Alaska

Alaska week 2 in pictures

[EN] It’s been almost two weeks since we came home from Alaska and I still haven’t unpacked everything. That’s bad, isn’t it? I know – but I’m just so behind on everything that unpacking can always be done later. But … you will be proud of me … I also spent a lot of time relaxing. Just doing nothing, or sleeping, or napping on the couch. My jetlag was a biggie this time so it bothered me for at least a week and I decided I needed to give my body and mind some time to recover from this trip. However – I still owe you my second week in Alaska in pictures, so here goes!

[NL] Ik ben inmiddels alweer bijna twee weken thuis uit Alaska en ik heb nog steeds niet alles uitgepakt. Erg toch, of niet? Ik ben me ervan bewust, maar ik loop achter in alles dat ik doe, dus het uitpakken heb ik maar even gelaten voor wat het is. Maar, je kunt trots op me zijn want ik heb mezelf daarnaast heel veel tijd gegeven om uit te rusten. Gewoon, niks doen of slapen, of een dutje doen op de bank. De jetlag was aardig heftig deze keer en heeft me een week lang achtervolgd, maar inmiddels zit ik weer goed in mijn vel. Dus … bij deze dan ook eindelijk week twee in Alaska in foto’s!

 
Sunday 02 August / zondag 2 augustus

Driving back down the McCarthy Road and then down to Valdez. Along the way I stood underneath Worthington Glacier and upon arrival I spent my afternoon catching up on sleep and evening having dinner outside (yes, it was still warm).

 

We reden terug over de McCarthy Road en zuidwaarts naar Valdez. Ik stond onder een gletsjer, bracht de middag door op mijn hotelkamer om even bij te slapen en had in de avond een dinerafspraak op een terrasje. Ja mensen, een TERRASJE in Alaska …

 

aksunday1

 

Monday 03 August / maandag 3 augustus

In the morning I make a quick visit to the salmon hatchery near Valdez, but no bears to be seen. Then Martijn drops me off at the airport for a quick flight to Anchorage. Upon arrival I pick up my rental car and have a business brunch in Anchorage at Snow City Cafe, my fave Alaskan cafe. In the afternoon I settle down in my new office for the week and after the internet fails on me, I drive up to Hatcher Pass for a short hike.

 

In de ochtend breng ik een bliksembezoek aan de Salmon Hatchery bij Valdez, maar helaas zijn er geen beren te bekennen. Martijn zet me af op het vliegveld en ik sta binnen no-time in Anchorage. Hier aangekomen haal ik mijn huurauto op en heb ik een zakelijke afspraak voor de brunch, maar dan wél bij Snow City Cafe. In de middag installeer ik me in mijn nieuwe kantoor voor de komende week en aangezien internet het die middag net zo warm heeft als ik, stop ik vroeg met werken en maak ik een roadtrip naar de hoog gelegen Hatcher Pass.

 

akmonday

 

Tuesday 04 August / dinsdag 4 augustus

A day in the office – being kept company by Angus (pictured) and Rocky, my colleague’s dogs. In the evening I drive to Knik River Lodge for dinner with the group and Martijn. Dinner is Copper River Red Salmon, my favorite! On the way back home I spot a moose along the way and witness a pretty sunset… Alaskan office life isn’t too bad!

 

Een dag op kantoor – in het gezelschap van Angus (foto) en rottweiler Rocky, de honden van mijn collega. In de avond rijd ik naar Knik River Lodge voor een diner met de groep en Martijn. Op het menu staat Copper River Red Salmon, mijn favoriete zalm ter wereld. Op de terugweg spot ik een eland in de bosjes én heb ik een fantastische zonsondergang in mijn blik. Het Alaskaanse werkende leven is zo slecht nog niet!

 

aktuesday

 

Wednesday 05 August / woensdag 5 augustus

A day full of (mostly business) meetings down in Anchorage, a one hour drive from where I’m staying. I eat salmon tacos at Sacks, cycle the Tony Knowles Coastal Trail (I’m Dutch after all) and on the way back to Wasilla I run into the Outpost for some outdoor gear shopping. Dinner is a BBQ, by now I don’t really fit my jeans anymore.

 

Een dag vol met (voornamelijk zakelijke) afspraken in Anchorage, een uurtje rijden van waar ik verblijf. Ik neem de zalm taco’s voor lunch bij Sacks, fiets een stuk van de Tony Knowles Trail (ik ben tenslotte een Hollander) en op de weg terug naar Wasilla ga ik even shoppen voor outdoor spulletjes bij de Outpost. Ik sluit de dag af met een BBQ, me realiserende dat mijn spijkerbroek inmiddels echt niet meer past.

 

akwednesday

 

Thursday 06 August / donderdag 6 augustus

Up early to get some work done and then Isabelle (my colleague) and I are off to Knik Glacier, where we’re going to do an excursion to the glacial lagoon. It’s actually my third time there and it remains one of my favorite places in Alaska. Then back to the office and in the evening I rush back to Anchorage for a reindeer hotdog and photo safari with Alaska Photo Treks.

 

Vroeg op om te werken want ik ga in de loop van de ochtend op excursie met Isabelle (mijn collega) naar de Knik Glacier en het bijbehorende ijsbergenmeer. Het is de derde keer dat ik hier ben en het blijft een van mijn favoriete plekjes in Alaska. In de middag weer op kantoor en in de avond cross ik naar Anchorage, voor een rendieren hotdog en een trip met Alaska Photo Treks. 

 

akthursday1 akthursday2

 

Friday 07 August / vrijdag 7 augustus

More working until it’s time to leave Wasilla and drive down to Whittier. Here I hop on a boat for a cruise through Prince William Sound. We visit two calving glaciers and as it’s another stunning day (cold on the boat though). I just sit outside, sip from a glacier margarita and chat to some other tourists. Oh and get my Polaroid taken in front of the glacier, really cool, thanks to the girl from New England (if you ever read this!)

 

Eerst weer wat kantoorwerk voor ik Wasilla achter me laat en zuidwaarts naar Whittier rijd. Hier ga ik een cruise door Prince William Sound maken. Het is prachtig weer (wel koud op de boot) en ik geniet van de zon, twee afkalvende gletsjers en een margarita met gletsjerijs. Ohja, en er is nog iemand zo aardig om een polaroid van mij te maken bij de Blackstone Glacier!

 

akfriday

 

Saturday 08 August / zaterdag 8 augustus

Time for a roadtrip down to Seward! Here I’m hiking the Harding Icefield Trail – a longtime wish of mine coming true. I safely hold on to my bear spray as I’m solo-hiking it but other than mountain goats and marmots I don’t see any bears. At night I celebrate my victory of completing this strenuous trail with a bruised ankle in a local bar …

 

Tijd voor een roadtrip naar Seward! Hier ga ik de Harding Icefield Trail lopen, een lang gekoesterde wens van mij die in vervulling gaat. Ik hou mijn bearspray dicht bij me maar gelukkig kom ik behalve een paar berggeiten en marmotten geen wildlife tegen op de trail. ‘s Avonds vier ik een feestje in een lokale bar omdat ik deze pittige trail in mijn eentje heb volbracht, inclusief gekneusde enkel!

 

aksaturday

 

Sunday 09 August / zondag 9 augustus

Today I was supposed to go paddleboarding at the glacier but unfortunately, a recent eartquake has blown too much ice into the water and blocked a canal I’d have need to get through. So instead I go kayaking, not a bad choice either!

 

Vandaag zou ik gaan suppen bij de gletsjer maar door een recente aardbeving is er teveel ijs in het water en is het kanaal waar ik doorheen had gemoeten geblokkeerd. Dan maar kajakken tussen het ijs, ook geen straf!

 

aksunday2

 

Monday 10 August / maandag 10 augustus

The end of my journey is near. I drive back to Anchorage, where I ofcourse have brunch again at Snow City Cafe. I spend my time buying silly souvenirs and before I know it, it’s time to head home. I meet Martijn back at the airport and before I know it, I’m home in Holland again.

 

Het einde van mijn reis is in zicht! Ik rijd terug naar Anchorage, waar ik natuurlijk nog een keer ga brunchen bij Snow City Cafe. Ik ga shoppen voor stomme souvenirs en voor ik het weet, moet ik me al melden op de luchthaven (waar ik Martijn ook weer zie) voor mijn vlucht naar Nederland…

 

akmonday2
This was by far my most amazing Alaska trip ever. I can’t wait to go back again – hopefully next year, but maybe another time. I always shed a tear when the plane is leaving Anchorage but deep in my heart I know, that no matter what, I’ll always be back … one day!

 

Dit was mijn mooiste Alaska reis tot nu toe. Ik kan niet wachten om weer terug te gaan – hopelijk volgend jaar of anders vast een andere keer. Ik moet altijd een traantje wegpinken wanneer het vliegtuig opstijgt vanuit Anchorage maar ondanks dat, weet ik diep in mijn hart, dat er altijd weer een dag zal zijn dat ik terugkeer naar deze bijzondere plek!

 

happiness-prince-william-sound

 

 
Did you know that we12travel is filled with cool Alaska stories? If you want to learn more about this awesome place, you may like these:
Alaska week 1 in pictures
– About my obsession with seeing Mount McKinley, North America’s highest– 
5 Really cool things to do in Alaska
Winter in Alaska: the Iditarod!
 
Thank you for sharing!
 

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *