20parken,  nederland

Missie 20 Parken: #FAILED

Time flies when you’re having fun! Toen ik vorig jaar met mijn 20 Parken Challenge begon, dacht ik dat het geen probleem moest worden om in één jaar alle 20 Nederlandse nationale parken te bezoeken. Ik had immers nauwelijks reisplannen én veel vrije tijd dus het moest en zou lukken, daar was ik van overtuigd.

Ik ging voortvarend van start en lag zo aan het einde van het jaar mooi op schema, 2 parken per maand was best te doen, vooral in de periode dat ik er 2 per weekend “deed”. Echter toen raakte de populariteit van ons blog in een stroomversnelling en reisde ik ineens meer dan ik voor mogelijk had gehouden. Zo vloog ik binnen 6 maanden maar liefst 4 keer The Big Pond over en maakte ik diverse pers- en bloggersreizen binnen Europa. De 20 Parken challenge verdween een beetje naar de achtergrond, ik redde het gewoon niet om in het enige weekend per maand dat ik thuis was ook nog eens naar de andere kant van het land af te reizen.

Achteraf gezien had ik me natuurlijk moeten realiseren dat het niet haalbaar zou zijn. Gelukkig ben ik een optimist en maak ik me niet al te veel zorgen over wat anderen van mij denken. Een uitdaging is er vooral om je te blijven triggeren, niet om je er naartoe te slepen, gewoon omdat het moet.

Wist jij trouwens dat er 20 nationale parken zijn? Dit zijn ze, degenen die ik het afgelopen jaar bezocht heb, zijn doorgestreept.

1. Schiermonnikoog
2. Lauwersmeer
3. De Alde Feanen
4. De Drentsche Aa
5. Drents-Friese Wold
6. Dwingelderveld
7. Weerribben-Wieden
8. Sallandse Heuvelrug
9. De Hoge Veluwe
10. Veluwezoom
11. Utrechtse Heuvelrug
12. Zoom- en Kalmthoutse Heide
13. Loonse- en Drunense Duinen
14. De Groote Peel
15. De Maasduinen
16. De Meinweg
17. Oosterschelde
18. Zuid-Kennemerland
19. De Biesbosch
20. Duinen van Texel

12 van de 20, geen slechte score op zich. Bij deze verleng ik mijn uitdaging met een jaar! Nog één heel jaar om de andere 8 parken te bezoeken. Klinkt ook weer zo haalbaar, maar of het gaat lukken? Dat hoor je op 1 oktober 2015!

Pas dan ga ik je vertellen welk park mijn favoriete is. Hieronder deel ik in ieder geval al wel vast een aantal van mijn favoriete momenten…

Hoge Veluwe Loonse en Drunense Duinen Sallandse Heuvelrug P1000810
Meer lezen over de 20 Parken? Klik dan hier voor alle eerdere blogposts!

YOU MAY ALSO LIKE

Anto is een actieve dertiger die het liefst buiten op pad is en het avontuur op zoekt. Ze reist zo'n 100 dagen per jaar, in combinatie met een full-time baan. Ze houdt van hiken, goede wijn en is meestal met een iPhone in haar hand te vinden. Favoriete bestemmingen: Nieuw-Zeeland, Patagonië, Oostenrijk en Alaska

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Receive a FREE and INSPIRING day hike packing list!

Sign up for my weekly hiking newsletter now and receive a FREE and INSPIRING day hike packing list that can be used for all your future hikes.