canada

5 Redenen waarom ik zo van Whistler hou!

Ongeveer een jaar geleden was ik voor de tweede keer in mijn leven in Whistler, Canada. Het is één van mijn favoriete plekken op aarde, het maakt steeds zo’n gigantische indruk op mij. Whistler en ik – we hebben een soort van klik. Vandaag geef ik je mijn 5 redenen waarom ik zo van Whistler hou.

 

1. De bergen

Zeg je Canada, dan zeg je bergen. Zeg je bergen, dan zeg je Whistler. Zo makkelijk is dat. Wanneer je naar British Columbia reist, mag je Whistler gewoon niet overslaan. Echt niet. Het zou hetzelfde zijn als dat je naar New York gaat zonder het Vrijheidsbeeld te bezoeken. Whistler ligt midden in de Coast Mountains, de twee meest bekende bergen die boven het dorp uittorenen zijn Whistler Mountain (2.181m) en Blackcomb Mountain (2.436m). Op deze bergen is werkelijk vanalles te doen. In de winter is Whistler een heus skiparadijs en in de zomer, biedt het alles wat je je maar kunt wensen als een liefhebber van outdoor adventure. Alleen dat is al genoeg om mij van Whistler te laten houden.
 
whistler-nita-lake-lodgewhistler-blackcomb

 

2. De vibe

Het dorp Whistler ademt outdoor. Als ik er ben, doet het me aan Queenstown in Nieuw Zeeland denken, minus de hordes dronken backpackers. Tot nu toe ben ik alleen in het voorjaar en in de zomer in Whistler geweest, maar overal waar je lijkt, bevinden zich sportievelingen en outdoorfanaten. Het type mens waar ik van hou en me bij op mijn gemak voel. Waar ik zomaar een conversatie mee aan kan gaan en waar ik urenlang mee kan praten over de schoonheid van de natuur en avontuur. Coole dudes die op hun fietsen leunen, wandelaars, skiërs … you name it! Iedereen die naar Whistler komt, heeft op welke manier dan ook, een passie voor the outdoors. Nouja, bijna iedereen dan…

 

snow-tubing-whistlerhiking-trail-status-whistlerdowntown-whister-2

 

3. De kabelbanen

Eén ding moet gezegd worden: Whistler heeft enkele van de mooiste kabelbanen ter wereld, althans wat mij betreft. Toen ik in 2004 voor het eerst in Whistler was, ging ik met de Whistler Mountain Gondola omhoog en tijdens mijn laatste reis, mocht ik eindelijk eens de beroemde Peak 2 Peak gondel proberen. Deze loopt van Whistler Mountain naar Blackcomb Mountain en biedt fantastische uitzichten over de hele omgeving. Eigenlijk had ik de hele dag wel in die gondel willen blijven zitten. Op de weg terug naar beneden zag ik trouwens nog een mama beer met twee jonkies op de berghelling lopen, echt een fantastisch moment!

 

peak-2-peak-gondola-whistler

 

4. De rit naar het dorp

De rit van Vancouver naar Whistler voert je over de Sea to Sky Highway en is een van de meest indrukwekkende roadtrips die je in dit deel van Canada kunt maken. Net nadat je de stad verlaten hebt, bereik je Howe Sound en even later het dorpje Squamish. Hier kun je een korte stop en wandeling maken naar de Shannon Falls en vanaf hier voert de Sea to Sky Highway je verder landinwaarts. De route wordt elke kilometer mooier en voor je het weet, sta je in hartje Whistler, midden tussen de bergen.

 

whistler-bear-warningsea-to-sky-highway

 

5. Het dorp

Wanneer ik in Whistler ben, voelt het een beetje als thuis komen. Ik weet dat het een beetje sneu klinkt wellicht, maar dit heeft ermee te maken dat wij vroeger (toen ik nog een klein meisje was) altijd op vakantie gingen naar de Oostenrijkse Alpen met ons gezin. Whistler doet me denken aan die tijden want het lijkt wat dat betreft net op een dorp in een willekeurige plek in de Alpen. Er zijn super veel gave outdoor winkels, bars, restaurants en eigenlijk alles wat je maar nodig hebt. En ik at er onlangs mijn eerste Poutine ooit. Het was mijn vijfde keer in Canada en pas mijn eerste keer Poutine … het was er, ondanks het vet, eentje om nooit te vergeten!

 

downtown-whistler
Zoals gezegd ben ik dus pas twee keer in Whistler geweest maar ze blijft me roepen. En ik wil terug! Het liefst vandaag nog ofzo, om nogmaals kennis te maken met de relaxte sfeer van het dorp, om te verdwalen in de bergen en om me tonnetje rond te eten op een van de vele terrassen. Wie weet ga ik ooit weer eens terug… 

 

Ben jij wel eens in Whistler geweest? Zo ja, wat vond je er van?

Meer lezen over Canada? De volgende links vind je ook vast leuk!
– Hiking de Wild Pacific  Trail op Vancouver Island– 
Fall Foliage on the Yukon’s Dempster Highway
– De beste hikes van de VS & Canada
 

Dank je voor het delen!

 

4 Comments

  • Sandra

    Wat een schattig dorpje zeg. Het grappige is dat het mij aan Stateline doet denken qua hoe het eruit ziet (met de huisjes), maar dan vooral het stuk aan de Californië-kant. De Nevada-kant is wat… ehm… drukker haha. Ik hou van dit soort dorpjes, heerlijk lijkt me deze plek!

  • ivonne

    Voor deze hoek hadden we geen tijd meer toen we in Vancouver waren, maar de regio vond ik al zo mooi! Hoewel ik niet zo’n outdoor diehard ben als jij lijkt me dit toch ook geweldig. Lekker wandelen, frisse berglucht en als je geluk hebt het e.e.a. aan wildlife, wat wil je nog meer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *