wandelen in de Tiroler Zugspitz Arena
oostenrijk,  we12hike

5 Mooie wandelingen in de Tiroler Zugspitz Arena

Ga je op vakantie naar de Tiroler Zugspitz Arena in Oostenrijk? Goede keuze! Ik ging hier enkele jaren geleden op zomervakantie en vond het echt een heerlijk gebied om te wandelen. Er zijn enkele niet al te zware wandeltochten die voor iedereen goed te doen zijn, maar ook de doorgewinterde wandelaar komt hier goed aan zijn trekken. Bij deze mijn vijf favoriete wandelingen in de Tiroler Zugspitz Arena. Veel leesplezier!
 

de Zugspitze
De Zugspitze
 

De Coburger Hütte

De mooiste wandeling die ik hier maakte, was die naar de prachtig gelegen Coburger Hütte. Het makkelijkste is om vanuit Ehrwald de kabelbaan naar de Ehrwalder Alm te nemen. Vanaf hier kun je de makkelijke route kiezen waarbij je over een relatief eenvoudig pad naar de hut loopt of de moeilijke route die je over de hoge Tajatörl voert. Deze laatste heb ik zelf gedaan en was werkelijk prachtig, maar niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
 
Lees ook mijn uitgebreide verslag over de wandeling naar de Coburger Hütte
 

De Coburger Hutte in de Tiroler Zugspitz Arena
De Coburger Hutte in de Tiroler Zugspitz Arena
 

Een rondje Heiterwanger See

Een eenvoudige wandeling is die rondom de Heiterwanger See. Dit turquoise gekleurde bergmeer bij het dorpje Heiterwang is een populaire plek voor eenvoudige wandelingen. De weg rondom het meer is niet moeilijk, maar biedt wel fabelachtige uitzichten en een goede alternatief voor een wandeling wanneer het weer even wat minder is. Koeien vind je trouwens ook meer dan genoeg onderweg!
 

Een koe bij de Heiterwanger See
Een koe bij de Heiterwanger See
Heiterwangersee Tiroler Zugspitz Arena
Heiterwangersee in de Tiroler Zugspitz Arena
 

Over de Sonnenbergjöchle

Een mooie dagwandeling is die over de Sonnenbergjöchle. De wandeling begint in Lermoos Obergarten bij de bushalte. Neem hier de wandeling omhoog naar de Garneralm. Onderweg heb je, met mooi weer, prachtige uitzichten over de Zugspitze. Vanaf hier stijg je verder naar de Sonnenbergjöchle, om vanaf hier via een aantal smalle paadjes af te dalen via de Bichlbachhütte naar Bichlbach. Vervoer gaat eenvoudig via de wandelbus.
 

De Sonnenbergjöchle in de Zugspitz Arena
De Sonnenbergjöchle
 

De mooiste bergmeren van Oostenrijk

Net voor de Fernpass en op de grens van de Tiroler Zugspitz Arena en Innsbruck vind je de kleine bergmeertjes Weissensee, Blindsee en Mittersee. Deze felblauwe meren liggen dus pal naast de snelweg, maar zijn een bezoek meer dan waard. De Blindsee is de mooiste van allemaal, vanaf het panoramaterras van het restaurant heb je een prachtig uitzicht op het turquoise gekleurde meer en de Zugspitze op de achtergrond. Tip: doe deze wandeling vroeg in de ochtend, de toeristen die op doorreis zijn naar Italië zijn er dan nog niet!
 
Lees hier het uitgebreide verslag van deze wandeling
 

Blindsee Oostenrijk
De Blindsee met uitzicht op de Zugspitze
 

Beklimming van de Almkopf

Ik overnachtte tijdens deze vakantie in Oostenrijk in Bichlbach en maakte vanuit hier een mooie wandeling naar de Almkopf. Ik ging eerst omhoog met de Almkopfbahn en nam vanaf hier het wandelpad naar de Almkopf, een niet al te zware klim naar 1.800 meter. Je bent net boven de boomgrens dus het is nauwelijks alpien terrein. Ik maakte de wandeling op een relatief bewolkte dag, maar ik kan me zo voorstellen dat het werkelijk een prachtig uitzicht is wanneer de zon schijnt en je uitzicht hebt over de Heiterwanger Seee en de Zugzpitze.
 

Vanaf de Almkopf
Uitzicht op Bichlbach vanaf de Almkopf
 

Ook leuk: wandelen in Füssen

Vanuit de Zugspitz Arena maakt ik ook nog een wandeling in Füssen, namelijk die naar het beroemde kasteel Neuschwanstein. Een echte aanrader. Lees hier meer tips voor wandelingen in Füssen.
 

Wandelen bij Neuschwanstein
Wandelen bij kasteel Neuschwanstein
 

Wandelvakantie in Oostenrijk

Op zoek naar een vakantie in Oostenrijk? Check dan de website van AlpenReizen of SNP Natuurreizen voor een uitgebreid aanbod.
 

Conclusie en disclaimer

Hopelijk heb je genoten van dit artikel over de wandeltochten die ik maakte in de Tiroler Zugspitz Arena in de zomer. Mocht je verder willen lezen, bezoek dan ook mijn algemene Oostenrijk pagina. Van plan om te gaan wandelen in Oostenrijk? Dan raad ik je dit artikel met wandeltips aan.
 
In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via een dergelijke link een aankoop doen, dan ontvangen wij mogelijk en uiteraard zonder extra kosten voor jou een bescheiden commissie.
 

One Comment

  • Charlotte

    Ja hee stop eens met al die fijne inspirerende content en mooie foto’s! Mijn wishlist is al zo lang dat ik hem van mij leven niet afgewerkt krijg 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *