argentinië,  we12inspire

5 plekken in Argentinië die je moet zien!

Click here to go to the English version of this article!

Jaaaa het is zover! De eerste Koningsdag is een feit, een dag vol vreugde en een dag vol feest! Om Koningsdag te vieren delen wij onze favoriete plekken in Argentinië met jullie. Het land waar Koningin Maxima vandaan komt en waar de inwoners je steevast met een glimlach aankijken als je over haar praat…  een land waar wij ons hart aan verloren hebben en waarvan wij vinden dat je het écht eens moet gaan zien. Hierbij onze vijf Argentijnse must-sees:

1. Los Glaciares National Park

Heb je weleens een filmpje op internet gezien waarbij een ijsbrug van een gletsjer met een luide knal instort? En toen gedacht: “wow dat wil ik ook zien”? Dan moet je naar de Perito Moreno gletsjer in Los Glaciares National Park afreizen. Gelegen in het diepgevroren zuiden van Patagonië is dit niet voor niks de bekendste gletsjer van Zuid-Amerika. Brokken ijs zo groot als torenflats breken hier af alsof het niks is en zorgen voor rep en roer onder de bezoekers. Meer dan 1 dag te besteden? Ga dan zeker ook naar El Chalten, 3 uur rijden ten noorden van de Perito Moreno. Deze plek is een waar paradijs voor wandelaars en bergbeklimmers, vanuit het dorp wandel je zo Los Glaciares in, op naar de mooiste bergen en gletsjers!

perito-moreno-collage perito-moreno-1 martiij-fitz-roy-peak

 

2. Watervallen van Iguazu

Zoals we al eerder schreven in onze Natural Wonders of the World post zijn de watervallen van Iguazu wat ons betreft de mooiste ter wereld. Het zijn er meer dan 275 en liggen verspreid over een lengte van bijna 3 kilometer, midden in de jungle. Je kunt hier met gemak twee dagen doorbrengen, een aan de Braziliaanse zijde van de watervallen en een aan de Argentijnse zijde. Stap zeker in het bootje dat je naar de basis van de waterval brengt, laat je zeiknat regenen (poncho’s zijn voor watjes!) en schuif vervolgens al stinkend naar rivierwater aan bij het diner in het chique Sheraton Hotel. That’s the way to do it…

iguazu-collage iguazu-1

3. Tierra del Fuego, Ushuaia

Typisch zo’n plek waar het eigenlijk alleen écht leuk is als het weer goed is. Afgelopen maart waren we in Ushuaia maar hadden we alleen maar stromende regen en nee, dat was niet leuk. Gelukkig hadden we in 2009 meer geluk en was het weer prachtig toen wij Tierra del Fuego (Vuurland) bezochten. Dit nationale park ligt op een half uurtje rijden van Ushuaia en is uitstekend bereikbaar met de bus. We maakten prachtige wandelingen, lieten onze paspoorten stempelen in het zuidelijkste postkantoor ter wereld en bereikten uiteindelijk het einde van de weg, oftewel “Fin del Mundo”. 

fin-del-mundo-sign tierra-del-fuego-1

 

4. Het Merendistrict

Het Merendistrict is ook wel een van de meest toeristische gebieden van Argentinië en dit is niet voor niks. Blauwe meren worden omringd door groene bergen en vormen een spectaculaire omgeving. Overal zijn wandelpaden die je naar verborgen plekken leiden en in de winter kun je hier uitstekend skiën. Heb je even genoeg van de natuur, dan zit je in Bariloche perfect, er zijn prima restaurants en gezellige café’s. Wij begrijpen maar al te goed  dat het Koninklijke gezin hier een huis heeft!

lake-bariloche ventisquero-negro

5. Bruisend Buenos Aires  

Een bezoek aan Argentinië is niet compleet zonder een verblijf in Buenos Aires. Alhoewel wij meestal de kriebels krijgen van al te grote steden, hebben wij BA als zeer prettig ervaren. Neem een ijsje bij Cadore, bezoek de bijzondere begraafplaats La Recoleta of doe zoals wij deden: maak een fietstocht met Nederlandse gids via Ontdek Buenos Aires. Een ideale manier om de stad te verkennen en (bijna) alle hoogtepunten te zien als je onverhoopt niet al te veel tijd te besteden hebt…

caminito buenos-aires-bike

Blijft er dan nog iets te wensen over? Uiteraard! Argentinië is 70 x zo groot als Nederland dus er blijft altijd wat te zien! Zo reizen we graag nog eens door het hoge noorden, langs de wijnvelden bij Cafayate en door de kloven die Salta omringen. De Aconcagua (de hoogste berg van Amerika) in de buurt van Mendoza schreeuwt om een bezoek en natuurlijk willen we graag nog eens walvissen en pinguïns spotten op Peninsula Valdes. Oftewel … hasta pronto a Argentina!

Ben jij wel eens in Argentinië geweest? Zo ja: wat was je favoriete plek?

Nog meer lezen over onze Argentinië reizen? Check dan onze volgende blogs:
– Circuito Chico: on a rainy day in Bariloche
– The we12travel Patagonia alphabet
– A week in Patagonia in pictures

Dank je voor het delen!

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *