gesponsord,  we12inspire

Back up van goede tijden

Zoals de meeste mensen weten kun je met reizen je dromen laten uitkomen, dus blijf vooral dromen en natuurlijk ook reizen. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze dromen vast te leggen en te delen. Tegenwoordig via facebook, twitter en instagram. Hierdoor hebben al je vrienden je foto’s al gezien voordat je überhaupt weer thuis bent. Jammer? Nee, ze kunnen gelijktijdig je avonturen volgen en meegenieten.

Nog niet lang geleden, in de vorige eeuw, ging dit toch allemaal heel anders. Je kwam terug van je vakantie en je ging met je fotorolletjes naar de kruidenier of fotozaak. Een dag of wat later kon je je foto’s ophalen in zo’n glanzend mapje met daarbij een voorvakje voor de negatieven. Het echte werk moest dan nog beginnen, namelijk het maken van een fotoboek/album. Voordat het tijd was om aan je fotoalbum te beginnen had je al je foto’s al in een insteekmap gestopt zodat je nieuwste avonturen en reisverhalen kon aanvullen met beeld. Lange tijd later werd er dan begonnen met plakken van de foto’s in een album met daarbij op maat geknipte foldermateriaal en kaarten.

Dat was toen, tegenwoordig eindigen de honderden kiekjes vaak op een willekeurige harde schijf voor later.
Om dat het maken van een foto album digitaal tegenwoordig zo eenvoudig is gaan we met we12travel.com de komende periode een aantal fotoalbums maken en reviewen.

Deze keer een album van webprint.nl. Deze fotoservice biedt de mogelijkheid om allerlei verschillende drukwerken te laten maken, bijvoorbeeld mokken, t-shirts en zelfs telefoonhoesjes.

Ik heb er voor gekozen om een eenvoudig album te maken, waarin ik de foto’s van afgelopen zomer wil opnemen. Webprint biedt een online bewerkingsprogramma dat werkt met flash. Dit heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen.

webprint.nl

 

Het online bewerkingsprogramma werkt overal, als je maar een computer met internet hebt. Je kunt je foto’s eenvoudig uploaden en in het fotoalbum zetten. Daarna kun je ook met een andere computer op een andere locatie snel op je eigen album inloggen en verder werken met je foto’s. Een nadeel van het online bewerkingsprogramma is dat je online moet zijn, maar het is tegenwoordig moeilijker om een plek te vinden waar geen internet is dan wel ; – )

Daarnaast is het programma erg eenvoudig, de opties die door het programma worden geboden zijn meer dan voldoende om de foto’s in je album nog te bewerken.

webprint_3

Iets dat opviel, was de panorama foto’s niet helemaal scherp in de zoom functie naar voren kwamen. Ik begon al te twijfelen of het dan wel scherp in het album werd afgedrukt. Na contact te hebben gehad met de servicedesk, kreeg ik bijna direct bericht terug mijn foto’s op te sturen.  Mijn gestitchte foto’s van 19mb per stuk (doorgestuurd via wetransfer) konden door de helpdesk gewoon in het album worden gezet. En het resultaat spreekt voor zich, mooie scherpe foto’s van besneeuwde Alpentoppen.

foto_album_1
Wil je snel een mooi foto album maken van al je vakantiefoto’s dan is het een echte aanrader.

Alhoewel ik tevreden ben over het resultaat, blijf ik van mening dat het gemaakte fotoalbum (dat nog ruikt naar lijm resten) uit de vorige eeuw onvergelijkbaar blijft met een door de fabriek gemaakt product… maar dat is weer een heel ander verhaal.

Meer van onze verhalen in het Nederlands lezen? Check dan de categorie NL.

Dank voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *