als vrouw in Amerika

Wandelen in je eentje is natuurlijk een beetje een dingetje, maar ik heb me in de Pacific Northwest nooit echt onveilig gevoeld tijdens het hiken. De meeste trails in de nationale parken zijn goed belopen en je bent nooit echt helemaal alleen, tenzij je de backcountry in gaat voor een meerdaagse tocht. Ook voor het wandelen gold dat ik altijd in de app-groep liet weten waar ik die dag ging wandelen en wanneer ik verwachtte terug te zijn. Eén keer vergat ik dat en kreeg ik meteen een app of ik okee was.
 

Mobiel bereik

Ik kocht in Amerika een simcard van AT&T die over het algemeen een prima dekking had. Echter in diverse nationale parken had ik geen bereik, waaronder in Mount Rainier en Crater Lake. Ik liet dan wel van tevoren weten aan thuis dat ik een nationaal park in ging en dat de mogelijkheid bestond dat ik geen bereik had. Omdat mijn auto geen navigatie had, gebruikte ik deze simcard ook voor Google Maps en dat werkte prima.
 

Auto rijden in Amerika

Auto rijden in Amerika is super simpel. Ik kan je wel adviseren je ten allen tijden aan de maximum aangegeven snelheid te houden om gedoe te voorkomen. Daarnaast zijn er op veel plekken maar beperkte mogelijkheden om te tanken dus tank tijdig bij. Vooral in de nationale parken is er vaak geen of heel beperkte mogelijkheid om je tank bij te vullen. Ik heb hierdoor wel enkele keren een beetje in de rats gezeten, dus kan je dit niet genoeg aanraden.
 
pacific northwest roadtrip huurauto sunny cars
 

Overnachtingsplekken zoeken

Omdat ik middenin het hoogseizoen reisde, zat alles overal bomvol. Ik boekte mijn overnachtingen in Seattle en Portland van tevoren en had bedacht dat ik de rest wel ter plekke zou bekijken. Nou, dat werd nog aardig lastig, zelfs op de campings. Ze waren namelijk bijna allemaal vol en aan de Oregon Coast kon ik zelfs helemaal geen plek meer vinden en werd ik overal weggestuurd. Uiteindelijk was ik genoodzaakt mijn nacht in de auto door te brengen, echt géén goed idee. Regel vooraf je accommodatie dus, vooral voor de nationale parken en in het hoogseizoen!
 

En verder …

Tsja, ik zie totaal geen reden om niet nog een keer in mijn eentje door Amerika te reizen. De Amerikanen zijn over het algemeen vriendelijk, behulpzaam en wat mij betreft is Amerika één van de makkelijkste landen om te reizen. Gebruik als vrouw alleen gewoon je gezond verstand en dan moet het helemaal goed komen. Vragen? Laat ze achter in de comments!
 
Meer lezen? De volgende blogs vind je ook vast leuk:
Pacific Northwest rondreis: de perfecte route van twee weken
Nog meer over alleen reizen in Amerika
Top 5 hoogtepunten van Yellowstone National Park
 
Nieuw hier en benieuwd wie ik ben? Check dan mijn bio! Volg me voor een dagelijkse dosis outdoor & adventure inspiratie op Instagram en Facebook!
 
Dank je voor het delen!
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *