weekendje Kassel
duitsland,  we12inspire

Actief in de buitenlucht in het Duitse Kassel

Leuk om te doen dit voorjaar: een outdoor & stedentrip naar Kassel in Duitsland

Op zoek naar een originele bestemming om dit voorjaar te bezoeken op niet al te lange afstand van Nederland vandaan? Denk dan eens aan de Duitse stad Kassel. Op zo’n drie uur rijden van de Nederlands-Duitse grens vind je één van de leukste steden van Duitsland, waar je outdoor avontuur prima kunt combineren met winkelen, musea en meer. Move over Berlijn, Keulen en München, Kassel staat klaar om jullie plek van Duitse hotspot over te nemen!
 

Fan van Duitsland!

Dat ik al jaren een enorme fan ben van Duitsland is je wellicht niet onbekend. Daarom is het altijd leuk om eens over iets nieuws te kunnen schrijven. Een plek die niet veel mensen kennen en eigenlijk vaak overgeslagen wordt. Kassel is de perfecte locatie om dit voorjaar een actieve stedentrip naartoe te maken. Je komt er eenvoudig met de auto of met de trein en je komt er weinig Nederlanders tegen.
 

weekendje Kassel
Copyright: Kassel Marketing GmbH | Fotograaf: Paavo Blåfield
 

Over Kassel

Waar ligt Kassel? Pak de kaart van Nederland zet je vinger neer ten hoogte van Venlo. Beweeg je vinger nu in een rechte lijn naar rechts Duitsland in en je komt Kassel vanzelf tegen. Gelegen in de deelstaat Hessen heeft de stad slechts zo’n 200.000 inwoners maar is het voorzien van alles wat je van een Duitse metropool mag verwachten.
 
Leuk om te weten: Kassel is de eerste stad in Europa waar geürbaniseerde wasberen gespot werden en heeft op dit moment de grootste wasberen populatie in Europa. Camera’s in de aanslag dus!
 

Wandelen in- en rondom Kassel

Eén van de mooiste plekken om te bezoeken in Kassel is Bergpark Wilhelmshöhe. In dit park vind je het neoclassische paleis Schloss Wilhelmshöhe en een enorme serie aan watervallen: de Wasserspiele. In 2013 trad het bergpark toe tot de UNESCO Werelderfgoed lijst. Elke dag om 14.00 uur kun je hier mee doen aan een rondleiding langs de watervallen en door het park. Je kunt niet elke dag de watervallen zien. De Wasserspiele vinden plaats van 01 mei tot 03 oktober op woensdag, zondag en feestdagen vanaf 14.30 uur. Uiteraard kun je wel iedere dag genieten in het park en rondwandelen, dat sowieso enorm de moeite waard is. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het beeld van Herkules dat statig boven het park uittorent. Het is een heerlijke plek om enkele uren rond te wandelen, een picknick te doen of te genieten van de warmte van het voorjaarszonnetje op je gezicht.
 

weekendje Kassel
Copyright: Kassel Marketing GmbH | Fotograaf Paavo Blåfield
 

Wandelen in het Habichtswald

Ook leuk om te bezoeken is het natuurpark Habichtswald. Je kunt hier naartoe om een korte wandeling te maken, maar een andere optie is de de wandelroute “Habichtswaldsteig”. Deze voert je over een afstand van meer dan 85 kilometer van het Edermeer via Naumburg en Kassel naar Zierenberg. Onderweg passeer je dichte loofbossen, verwaaide hoogvlaktes en treed je in de voetsporten van de gebroeders Grimm.
 

 

Andere activiteiten

Een leuke manier om de stad zelf te verkennen per Segway. Heb jij wel eens op zo’n ding gestaan? Het besturen ervan vergt wat oefening (ondergetekende had slechts een ienie-minie ongelukje tijdens een eerdere Segway tour!) maar als je het eenmaal door hebt hoe het werkt, is het dikke schik en gáán. Meer informatie over Segway tours in Kassel vind je hier. Ook kun je naar het klimbos (leuk voor kids!) of één van de vele outdoor tentoonstellingen bezoeken, zoals de Pickaxe en de Landscape in a Slide.
 

Copyright: Kassel Marketing GmbH | Fotograaf Paavo Blåfield
 

Bezoek Kassel!

Interesse in een stedentrip naar Kassel? Op de website van de stad Kassel vind je alles wat je wilt weten over deze toffe bestemming. Tip: schaf ook de WOWKasselCard aan – met deze kortingskaart ontvang je aantrekkelijke kortingen op diverse bezienswaardigheden en activiteiten.
 
Toch liever naar Berlijn? Dit zijn de leukste wijken in Berlijn!
 
[Dit artikel werd geschreven in samenwerking met een externe partner.] Copyright header foto: Kassel Marketing GmbH | Fotograaf: Patrick Baensch

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *