solo reizen op bali als vrouw
indonesie,  we12inspire

Alleen naar Bali als vrouw? Lees hier mijn tips!

Alleen naar Bali als vrouw op reis? Absoluut doen! Alhoewel ik bijna de hele wereld over ben gereisd, vond ik mijn eerste solo reis naar Bali toch best wel spannend. Geen idee waarom, want overal is te lezen dat het prima te doen is, vooral voor een eerste keer Azië. Alhoewel dit niet mijn eerste keer in Azië was, was het wel mijn eerste keer alleen in Azië.

Achteraf blijkt dat ik me totaal geen zorgen had hoeven maken over reizen op Bali in je eentje. Ook niet als vrouw. Daarom schreef ik deze post voor Bali voor beginners, gewoon om jou ook even op je gemak te stellen als je alleen op reis gaat als vrouw. Of met zijn tweeën, dat mag ook natuurlijk want deze Bali tips zijn eigenlijk handig voor iedereen!

Verderop beantwoord ik bovendien ook nog vragen als ‘is Bali veilig?’ en meer veelgestelde vragen. Veel leesplezier!
 
Dit artikel verscheen voor het eerst in 2019 en werd geupdate na mijn meest recente bezoek in december van 2023.

schommelen op bali bij the bali swing is bali veilig
Op de Bali Swing

Bali voor beginners: aankomst op de luchthaven

Omdat taxidiensten als Über en Grab (daarover later meer) niet zijn toegestaan op de luchthaven van Denpasar en ik geen zin had om ter plekke na een lange vlucht urenlang te moeten pingelen voor een transfer, had ik van tevoren een transfer geregeld bij Ketut. Ik stuurde hem een WhatsApp bericht en we spraken af dat hij me kwam halen en naar Ubud zou brengen. De prijs sprak ik ook al van tevoren met hem af (300.000 IDR. Onderweg stopten we bij een winkel, een ATM en legde hij wat dingen uit. Super handig. Kortom: regel van tevoren een transfer, dat scheelt je bij aankomst een hoop stress.

Inmiddels heb ik al drie reizen met Ketut gemaakt en hoor ik bijna wekelijks van lezeressen dat ze het zo fijn vinden. Wil je zijn nummer? Stuur me dan even een berichtje, je weet me vast te vinden!
 
Je kunt je transport ook van tevoren boeken via Get Your Guide trouwens. Bekijk hier de opties en prijzen.


Heb je een late aankomst en geen zin om nog ver te moeten rijden? Boek dan een hotel bij de luchthaven van Denpasar en vervolg je reis de volgende ochtend. Ik heb tijdens mijn laatste reis geboekt bij Holiday Inn Baruna.

Bali alleen als vrouw
Met Ketut in Sanur

Bali voor beginners: kies een hotel

Aangezien ik mezelf te oud vind om in hostels te overnachten op meerpersoonskamers, slaap ik meestal in middenklasse hotels. Bali is niet zo heel duur en voor een euro of 20 heb je al een overnachting in een prima hotel met zwembad, soms zelfs met een infinity pool.

Waar je op moet letten bij het boeken van accommodatie op Bali is natuurlijk heel persoonlijk. Zelf vind ik het altijd prettig als een hotel niet enorm afgelegen ligt voor als je ‘s avonds in het donker terug wilt lopen van het dorp naar je accommodatie. Daarnaast check ik altijd of er een airco is en of het ontbijt is inbegrepen. Meestal reserveer ik via Booking.com, zij hebben de beste deals én soms de mogelijkheid nog gratis te annuleren, mocht er toch een wijziging in mijn plannen komen.
 
Op zoek naar een goed hotel in Ubud? Check dan dit artikel met mijn tips incl. een tof én goedkoop hotel met infinity pool in Ubud!
 
Owww en doe jezelf een plezier … boek een heerlijk hotel met infinity pool voor jezelf en geniet ervan! Ik trakteerde mezelf afgelopen jaar op een verblijf in The Hamsa bij Lovina. Echt goddelijk! En dat voor zo’n twee tientjes per nacht!

The Hamsa Lovina
Uitzicht vanaf The Hamsa
beste reistijd sidemen
Bij mijn favoriete hotel in Sidemen

Geldzaken op Bali

Je kunt overal op Bali pinnen. Meestal krijg je briefjes van 100.000 IDR en soms van 50.000 IDR. Omdat je elke keer als je geld pint een X bedrag aan je bank moet betalen, pin ik meestal het maximaal mogelijke bedrag. De ene keer is dit 1.500.000 en soms is dit zelfs 3.000.000. Kleine briefjes zijn enorm gewild (bijv. die van 10.000 en 20.000) en die bewaarde ik altijd voor bijvoorbeeld taxiritten, omdat taxi chauffeurs meestal doen alsof ze geen wisselgeld hebben. Ook entreekosten, bijvoorbeeld voor watervallen en tempels, betaal je meestal contant.
 
Pinnen in winkels en/of hotels is niet gebruikelijk, je kunt soms wel met een creditcard betalen. Houd er echter wel rekening mee dat er op de meeste plekken 3% extra toeslag wordt gerekend. Daarnaast is het regelmatig zo dat prijzen op een menukaart exclusief belasting en service zijn. Deze kan oplopen tot zo’n 15%. Check dus de rekening voor je deze betaalt want een fooi is dan dus niet meer nodig (maar wordt wel gewaardeerd).
 
Daarnaast zorgde ik er altijd voor dat ik minstens 50 of 100 euro aan euro’s mee neem. Een deel hiervan verstop ik in mijn backpack. Dit noem ik mijn ’emergency money’ en heb ik steevast bij me, waar ik ook ben ter wereld.

Munduk waterfall trek
Entreekosten voor watervallen betaal je meestal contant

Bali voor beginners: tours boeken

Wanneer je er niet zelf met een scooter op uit wilt trekken alleen als vrouw op Bali, kun je ervoor kiezen om met een tour mee te gaan. Dit deed ik bijvoorbeeld tijdens het fietsen op Bali en bij de beklimming van Mount Batur. Overal op straat worden tours aangeboden, maar de kwaliteit van de trips kan echt enorm verschillen. Check of er een minimum aantal deelnemers is en zo ja, of dit al gehaald is zodat de tour van jouw keuze definitief door gaat.

Soms moet je een tour direct betalen, vergeet dan niet een voucher en/of bewijs van betaling te vragen. Een enkele keer betaalde ik pas bij het ophalen op het hotel. Qua prijs geldt dat je er vanuit kunt gaan dat je ongeveer de helft er vanaf kan praten, alhoewel me dit niet altijd precies lukte. Betaal in ieder geval nooit de prijs die ze vragen.
 
Tours zijn bovendien dé manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Heb je geen zin om op straat te onderhandelen? Boek je tour dan vooraf via de tool hieronder. Geen gedoe en je weet waar je aan toe bent. Wel zo veilig!

 
fietstour bali ubud alleen naar bali als vrouw
Mijn fietstour op Bali

Bali voor beginners: vervoer op Bali

De taxi-wereld op Bali is een bijzondere. Services als Uber en Grab zijn ongekend populair maar op veel plekken niet toegestaan. Dit zorgt ervoor dat het soms lastig is om een taxi te regelen. Voor de langere transfers neem ik meestal contact op met Ketut die me dan voor een afgesproken bedrag ergens naartoe brengt, maar ik neem ook regelmatig een taxi.
 
Indien het een taxi zonder meter is doe je er verstandig aan om van tevoren een prijs af te spreken (ook hier geldt: ga voor de helft van wat ze vragen) en met een meter taxi moet je wel even opletten dat er niet gesjoemeld wordt. Het kan ook zijn dat niet meter taxi’s ‘s avonds duurder zijn omdat het dan drukker is op de weg. Op veel plekken wordt je ongevraagd vervoer aangeboden, ik heb hier regelmatig gebruik van gemaakt maar altijd op basis van intuïtie. Voelde het niet goed, dan deed ik het niet.
 
Ook heb ik een enkele keer op een scooter achterop gezeten maar vooral rondom Ubud en de kust is het verkeer een chaos. Een auto huren is geen optie, een scooter huren wel. Bedenk dat er op Bali niet echt verkeersregels zijn en dat je niet de eerste toerist bent die een scooterongeluk krijgt, dus wees vooral erg voorzichtig, vooral als je geen ervaring hebt met het rijden op een scooter (zoals ondergetekende). Daarnaast geldt voor veel scooters dat je conform de voorwaarden van je reisverzekering in het bezit dient te zijn van een motorrijbewijs om te mogen besturen. Dubbelcheck dus altijd of scooter rijden verzekerd is bij jouw reisverzekering!
 
Vergeet ook niet dat de afstanden op Bali misschien klein lijken, maar dat een rit van zo’n 50 kilometer uren kan duren. En dan bedoel ik echt letterlijk uren. Google Maps is op Bali je grootste vijand want er is altijd ergens onderweg wel een file, een festival of iets anders waardoor je oponthoud oploopt. Gewoon iets om in gedachten te houden tijdens je reis!

fietstour bali ubud
Een klein Balinees dorp
reistips sidemen bali alleen als vrouw naar bali
Zelf scooter rijden? Check of je daarvoor verzekerd bent!

Eten & drinken

Je hoeft geen honger te hebben op Bali, want er zijn talloze restaurantjes en café’s, met name rondom Ubud en de kustplaatsen. Wat je kunt eten varieert van typisch Balinees / Indonesisch tot westerse gerechten. Wil je traditioneel eten, kies dan voor een warung, een lokaal eethuisje. Westers eten is met name in de bekende plaatsen geen probleem, maar vaak is dit wel stukken duurder.
 
Aangezien ik zelf na drie weken de rijst en noedels een beetje zat was, koos ik steeds vaker voor een restaurantje waar ik een sandwich of salade kon eten. Het ontbijt is normaliter inbegrepen in je hotel en kan verschillen van een simpele bananenpannenkoek tot een uitgebreid ontbijtbuffet.

Kraanwater is niet te drinken maar je kunt overal flesjes water kopen of je waterfles laten vullen. De koffie is meestal hele sterkte donkere drab. Op veel plekken krijg je Bali coffee maar soms hebben ze ook Nescafé. Op steeds meer plekken hebben ze tegenwoordig ook fancy espresso machines staan trouwens waar je goede koffie kunt krijgen.

Bali eten en drinken
Lekker ontbijten met een bowl

Alleen naar Bali: waar moet ik heen?

Waar je heen moet ligt helemaal aan je eigen interesses. Wil je strand, dan zijn er verschillende opties. Tot een aantal jaar geleden was Canggu mijn favoriete plek, maar ik vond het de laatste keer enorm druk geworden. Kuta is ook ontzettend druk, vooral met feestelijke Australiërs dus dat zou ik lekker overslaan. Afgelopen keer was ik in Sanur en dat was wel okee, maar nadat ik in de rust van Munduk en Sidemen was geweest, vond ik dat ook aan de drukke kant.
 
Zoek je een leuke plek om te overnachten in Canggu? Er zijn maar weinig grote hotels en resorts, je vindt er met name kleine homestays en lokale accommodaties. Ik had een superleuk homestay in Canggu direct aan de rijstvelden: Pondok Homestay. Lees hier ook mijn tips voor leukste restaurants in Canggu.
 
Wil je een prachtig wit zandstrand en felblauw water? Op Bali heb je dit niet, maar dit vind je wel op de Gili eilanden. Ik verbleef op Gili Air en dat beviel prima. Hier lees je meer over mijn bezoek aan Gili Air.

Ubud is een niet te missen plek maar niet bij iedereen geliefd vanwege de drukte. Toch is het een fijne uitvalsbasis voor diverse uitstapjes naar onder andere de Batur vulkaan en de diverse watervallen, evenals de prachtige rijstvelden van Jatiluwih.

Wil je meer rijstvelden zien, dan adviseer ik je naar Sidemen te gaan, dit wordt ook wel het Ubud van 15 jaar geleden genoemd. Het is er super rustig en het is prachtig gelegen. Ook leuk is Munduk, nog een stukje rustiger dan Sidemen. Wil je feesten en strand, dan zou ik deze plaatsen lekker overslaan.  

jatiluwih rijstvelden bali jatiluwih rice terraces bali
De rijstvelden van Jatiluwih
anto op gili air
Op Gili Air

Bali alleen als vrouw – hoe ik het ervaar

Persoonlijk kom ik erg graag op Bali en heb ik me er zelden ongemakkelijk gevoeld. Dit gezegd hebbende, probeer ik altijd wel rekening te houden met het feit dat ik ‘s avonds laat niet meer alleen over straat loop, bewaar ik mijn waardevolle spullen in mijn kluisje en draag ik niet meer cash op zak dan nodig. Ook loop ik niet met mijn telefoon te zwaaien en ben ik me bewust van mijn omgeving. Allemaal logische dingen, maar ik wilde ze toch genoemd hebben.
 
Uiteraard heb je op Bali te maken met mannen die je naroepen en iets van je willen. Echter vond ik dit hier een stuk minder intimiderend dan op andere plekken in Azië. Vaak is het op Bali zo dat je wanneer je eenmaal ‘no thank you’ zegt, ze dit ook accepteren en niet achter je aan blijven rennen.
 
Daarnaast dien je je natuurlijk gewoon aan de regels op Bali te houden met betrekking tot bezoeken aan tempels, kleding en dat soort zaken. Een korte broek en blote schouders zijn op veel heilige plekken not done en bijvoorbeeld bij de warme bronnen van Banjar (Lovina) die ik bezocht mag je vaak alleen in wanneer je kleding draagt. Wanneer je je aan dit soort regels houdt en de wetten met respect naleeft, ga je Bali op zijn best ervaren.

Banjar Hot Springs Bali

Aardbevingen op Bali en informatievoorziening

Deze wilde ik ook nog even noemen want het zal je maar gebeuren dat je een aardbeving meemaakt op Bali. Het gebeurde mij zelfs twee keer. De eerste keer tijdens mijn bezoek aan Sidemen en meer recent in 2018 toen ik in Ubud was. Helaas zijn aardbevingen een natuurverschijnsel dat regelmatig voorkomt.
 
Je kunt er vanuit gaan dat, wanneer de lokale bevolking niet in paniek raakt, er niks is om je zorgen over te maken. Zo lag ik tijdens mijn laatste reis te schudden in mijn bed en voelde ik toch wel een lichte paniek opkomen. Omdat het ‘s nachts was, bleef alles verder stil dus het was vast geen enorme aardbeving. Uiteindelijk bleek ie inderdaad niet super zwaar te zijn. Op Twitter vond ik toen alle info over de beving en de kracht ervan, dat is dus ook je beste informatiebron wanneer je een beving ervaart (#earthquake brengt je op diverse sites waar alle bevingen geregistreerd worden).

is bali veilig?
Met Ketut tijdens de periode dat de Agung vulkaan onrustig was

En ten slotte: blijf NIET langer dan je visum geldig is (visum overstay Bali)

Want … da’s niet zo handig! Ik kwam in 2017 helaas in deze situatie terecht. Ik ga hier niet schrijven wat de exacte regels zijn aangezien die steeds veranderen en ik daar geen verantwoordelijkheid voor wil nemen. Echter kan ik je wel vertellen over mijn ervaring.
 
Ik had namelijk een toeristenvisum voor 30 dagen en mijn ticket bleek 33 dagen te zijn. Ter plekke verlengen kon, maar dan was ik een week mijn paspoort kwijt en moest ik op- en neer naar Denpasar, wat niet ging omdat ik ook nog naar Lombok wilde om Mount Rinjani te beklimmen. Ik gokte dus, op advies van andere reizigers, op een overstay op Bali, oftewel een illegaal verblijf van 3 dagen. In het beste geval krijg je een boete, in het ergste geval … tsja daar wil ik het niet over hebben.
 
Achteraf was dit natuurlijk super stom want ik heb er redelijk was stress over gehad, zowel tijdens de reis al na thuiskomst. Over het algemeen schijnen de sancties voor Nederlanders mee te vallen maar er zijn verhalen bekend van mensen die de cel in moeten. Ik kreeg bij vertrek een boete en een waarschuwing dat ik mijn papieren beter op orde had moeten hebben.

Toen ik onlangs weer op Bali aankwam voelde ik me echt ongemakkelijk en had ik zelfs nog ergens de angst dat ik niet toegelaten zou worden vanwege mijn overstay op Bali dat jaar ervoor. Kortom: veel stress voor iets dat makkelijk voorkomen had kunnen worden door van tevoren je visum te regelen. 

schommelen op bali bij the bali swing

Regel zelf je reis naar Bali!

Vliegen naar Bali doe ik meestal met KLM, een vlucht die een korte tussenlanding maakte in Singapore. De voordeligste prijzen kun je vergelijken bij Skyscanner.
 
Ook is het handig om een reisgids mee te nemen. Bovendien ook wel zo leuk, zodat je niet constant met je mobiel bezig hoeft te zijn ter plekke. Ook wel zo sociaal toch? Niks zo irritant als in een cafeetje zitten met mensen die alleen maar op hun mobiel zitten te scrollen. Ik kan je de volgende reisgidsen van harte aanbevelen:
Lonely Planet Bali
Lonely Planet Bali – pocket edition
Reisgids We Like Bali
Ontdek reisgids Bali & Lombok
 
Accommodaties zijn het voordeligste te regelen bij Booking.com.
 
Transport regel je zoals gezegd via Ketut of via Get Your Guide.
 
Liever toch een georganiseerde reis? Dan heb ik hieronder wat goede opties voor je:
Boek een of meerdere bouwstenen via Riksja Reizen
Bekijk hier de pakketreizen van TUI naar Bali
Bekijk hier de Bali vakanties van De Jong Intra
Bekijk hier een 15-daagse single groepsreis avontuurlijk Bali
Of deze 17-daagse groepsreis naar Bali
 

Conclusie en disclaimer

Dit waren mijn tips voor je eerste keer Bali, al dan niet in je eentje en/of als vrouw. Ik hoop dat je dit Bali reisblog nuttig vond. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust.

Verder lezen over Bali? Bezoek dan mijn Bali startpagina boordevol tips, bijzondere plekken en heel veel reisinspiratie voor jouw reis naar Bali en de omringende eilanden.


 

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via zo’n link een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie. Alvast bedankt!

83 Comments

 • Denise

  Ik ben vorig jaar ook in mijn eentje naar Bali geweest. Omdat ik net als jij al vaak in Azië ben geweest voelde Bali niet als superspannend helemaal alleen, maar als je nog niet vaak in Azië bent geweest kan ik me voorstellen dat dat anders is.
  Ik zat overigens in Legian en heb van daaruit heel veel ondernomen, maar Canggu lijkt me idd leuker. Ik liep ‘s avonds laat wel in het donker alleen terug (en dan was het zelfs vlakbij Kuta soms best uitgestorven) maar voelde me meestal wel veilig. Wel was ik altijd op mijn hoede (meer dan in Thailand), dus dan loop ik altijd met een bepaald soort ‘gedecideerde pas’.

 • Rosanna

  Hoi Antonette, zou je me het whatsapp nummer van Ketut kunnen geven voor de transfer. Sinds gister weet ik dat ik alleen zal vertrekken, wat een beetje omdenken vraagt…Nog nooit alleen op vakantie vertrokken…

  Alvast super bedankt!

  • Ed Jans

   Hi mijn naam is Ed Jans en onze dochter gaat binnenkort in haar eentje naar Bali voor drie weken, wij als ouders vinden dit best spannend zouden wij het nummer van ketut mogen hebben geeft ons beetje veilig gevoel als ze daar een vertrouwd adres heeft voor vervoer.

   Met vriendelijke groet,

   Ed en Carla Jans

  • Vera

   Wat een leuke en fijne blog! Ben ook voornemens om alleen te gaan reizen door Bali. Weet jij of Ketut zijn service nog aanbiedt? Zo ja, wat is zijn telefoonnummer?

   Groetjes Vera

 • Eileen

  Hoi ,
  Fijn jouw ervaring te kunnen lezen over bali
  Ik wil binnenkort voor 8 dagen naar bali alleen en daarom ben ik hier op je site terecht gekomen.
  En nu mij vraagt waar kan ik het best logeren en plaatsen wat ik kan bezichtigen.
  Ik ben gek op eten en stranden vindt ik geweldig ik denk ook dat ik jouw taxidriver nodig gaat hebben

  Goed graag hoor ik wat van je mijn vertrek datum is 1 dec

  • Bianca

   Goedemiddag,

   Vorig jaar ben ik 3 weken alleen naar Thailand geweest en ik wil nu eind november naar Bali.

   Ik maak makkelijk connecties maar vraag me af of dat in Bali ook makkelijk is. Hoe ging dat bij jou? Ik slaap namelijk ook liever in hotels dan hostels.

   Alvast bedankt.
   Gr
   Bianca

  • anto

   Hi Eileen,

   Ik was even offline dus vandaar nu pas een reactie. Ik vond Ubud erg leuk, voor een mooi strand wellicht het uiterste zuiden. Qua eten zit je goed in Canggu, daar hebben ze ook mooie stranden. Ik mail je Ketut zijn nummer!

   Fijne reis,
   Antonette

   • Nathalie Damen

    Hi, Antonnette

    Dank je wel voor je adviezen, op 3 november 2022 ga ik voor het eerst alleen naar Bali, ik heb er ontzettend veel zin in en ben ook reviews van andere mensen aan t lezen om zoveel mogelijk te zien, ik verblijf in Sangur. En ik wil ook een hotel boeken in Canggu. Zijn er nog meer plekken die je zou aanbevelen? Ik zit graag in een goed hotel ( 4☆ of 5☆) ik heb flink gespaard en het is immers vakantie, maar ik twijfel over de plaatsen omdat ik geen ervaring heb. Zou je me daarmee kunnen helpen?

    Met vriendelijke groeten

    Nathalie Damen

 • Nova

  Hi!

  Ik wil ook voor het eerst alleen naar Bali en het lijkt me super leuk als je me het nummer van ketut zou willen sturen.

  Ook vraag ik me af of 13 te kort is?

  Met vriendelijke groet,
  Nova

 • Lotte

  Hi, met veel plezier je blog gelezen. Het wordt volgende week ook mijn eerste keer Bali. Best spannend! 🙂
  Ik zou dus graag het nummer van je chauffeur willen hebben. Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes Lotte

  • Marijke

   Hoi hoi, bedankt voor je tips
   Wel .. ik wil graag eind april, begin mei een weekje Bali doen met mijn man. Is dit een goede, niet té dure periode met aangename temperaturen?
   Omdat wij wél graag toeristisch zitten en gezellig willen shoppen, eten en drinken vroeg ik me af waar ik het best kan verblijven.
   Ook wandelen en bezichtigen zit er natuurlijk bij.
   Alleen houden we wel van onze rust en privacy voor onze accommodatie.
   Alvast bedankt!

   • anto

    Hi, ik ben zelf niet in april geweest, maar naar ik gevonden heb is het dan geen regenseizoen meer. Maar wil je echt voor een weekje helemaal die kant op gaan? Houd er rekening mee dat er een flink tijdsverschil is waardoor je een jetlag hebt, dus ik vraag me af of het voor een week de moeite waard is. Qua locaties, als je toeristisch wilt zitten, zou ik Ubud en Kuta aanbevelen, deze laatste is wel echt zeer druk, vooral ook met Australische toeristen. Leuker is Seminyak of Canggu. Succes met de planning!

 • Merel

  Hai Antonette,

  Dank je wel voor alle informatie in je blog over alleen reizen op Bali.
  Spanning voor een eerste reis helemaal alleen blijft (hoeveel mensen ook zeggen dat het wel goedkomt) maar dit helpt zeker!

  Zou ik ook het nummer van Ketut mogen ontvangen van je?

  Nog twee vraagjes : had jij wandelschoenen bij je en reis je met backpack of koffer?
  Ik lees her en der dat een koffer niet heel handig is voor reizen op bali..

  Dank je wel !
  Groetjes Merel

  • anto

   Hi Merel,

   Ik stuur je het nummer van Ketut per email! En qua bagage: ik had een backpack bij me … maar alle chauffeurs (bijna dan) dragen je koffer wel voor je dus ik heb niet veel hoeven slepen. Maar mocht je bijv met een boot naar de Gili eilanden gaan, dan zou ik geen koffer meenemen, dan moet je door het water en da’s dan niet handig. Wandelschoenen had ik inderdaad bij me, maar dan van die lage van The North Face. Ik wilde namelijk Rinjani beklimmen en heb uiteindelijk ook de Batur vulkaan beklommen, da’s niet echt te doen op gympies of slippers.

   Fijne reis!
   Antonette

 • Kirsten

  Hoi Antonette,

  Mijn vriend en ik gaan in Maart 3 weken naar Bali. Ook wij zouden graag het nummer willen van Ketut, aangezien het van Canggu naar Munduk best wel een lange afstand is!

  Groetjes, Kirsten

 • Ritesh

  Hi Antonette,

  Mooie blog. Goede tips op reacties van de rest. Ik zou ook de nummer van Ketut willen. Ik ga eind april voor 2 weken. Gr, Ritesh

 • Laure

  Hi!

  Bedankt voor je blog, super helpend! Was benieuwd of het nog mogelijk was het nummer van Ketut te krijgen. Hoor het graag! Groetjes, Laure

 • Marlies

  Helemaal geïnspireerd om ook alleen te gaan en man en gezin met 4 jonge kinderen voor 3 weken achter te laten. Je blog heeft me geholpen de knoop door te hakken. Ik krijg ook graag het nummer van Ketut, dat is een kopzorgen minder als je in elk geval een betrouwbare chauffeur hebt.

  Ik ben op zoek ook naar een retraite achtig iets; kun je dat overal daar aangeboden vinden of boek je dat beter vooraf? Ik heb nog nooit yoga gedaan maar ben wel heel benieuwd wat een stukje rust/afzondering/meditatie voor me zou doen. Nog tips op dit vlak en ook waar je dit kan vinden op Bali?

  Ik ga je blog nog eens verder uitpluizen voor meer tips, heel benieuwd!

  Dank! Marlies

  • Mariska

   Hoi Marlies,

   ik ben heel benieuw naar je ervaringen! Ik sta ook op het punt om een ticket te bestellen om volgend jaar maart 3 weken naar Bali te gaan en man en 4 kids achter te laten. Kunnen we contact hebben? Mariskasmit@hotmail.com.

   @Antoinette, wat een fijne site! Dankjewel. Mocht ik iets boeken dan zal ik zeker gebruik maken van de links via jouw website.

   Hartelijke groet,

   Mariska

 • Marlies

  Ik heb net 3 weken met Ketut rondgereisd; aanrader! Ik heb z’n nummer ook. Marlies boone @ Gmail. Com (aan elkaar, je mag me er voor mailen).

 • Youp

  Hi Antonette,

  Bedankt voor de informatie!
  Het lijkt me erg handig om een nummer van een (betrouwbare) chauffeur bij de hand te hebben voor mijn reis door Bali. Zou je mij het nummer van Ketut willen sturen? Alvast bedankt!

 • Lisa

  Hi Antonette,

  Wat fijn dat je al je ervaringen deelt! Begin oktober ga ik mijn eerste reis alleen maken naar bali. Om van het vliegveld naar Ubud te komen wil ik graag een betrouwbare taxi/driver. Zou je het nummer van Ketut willen delen, mocht hij nog beschikbaar zijn?

  Alvast dank, en ga zo door!

  Groet,

  Lisa

 • Manon

  Ha Antonette,

  Wat fijn om al je tips te lezen, krijg gelijk nog meer zin in mijn solo trip naar Bali.
  En Ketut is populair zo te lezen 😉 Heb je voor mij ook z’n nummer?
  Ik ga begin november voor een maand.

  Groeten,
  Manon

 • wobke

  Hoi, ik ben momenteel bezig een reis te plannen voor vertrek 17 november 2022 en ga alleen. Dit vind ik wel spannend. Ik laat gezin thuis en 3 kinderen (ben 47) en ga als eerste naar Ubud voor coaching en soort van retraite. Toevallig nog meer mensen die deze kant op gaan in deze periode? Zou ik nummer van de driver mogen?
  Lieve groet,
  Wobke van der Wardt

 • Bodine Guiaux

  Hi!
  Wat fijn om jouw ervaringen te lezen.
  Ben van plan in december 2 weken alleen naar Bali te gaan.
  Zou graag het nr van Ketut willen hebben , zou je die mij misschien kunnen laten weten?
  Waar ben jij als eerste naartoe gegaan, Ubud?
  groeten,
  Bodine

 • Liz

  Ow wat heerlijk om dit artikel en alle reacties te lezen!

  Ik vertrek as donderdag alleen voor een maandje naar Bali.
  Morgen nog behoorlijk wat te lezen nav al die leuke linkjes, thanks!

  Mag ik je ook vragen om het nummer van Ketut?
  Zo fijn om een kleine zorg minder te hebben qua transport, toch? 😉

  Hartelijke groet,
  Liz

 • Lotte

  Hoi!
  Ik vertrek volgende week voor bijna een maand naar Bali, heel veel zin in 🙂 Ik denk dat ik veel ga hebben aan je tips!

  Zou ik ook het nummer van Ketut mogen ontvangen? 🙂

  Groetjes,
  Lotte

  • Marianne

   Hoi Antonette,

   Dank je voor je informatie. Handig om al wat beeld te hebben hoe alleen te reizen op Bali. Ik vertrek over 3 weken, ook solo. Zou je me het nummer van Ketut willen mailen?! Fijn om in elk geval bij aankomst op het vliegveld eea geregeld te hebben.
   Heb je zelf al nieuwe plannen om te reizen?
   Dank alvast!

   Hartelijke groet, Marianne

 • Lotte

  Hoi!
  Deze week vertrek ik voor bijna een maand naar Bali, heel veel zin in 🙂 Ik denk dat ik veel aan je tips ga hebben!

  Zou ik misschien ook het nummer van Ketut mogen ontvangen? 🙂

  Groetjes,
  Lotte

 • Yvonne

  Hoi Antonette,

  Heerlijk om je blog te lezen en ik ga ook alleen naar Bali.

  Ik vertrek voor 3 weken (26 mei 2023) en heb er ontzettend veel zin in.

  Graag ontvang ik het nummer van Ketut.

  Alvast bedankt.

  Gr, Yvonne

 • Marianne

  Hoi Antonette,

  Ik vertrek 22 maart naar Bali. Wil je me het nummer van Ketut mailen?! Fijn om alvast vervoer te kunnen regelen. Dank voor de bruikbare info in je blog!

 • gio

  hi, ik lees je blogs graag, tips zijn altijd welkom. Zou ik ook het nummer van Ketut mogen. We gaan in september naar Bali en verblijven wat langer in Sanur

 • Sandra

  Een heel informatief artikel , leuk! Zou je het nummer van Ketut aan mij kunnen mailen? En haalt hij bijv ook op vanaf Denpassar?

  Groetjes,
  Sandra

 • Marijn

  Hoi!

  Wat een fijn artikel met goede tips! Ik ga over een maand alleen naar Bali en ik vroeg me af of je me het nummer van Ketut zou willen mailen?

  Groetjes,
  Marijn

 • Vera

  Hi,

  Superfijn jouw blog. Zou je mij misschien het nummer van Ketut willen mailen? Dankjewel alvast! Ik ga mijn reis voorbereiden, zo leuk! 🙂

  Groet,
  Vera

 • Brigitte

  Hi Antonette,

  Een droom wordt werkelijheid ik ga alleen met mijn 7-jarige dochter in April drie weken naar Bali. Tickets zijn geboekt het eerste hotel ook, wij hebben er zo’n enorm veel zin in! Mag ik ook het nummer van Ketut van je? In de hoop dat hij ons naar diverse hotels kan brengen. Wij beginnen in Sanur (voor mij hoeft dat hele drukke niet eerst even acclamatiseren, ook rekeninghoudend met mijn dochter) dan paar dagen naar Gilli Air, Ubud, Lovina en dan weer afsluiten ergens aan de kust. Zou jij Canggu aanraden voor ons (dochter)? Dank voor al je tips ik vul weer wat aan op mijn lijst.

  Warme groetjes
  Brigitte en Bo

 • Jolanda de Mos

  Goedemiddag Antonette,

  Wat fijn om jouw ervaringen te lezen. Wij willen deze zomervakantie in juli 18 weken naar Indonesie gaan met 2 pubers van 15 en 16 jaar. Gezien de tickets erg duur zijn geworden (gezien we wellicht te laat zijn met boeken?) en nu rond de 1500-1700 p.p. zijn denken we aan een combi van Java – Bali. Heb jij hier ervaring mee en is Java een aanrader voor een paar dagen?

  Ik hoor je graag, alvast bedankt.
  Groeten,
  Jolanda

  • anto

   Beste Jolanda,

   Nee daar heb ik helaas geen ervaring mee, maar mijn collega Tikva van Gezin op Reis is met haar dochter afgelopen zomer naar Bali en Java geweest, wellicht kun je op haar site meer informatie over die combinatie vinden?

   Groetjes van Antonette

 • Kim Roben

  Hoi! Wat een leuke inspirerende vlog, ik ga ook naar Bali, voor het eerst alleen op vakantie.
  Zou ik het nummer van Ketut mogen ontvangen?

  Dank je wel!

 • Berit

  Hi, super leuk om je verhaal te lezen. Ik ga onverwachts ook alleen richting Bali op 8 mei. Wel een fijn gevoel om het nummer van Ketut te ontvangen voor als ik ‘s avonds aan kom op Denpasar.

  Groetjes,

  Berit

 • Sporty

  Hi Antoinette,

  Over twee weken reis ik voor het eerst alleen naar Bali. Spannend maar ook veel zin in en nu ik jouw verhaal heb gelezen, krijg ik er steeds meer vertrouwen in. Zou je mij ook het telefoonnummer van Ketut willen doorgeven? Dank je wel alvast

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *